Film

FILMINNSPILLINGDont mind den dårlige kvaliteten. Bildene over er print screen fra VLC media player.


Fra kl 09 til ca kl 20 (!) i går drev jeg med filminnspilling. Jeg og filmgruppa mi bestemte oss for å filme alt på en dag ettersom vi kun hadde tre timer til rådighet i dag. Dette er et skoleprosjekt, og vi har fått låne skuespillere fra en dramalinje. Jeg har skrevet manuset til denne filmen, så jeg er altså regissøren. Produksjonsdagen i går var veldig morsom, men mot slutten ble vi ekstremt slitne.. Vi holdt jo på fra morgen til kveld, og jeg var jo fortsatt syk i tillegg, så det var veeldig godt å legge seg for å si det sånn.. Men det er verdt det! Jeg er veldig fornøyd, både med filmingen og ikke minst skuespillerne! Nå står bare redigeringen igjen, som jeg både gleder og gruer meg til. Det er ikke lett å klippe ned over 1 times opptak til maks fem minutter..

Vil dere se filmen når jeg er ferdig med å redigere?

FILMANBEFALING - DEAR JOHN

Stem gjerne på meg HER. Har som mål å få 200 stemmer i løpet av kvelden! Takk ♥

I kveld var jeg og bestevenninna mi på kino og så Dear John. Det er en av de fineste filmene jeg noen gang har sett! Jeg har sett noen fine og triste filmer på kino før, men har aldri tatt til tårene..før nå. Herregud, så trist det var! Trur alle i salen gråt, spesielt noen bak oss som hulket og snufset, haha! En skikkelig jentefilm med andre ord..

Her er et lite utdrag fra filmweb:

"Hva betyr det å virkelig elske hverandre? Et ungt par settes på prøve når krefter utenfor deres kontroll utfordrer forholdet deres, i en film som handler om hvor komplisert kjærligheten kan være. "      (link)


 


//alle bildene er linket

Tenk å finne den personen som er "ment to be" og bli så nære på kun 2 uker.. Gjett om jeg ble kjærestesyk da jeg så filmen!

Har dere sett "Dear John"?
Fikk dere lyst til å se den kanskje?

- siljelouise

KARATE KID

De siste ferietimene (tirsdag kveld) brukte jeg til å se Karate Kid på kino med noen venninner. Jeg hadde ganske høye forventninger til den, siden jeg har hørt så mye bra. Og det var den også! Det er en av filmene jeg liker best nå for tiden faktisk. Det var jo litt ekstra gøy at jeg har sett hovedpersonene in real life da.. Også må jeg si at Jaden Smith er utrolig søt! Haha, han har i hvert fall utseendet med seg.
Fra Karate Kid premieren i Fredrikstad. Alle foto er tatt av meg.

Noe som er kjempegøy er at regissøren bak filmen er Harald Zwart som er fra Fredrikstad i lille Norge. Han står bak "Lange flate ballær" filmene også, som også er utrolig bra! Men Harald har et lite triks som kanskje ikke så mange har lagt merke til.. I alle filmene sine klarer han å lure inn en FFK - vimpel et eller annet sted. Han er veldig flink til å gjemme de, så jeg la ikke merke til den på Karate Kid. Men når man ser filmen flere ganger er det lettere å se. Veldig moro at han klarer det i det hele tatt! Har dere lagt merke til det?

Har dere sett Karate Kid?

- siljelouise

VIL DERE HA ET KINOTIPS?

Dra og se Knight and day! Jeg så den i dag, og den var mye bedre enn forventet. Det er en action/komedie med Cameron Diaz og Tom Cruise i hovedrollene.

//bildene i dette innlegget er linket.

Filmen var spennende og samtidig morsom, selv om det var masse skyting og slossing. Jeg er egentlig ikke så glad i actionfilmer, men jeg var helt med i denne! Knight and day har ikke fått toppkarakterer, men det betyr ikke at den er dårlig fordet.. Jeg gidder egentlig ikke bry meg om anmeldelser uansett men. Uansett, dette er en film dere burde se nå i sommer! Det er jo Cameron Diaz og Tom Cruise i hovedrollene, så da må det vel bli bra?

Nå som det regner hele tiden (spesielt her i Fredrikstad), passer det bra å dra på kino. I morgen skal jeg se Inception, så jeg håper at den er like bra!

Har dere sett Knight and day?
Hvilken film så dere sist på kino?

Besøk vinneren av fotokonkurransen:
- http://theaapernille.blogg.no/


- siljelouise

Min første film på youtube

Jeg lagde meg visst en youtube for 3 år siden, som var helt tom. Jeg har jo ingen videoblogger eller sangvideoer, så det er vel ikke så mye jeg kan bruke den til? Jeg har lenge prøvd å lastet opp en film (skoleprosjekt) på facebook, men det går ikke. Facebook er alt for treigt! Derfor lastet jeg den opp på youtube i dag, selv om det egentlig ikke er lovlig med tanke på sangen som er i bakgrunn.. Men nå har jeg altså gjort det.

Jeg skrev om filmen for flere måneder siden, men ingen av dere har fått sett den enda! Nå kan dere endelig få sett den og si hva dere syns. Dette er den første filmen jeg har laget, så det er ikke noe storslått. Det er ikke jeg som lagde manuset da. Jeg sto bak filmingen og redigeringen.

Hva syns dere om filmen?

BTW: Lillebroren min er ikke så liten lenger! I dag ble han 15 år, og til søndagen skal han konfirmeres. Tiden går så fort... Congrats!

- siljelouise

Verdens fineste film for øyeblikket

Jeg har lenge hatt lyst til å se "Se opp", og i går fikk jeg endelig sett den! Ble overrasket over hvor bra den var, hadde ikke sett noen klipp fra filmen fra før. Hvis du ikke har sett "Se opp" fra før - gjør det nå! En utrolig bra animasjonsfilm som passer for folk i alle aldre. Kjempemorsom, men også litt trist noen ganger. Jeg fikk i hvert fall tårer i øynene et par ganger. "Se opp" er i hvert fall veldig høyt på topplista mi.
Avatar (<3) er så klart øverst.// google

Sett "Se opp" før?
Hvis ja, hva syns dere om den?


- siljelouise

Charlie and the chocolate factory

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra bursdag/jentekveld som var veldig koselig! Vi pratet masse masse, spiste og så på film. Vi fikk pluselig lyst til å se på Charlie og sjokoladefabrikken, så da så vi på den! Jeg kan omtrent hele utenat, men den er like morsom hver gang! En utrolig bra film jeg aldri går lei. Johnny Depp spiller fantastisk, som vanlig. Skjønner ikke hvordan han klarer å leve seg så bra inn i alle de rollene han har spilt. De er ikke akkurat normale..

// bilder: google , redigering: meg

Hva syns dere om filmen? Tipper de fleste har sett den..

- siljelouise

The proposal

Jeg så en utrolig fin film i går, som heter "The proposal". Sandra Bullock og Ryan Reynolds gjør en strålende jobb som hovedpersoner i filmen. De har utrolig god kjemi, som de har fått mye skryt for i ettertid.

Jeg fant denne filmbeskrivelsen på FilmWeb:

Når den energiske forlagskonsulenten Margaret (SANDRA BULLOCK) risikerer å bli utvist til hjemlandet Canada, erklærer den snartenkte sjefen at hun egentlig er forlovet med den undervurderte og intetanende assistenten Andrew (RYAN REYNOLDS), som hun har plaget i årevis.

Han går med på å delta i bløffen, men stiller enkelte betingelser.

Det usannsynlige paret reiser til Alsaka for å møte hans noe merkelige familie (MARY STEENBURGEN, CRAIG T. NELSON, BETTY WHITE) og nå finner den vanligvis selvkontrollerte byjenta seg i den ene komiske situasjonen etter den andre. Med et improvisert bryllup på trappene og immigrasjonsmyndighetene på nakken velger Margaret og Andrew å holde seg til planen til tross for høyst usikre konsekvenser.


Jeg anbefaler denne på det sterkeste! En utrolig morsom og fin film. Jeg likte den i hvert fall kjempegodt, og kan godt se den igjen.

Sett "The proposal" før?

- siljelouise

Do you remember?

Husker dere det innlegget (som dere kan se her) hvor jeg fortalte om et prosjekt som gikk ut på å ta et bilde av hånden sin med et budskap på? Alle bildene som kom inn skulle bli brukt i en video og nå er den ferdig! Det er Ida som har hatt dette prosjektet og videoen er laget av henne. Jeg syns den var kjempefin! Man blir glad av å se på alle de fine budskapene, så hvis man har en dårlig dag bør man i hvert fall se på denne. Da er jeg helt sikker på at du blir i godt humør igjen!

Du ser meg på 1.56 med budskapet "Be YOURSELF".

Fin ikkesant?

- siljelouise

Det gikk bra alikevel!

Som jeg har skrevet i et innlegg før, så har vi et stort filmprosjekt på skolen. Filmen vår har et utrolig bra manus/historie, og vi på gruppa hadde store forventlinger til den. Etter å ha brukt en uke på filming, både på og etter skolen, var alle utslitt. Da vi la over filmklippene på dataen, så vi at det var en del scriptfeil.. Altså, ting som ikke skal være med i bildet. Vi ble irriterte alle sammen, siden vi tenkte at alt vi hadde kastet bort all tia vår på noe som absolutt ikke kan brukes..

Men så kom det en gladnyhet! Vi har redigert filmen på skolen både i går og i dag, og det blir faktisk ikke så verst! Alle på gruppa mi (vi er 6 stk) redigerer hver sin film, så det blir seks forskjellige filmer på hver gruppe. Vi kan selv velge hvilke klipp vi vil bruke, hva slags musikk vi vil ha osv. Jeg er nesten ferdig med min, og er kjempefornøyd! Jeg klarte å unngå å få det jeg ikke ville ha i bildet, og fant musikk som passet perfekt til! Jeg tenkte at jeg kunne legge ut filmen her når jeg er ferdig. Kanskje.
Jeg har tenkt til å bruke disse to sangene i filmen; Blind Pilot - 3 rounds and a sound & Randy Newman - you've got a friend in me.
 
       

Filmen handler forresten om en fyr som har sosial angst, og har en fisk som bestevenn/følgesvenn. Utrolig rørende historie! Musikken (linken til venstre) gjør alt mye tristere. Sangen som er i linken til høyre skal jeg bruke på slutten.Skal jeg legge ut filmen når jeg er ferdig?
Har dere laget film før?

- siljelouise

Det er ikke bare bare..

Vi har et stort filmprosjekt på skolen nå, så gruppa mi skulle starte å filme i dag. Det var ikke like lett som vi trudde, så vi fikk visst ikke startet i dag alikevel.. Det er jo ikke så enkelt når vi ikke har hatt så mye tid til å planlegge! Vi 1.klassinger har heller ikke så mye erfaring med å rigge opp alt filmutstyret heller, med tanke på at det både er lys, lyd, kamera, stativer osv. Ikke lett nei!

I morgen reiser vi først til Årnes for å filme, også tar vi turen til Oslo etterpå. Det kommer nok til å bli en morsom dag! Blir nok litt komisk å spille inn noen av scenene ute blant folk, men det blir bare gøy! I tillegg skal jeg være kameradame, så det kan bli spennende. Har ikke akkurat så mye erfaring fra å filme fra før, men øvelse gjør mester ikkesant?
Har dere forresten sett den nye TV-serien Trauma? Da jeg var i San Francisco i sommer gikk jeg nemlig forbi der hvor innspillingen foregikk! De hadde pause da jeg gikk forbi, men det var gøy å se alikevel! Det var utrolig mange folk som hjalp til, og mange skuespillere som var sminket som "skadet". Fikk nesten litt sjokk da jeg gikk forbi en hau med blodige folk, siden jeg ikke ante hva som foregikk. Da noen sa at de spilte inn en dramaserie, skjønte jeg det jo..

 "Behind the scenes of Trauma!"

Har dere spilt inn film før?
Eller har dere kanskje sett på en stor filminnspilling?

- siljelouise

I et speil i en gåte


Jeg og Kari Anita så "I et speil i en gåte" i stad. Jeg hadde aldri sett den før, men har hatt utrolig lyst til å se den.

Den handler om en 13 år gammel jente som har kreft. Plutselig en dag da Cecilie ligger og sover, kommer det en engel (Aksel Hennie) på rommet hennes. Engelen følger Cecilie gjennom hele filmen, og hjelper henne gjennom den tunge tiden.
Gjennom hele filmen får vi se episoder fra da hun var i Spania året før. Der møtte Cecilie en gutt som hun fortsatt tenker på. Han lovet henne å sende brev, men hun har begynt å miste håpet om at brevet skal komme. Cecilie blir sykere og sykere og til slutt kommer hun "til den andre siden".

Filmen var utrolig fin. Den anbefales på det sterkeste! Jeg tenkte på Regine Stokke gjennom hele filmen. Kjempetrist å tenke på de som faktisk har kreft som må gå igjennom kurer, lange sykehusopphold og alt som følger med.

Du kan lese om filmen og se klipp og bilder her.

Har du sett "I et speil i en gåte" før?
Hva syns du om den?


Til dere som ikke har sett denne filmen; se den!

- siljelouise

Suprised til tusen

Jeg har nettopp kommet hjem etter å ha sett Avatar som jeg skrev om i innlegget under. Og jeg er utrolig glad jeg så den filmen! Det er seriøst den beste filmen jeg har sett! Jeg fant ut at det var skaperen av Titanic (som er favorittfilmen min) som også har skapt denne filmen. Ikke rart den ble min favoritt nr. 2!

Trur aldri jeg har levd meg så mye inn i en film før. Jeg var anspent gjennom hele filmen, skalv, og satt med tårer i øynene i deler av filmen. Jeg følte at jeg var i filmen, og hadde lyst til å bare hoppe inn.
Hvor gøy hadde ikke det vært?
Jeg vet hvor jeg kommer til å være i mine drømmer i natt..

(hvordan får man bildet ved siden av teksten forresten?)

Hva syns dere om Avatar?
Fikk dere som ikke har sett den lyst til å se den nå kanskje?

- siljelouise
hits