Foto

FLYTTET TIL FOTOSH.NET

Jeg har herved flyttet til http://fotosh.net/! Ta en tur innom og legg meg til i bokmerker hvis dere vil huske bloggen min. Jeg har sagt i fra til Bloglovin' om å flytte over følgerne mine, så jeg håper det går bra. Jeg håper også å få til at innleggene jeg legger ut på det nye bloggen vises for vennene mine her på blogg.no. Jeg er ikke helt ferdig enda, så det er bare å følge med fremover! 

Såå - stikk innom FOTOSH.NET/!! Håper dere vil følge meg der.


Haaadet, blogg.no! 

SELVPORTRETT + NOE KULT


Et selvportrett jeg tok da jeg gikk tur langs Glommastien i Fredrikstad. Egentlig liker jeg det ikke så godt, men med denne redigeringen syns det det ble kult. Veldig irriterende med armene mine i speilbildet da men.. Har prøvd å redigere det bort, men det så bare rart ut. Derfor ble det sånn. Hva syns dere da?

Jeg driver forresten med noe skikkelig spennende nå! Det har noe med blogg å gjøre. Kan fortelle litt mer seinere, når jeg vet mer. Hihi, happyface!! Spennende dette altså.

BW photographyJeg er så glad i svart/hvitt bilder! Alt blir så fint i svart/hvitt syns jeg. Bildene over er fra da jeg på en dagstur i Fredrikstad på fredag. Herlig vær da også! Hva syns dere om bildene?

Jeg driver forresten og planlegger en portefølje jeg skal lage. Jeg aner ikke hvor det er best å lage, så hvis det er noen der ute som har en portefølje på nettet, gi meg tips til nettsider hvor man kan fikse alt selv.

COLOR VS. BW


Color


BW

Hvilken versjon likte dere best?

SUNNY DAYS
Trenger jeg si noe?

SOL UTE, SOL INNE

Ååh, jeg er så glaad for at det er sooool! Sol, varme og ferie - kan det bli bedre? Nyt ferien alle sammen ♥

PS: Jeg har oppdatert "om meg" og "mitt fotoutstyr". Take a look! 

AMANDUS - FOTOKURS

Som jeg nevnte i forrige innlegg, var jeg på Amandusfestivalen i Lillehammer på klassetur denne uken. Amandus er en filmfestival for ungdommer hvor man kan sende inn filmer og kanskje til og med bli nominert! Man kan også være med på diverse kurs, se filmer og møte skuespillere og fimskapere. Vi var der som sagt denne uken og hadde det kjempegøy! Det skjer mye forskjellig hver dag, og siste kvelden er det prisutdeling. Da blir det delt ut priser for beste animasjonsfilm, beste musikkvideo osv.. Det er utrolig mange flinke filmfolk der ute! Ble imponert jeg. For å lese mer om Amandusfestivalen kan dere gå inn på hjemmesiden deres HER. 

Jeg har også tenkt til å vise litt bilder til dere fra turen, og siden det er så mye forskjellig deler jeg det opp i flere innlegg. Første dagen (tirsdag) var jeg på et fotokurs som varte hele dagen. Det het "historiefortelling i bilder" og vi fikk i oppgave om å lage hver vår bildeserie. Kurset foregikk på Høgskolen i Lillehammer, så jeg valgte å ha en bildeserie om livet på skolen.

Her er noen av bildene; (legger ikke ut portrettbilder av mennesker, siden jeg ikke spurte om jeg kunne legge de ut på nettet. Litt synd, siden jeg ble så fornøyd med dem!)
Dokumentarfoto er veldig gøy egentlig! Jeg fikk mye god respons fra kurslederen, Monica Strømdahl, også. Gøøy! 
Hva syns dere om bildene jeg tok?

SELVPORTRETT 2


Jeg er absolutt ingen god modell, men likte det pga utsnittet og hvordan håret mitt lå. Håret er litt i veien for det ene øyet, menmen.
Zero make-up, btw.

SELVPORTRETTBle veldig fornøyd med disse! Kommer meeer. Må bare si at det er ekstremt vanskelig å ta bilde av seg selv med 50mm... Haha.

Hvilken versjon likte dere best? 

bilder i månedens =Fredrikstad
Hihi. Løp og kjøøøøp!

Dere har forresten blitt dårligere på å kommentere i det siste. Frister ikke å blogge når man ikke får respons.. Just saying ♥

REKLAMEFOTO?


Fikk denne søte flaska i bursdagsgave av de beste naboene! Måtte jo ta bilde av gaven fra de også, og syns dette bildet ble stilig. Pga blomsterpynten på bordet, og det litt fargerike kortet i bakgrunn, ble den rammet inn så fint. I tillegg syns jeg fargene og fokusen ble veldig behagelig og fin! 

Hva syns dere? 

testbilder med 50mm f/1,4
Bare noen bilder jeg tok med den nye linsa mi i går! Hadde en såå fin dag, og koste meg veldig. Igjen; tusen takk for alle gratulasjoner :-) Nå er det helg, og den skal nytes! I kveld skal jeg på bursdagsfest til ei god venninne som har bursdag i dag, i morgen skal jeg ut og spise med noen venner, og på søndag skal jeg feire bursdagen min med familie. Gleder meg! Kos dere i helgen.

ARKIV: FOR ET ÅR SIDEN

Fant noen bilder på harddisken fra april i fjor, og tenkte jeg kunne legge de ut på nytt. Liker de fortsatt veldig godt jeg! Gleder meg til snøen blir heelt borte og når blomstene titter frem. Hihi! 


Hva syns dere om bildene?
Hvilket bilde likte dere best? 

SUMMER - I MISS YOU!


Et bilde fra starten av sommeren i fjor.. Dette er også tatt med Nikkor 55.200mm, som jeg bruker for sjeldent.. Kommer nok til å bruke det en del i sommer! Hva syns dere om bildet?

Minner dere på at dere kan se flickr profilen min her, og facebook siden min her.

CLOSER TO THE MOON 2

Se del 1 her.


Mitt andre forsøk på månebilder - er fornøyd jeg! Måtte croppe bildet en del for å se månen såppas nærme, men det er jeg vel ikke alene om.. Objektivet jeg har brukt er Nikkor 55-200mm.

CLOSER TO THE MOON
"Lørdag hang månen stor og gul på kveldshimmelen, faktisk den største fullmånen siden 1983." sier vg.no.

SUMMER MEMORIES

Snøen hadde endelig begynt å smelte litt bort, men i dag snødde det jammen igjen.. Jeg savner sommer!

FOTO: GAMLEBYEN


Her er noen av arkitekturbildene jeg tok i Gamlebyen i Fredrikstad på søndag. Jeg leverte alle untatt det nest nederste til en fotooppgave hvor temaet var arkitektur. Jeg ville ha en gammel og slitt stil på bildene mine, så jeg er fornøyd!

Hva syns dere?
Hvilket likte dere best?

SELVPORTRETT


Her er et selvportrett jeg tok da jeg var i Gamlebyen i Fredrikstad på søndag. Det ble en del arkitekturbilder pga en fotooppgave vi har nå, så dere får nok se litt arkitekturbilder seinere. Dette var et bilde jeg tok helt random egentlig, men jeg likte det. Det er jo de minst planlagte bildene som blir best - i hvert fall ifølge meg. Bildet er egentlig ganske kjedelig, men med denne redigeringen likte jeg det veldig godt! Hva syns dere?

I dag opererte jeg forresten ut visdomstann nr 2, så nå har jeg ingen visdomstenner nede. De oppe er heldigvis helt fine, så de skal ikke bort.. Nå er det et par dager med vondt og grøt og smoothie som mat, og såå er jeg ferdig!! Ååh, så glad jeg er for det.

GRUNGY

Hva syns dere?
Hvilket likte dere best?

OLD STYLE


Tok disse samtidig som de Harry Potter inspirerte bildene HER. Elsker sånne hus! Jeg har utrolig lyst til å ha en fotoshoot med en sånn type bygning som bakgrunn. 

Hva syns dere om bildene?

foto: harry potterTok disse bildene i forbindelse med en skoleoppgave i dag. Den klokken minner meg skikkelig om Harry Potter! Er dere ikke enige? Jeg får i hvert fall skikkelig Harry Potter feeling, spesielt med denne redigeringen.

Hva syns dere om bildene?

SERIE: BYE WINTER
Tok noen bilder av et par istapper som henger utenfor inngangsdøra vår i stad. Det har ikke helt gått opp for meg at det er mars allerede! Det er fortsatt skikkelig vinter her med masse snø overalt. Jeg gleder meg til å kunne gå på bar asfalt med Converse igjen! Den 31.mars blir jeg 18 år også.. Uææ, 18!! Tiden flyr virkelig unna.. Nesten litt skummelt fort egentlig..

Hva syns dere om bildene?
Er det fortsatt masse snø hos dere?

INTERIØR FOTO

Noen bilder jeg tok da jeg var på besøk i den nye leiligheten til kusina mi i går! Var så lyst og fint, med masse fine interiør ting, så jeg måtte bare ta en liten runde rundt med kameraet! Har prøvd litt forskjellige redigeringsmåter bare for å drøye tiden.. Jeg skal nemlig operere (!!) ut en visdomstann i morgen.... Og jeg som har tannlege skrekk! Buhu. Gleder meg bare til å få det overstått.. Nå må jeg legge meg, så jeg får prøve å sove.. Ønsk meg lykke til!

FOTO: THE UNKNOWN
Redigerte noen "gamle" bilder fra Oslo S i dag, og lagde en liten bildeserie ut av det! Syns det ble veldig kult egentlig! Jeg har forresten begynt å bruke vannmerke på bildene mine igjen, etter at andre har brukt bildene mine. Egentlig liker jeg det ikke, siden jeg syns det blir litt forstyrrende.. Menmen, sånn er det når folk ikke skjønner copyright. 

Hva syns dere om serien?

SISTE PHOTOSHOOT BILDER

Trur nok at disse er de siste jeg poster fra denne shooten. Jeg merker at det har blitt kanskje litt vel mange litt like bilder nå.. Jeg har jo vinterferie nå, så jeg skal prøve å få hatt flere shooter i ferien! 
Hva syns dere om bildene?
Hvilket likte dere best?

I DON'T CAREHva syns dere om bildet?
Hvilken versjon?


Nå er det endelig vinterferie! Kjenner det skal bli utrolig deilig med en uke fri nå..

I DON'T CAREPHOTO - I DON'T CARE


Takk for konstruktiv kritikk i forrige innlegg! Jeg har fikset litt, og syns det ble mye bedre. Jeg kommer nok til å levere bildet i farger i stedet, og jeg har kalt det for "I don't care". 

Hva syns dereee?

EDIT: Det er flere som har nevnt vinkelen, men det er meningen at vinkelen er litt nedenfra. Jeg hadde en shoot et par dager før, og læreren fikk se bildene. Han likte dette spesielt godt, så jeg skulle prøve å gjenskape det på en måte. Jenta på bildet føler at hun er "sjefen", så det er meningen at hun skal se litt ned på oss :-) Tenkte jeg bare skulle nevne det, slik at dere er klar over hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde.

PROSJEKT: BAD GIRL 4Her er et av bildene som jeg tok i dag, til samme prosjekt. Jeg ble enda mer fornøyd med disse, så jeg er glad jeg fikk tatt samme nesten samme shoot en gang til! Det blir nok mest sannsynlig dette bildet i svart/hvitt versjon som jeg leverer inn.

Hva syns dere om dette? Husk at blogg.no ødelegger kvaliteten...

PROSJEKT: BAD GIRL 3Det er dette bildet jeg skal fokusere på når jeg skal ha enda en shoot i morgen. Jeg skal bruke en murbakgrunn (hvis jeg finner en), så det blir nok bedre.. Dette er siste sjanse jeg får til å gjøre bildet så bra som mulig! Vil virkelig få en god karakter på dette prosjektet. 

Hva syns dere om bildet? (jeg vet at det gule er sykt i veien!)

PROSJEKT: BAD GIRL 2


Dere har forresten blitt dårligere til å kommentere i det siste, syns jeg. Kom igjen nå, skriv ned deres meninger :-)

PROSJEKT: BAD GIRL

I dag var jeg og tok bilder til skoleprosjektet (som dere kan lese om her), og jeg ble kjempefornøyd! Jeg tok mange forskjellige bilder som jeg skal legge ut på bloggen den kommende uken. Endelig noe nytt å vise! Hihi. Lærern min ble veldig interessert i spesielt ett av bildene, så jeg skal ha den samme shooten til, bare med fokus på nettopp det bildet han likte så godt. Så det blir spennende. 

Her er et av de. Ikke det mest "bad girl" bildet akkurat, men de kommer seinere. Hva syns dere?

FOTOSERIE - STRONG 3


Hva syns dere?

FOTOSERIE - STRONG 2


Enda et bilde fra i dag.. Dette ble nok min favoritt også, hihi. Liker så godt at den solen kommer litt frem ved halsen!

Hva syns dere?

FOTOSERIE - STRONG

Endelig nye bilder!! Jippi! Jeg fikk en litt sprø idé til fotoprosjektet (som du kan lese litt om her), som jeg testet ut for moro skyld i dag. Den ordentlige photoshooten til skoleprosjektet skal jeg ha på mandag. Håper det blir bra! Uansett, jeg syns disse også ble veldig kule! Lillebroren min var kjempesnill (som alltid) og stilte opp som modell for meg. Bar overkropp i -10 grader!! Stakkars.. Jaja, alt for bildene.

Her er det første bildet jeg har redigert: 


Hva syns dere?

FOTO - STAVANGÅÅR

Siden jeg ikke har noen nye bilder (enda), har jeg redigert litt gamle bilder. Bildene jeg har redigert tok jeg i fjor sommer da jeg var i Stavanger. Prøvde å redigere de på en annen måte, og syns det ble ganske kult faktisk! 

Hva syns dere? 

Ikke glem å like meg på facebook! Trykk her for å komme til fotosiden min.

INSPIRASJON

Først må jeg si takk til alle som har kommentert innlegget under! ♥ Det er herlig å få slike kommentarer på et innlegg jeg har brukt litt tid på å skrive. Skal prøve å skrive et nytt et snart, hihi. 

I dag hadde vi klassen min besøk av en lokal fotograf på skolen som holdt foredrag for oss. Det var kjempespennende, og veldig inspirerende! Hun fortalte litt om sine arbeider og prosjekter og viste oss bilder til andre fotografer hun liker godt. Grunnen til at hun kom på besøk, er at vi nettopp har startet med et fotoprosjekt. Vi skal ta et portrettbilde hver, som vi skal ha planlagt godt. På slutten av prosjektet skal vi stille ut bildene og i tillegg skal fotografen komme og se på. Det blir gøy! Jeg har allerede noen ideer, og etter foredraget i dag har jeg massevis av inspirasjon! Det føles herlig! Hun nevnte flere fotografer som jeg likte, men den som falt mest i smak var den norske fotografen Bjørn Wad. Hun fortalte at han gikk på Fotofagskolen i Tr.heim samtidig som henne, og at han er en av de som har kommet veldig langt på kort tid. 

Dere kan ta en titt på hjemmesiden hans HER.


Alle bildene er tatt av Bjørn Wad. Jeg elsker dem!

PHOTO - WINTERTIME


Tok dette bildet for en uke siden trur jeg.. Redigerte det litt nå, og syns egentlig at det var fint selv om det var så enkelt. Skikkelig vinterfarger! Hva syns dere?

=FREDRIKSTAD

Se hva som lå i postkassa i dag:

Alle bildene kommer rett fra kameraet.

Seee! Jeg har tre av mine bilder i februar utgaven av =Fredrikstad!! Om noen av dere bor i Fredrikstad, kjøp bladet neste gang dere er i byen :) Det går til en god sak - nemlig rusmisbrukere.

STUDIOPORTRETTER AV MEG!På torsdag hadde vi åpen kveld på skolen, og da var jeg bl.a. i fotostudioet sammen med noen andre i klassen. Vi syns det er kjedelig å ta vanlige portrettbilder, så vi ville finne på noe annet. Så Cecilie sminket meg og fikset håret mitt, også tok vi noen fancy bilder! Det er ikke ofte jeg er foran kameraet, men det er gøy en gang i blant det og. Jeg ble veldig fornøyd med bildene egentlig! Likte lyset vi satt opp!

Hva syns dere? 
Hvordan assosiasjoner får dere av de?

Jeg får litt sigøyner følelse, spesielt av de nederste bildet.. Det kan også være fra en artikkel om en muslimsk kvinne eller noe, kanskje.

FLERE OSLOBILDER
foto//mamma
Hadde glemt at jeg hadde flere bilder fra Oslo som jeg kunne vise dere. Følte også for å legge ut et bilde innlegg igjen! Merker at jeg savner det etter denne blogg tørken.. Bildene er veldig enkle, men jeg liker de! Hva syns dere?

Nå er forresten fotoutstillingen (link) i Stavanger, Byparken. Ta dere gjerne en tur innom!

FOTO - OSLO

Var en tur i Oslo i dag, hovedsakelig for å se på LHL utstillingen hvor bildet mitt henger.. Jeg var veldig spent, og når jeg gikk inn lette jeg etter mitt bilde. Guess what - bildet mitt var ikke der!! Jeg ringte en av de som står bak utstillingen med en gang, og fikk vite at alle bildene ikke fikk plass på en gang. De bytter ut bildene etter hvert, så akkurat i dag da jeg var der var det veldig typisk at mitt var et av de 10 som ikke var oppe akkurat da. Ble så utrolig sur siden jeg hadde gledet meg til å se det live! Åh. Syns de skulle sagt i fra i hvert fall. Jeg har fått vite at alle bildene skulle henge der hele tiden. Menmen, da får jeg dra og se i Fredrikstad i stedet..

Hva syns dere om de tre øverste bildene da?

PHOTO - FACEMan kan ha mye gøy med ekstern blits og reflektor!

Bare for å få noen nye bilder inn på denne bloggen.. Tok dette bildet av meg selv for litt siden, men har ikke lagt de ut før. Jeg har ikke rørt kameraet på en stund, så jeg håper vi blir gjenforent i helgen. Jeg skal en tur til Oslo og se på utstillingen i morgen, så jeg håper det blir noen bilder ut av det! Gleder meg :-)

Hva syns dere om bildet?
Farger eller svart/hvitt? Jeg foretrekker svart/hvitt..

IKKE GLEM...

Jeg er ikke frisk enda, men jeg er heldigvis på bedringens vei! Jippi.

Ikke glem at bildet mitt fortsatt henger på LHL utstillingen i Oslo! Les mer om det HER. Jeg har selv ikke fått vært der og sett enda, men jeg skal dra ned og se på utstillingen til helgen. Gleder meg! Slik ser det ut på utstillingen. Som det står i teksten under kan dere kjøpe bildet for en god sak. Bestill fotografiet og få det i posten (format: 210x420mm): Send HJ mellomrom 39 til 1900. Kr. 500,-

Har dere vært på utstillingen enda? Hvis ikke, vil dere?

Forresten, her er en oversikt over hvor og når utstillingen kommer til ditt hjemsted:

 • Oslo: 12. - 25. januar.
 • Stavanger: 27. januar - 7. februar.
 • Bergen: 10. - 21. februar.
 • Trondheim: 24. februar - 7. mars.
 • Kristiansand: 10. - 21. mars.
 • Fredrikstad: 25. mars - 4. april.
 • Hamar: 7. - 18. april.
 • Kristiansund: 28. april - 18. mai.
 • Bodø: 20. - 30. mai.
 • Tromsø: 2. - 6. juni.
 • Alta: 16. - 26. juni.
 • STEM PÅ UKM BILDE

  Jeg har kanskje ikke nevnt det for dere enda - jeg har meldt meg på UKM! Jeg har allerede meldt på meg med med to bilder, men de kan jeg endre helt til fristen (som er veeldig snart).. Jeg deltar foreløpig med dette og dette bildet, men jeg vil delta med et til. Men hvilket?!

  1.

  2.

  3.

  4.

  5.

  6.

  Hvilket bilde syns dere jeg skal delta med? Kanskje det er noen andre dere liker bedre?

  MILITARY LOOK 2
  Hva syns dere om disse?
  Hvilket likte dere best? 

  Jeg lagde meg en facebookside i går, så hvis dere vil, kan dere "like" meg HER!

  AMANDUSBILDET - KONTRAST


  Her er resultatet av ideen min! Jeg føler ikke at bildet er helt ferdig redigert enda, men dette er slik det ser ut nå i hvert fall. Jeg vet ikke om jeg er 100 % fornøyd, men jeg er jo ganske fornøyd da. 

  Her er forklaringen av bildet: gutten som står foran bildet lever i en avslappet verden og har lite bekymringer. Jeg ville ha med iPod og headset fordi det er ganske standard for gutter i 15- års alderen å ha på seg. I speilbildet ser vi inn i fremtiden - en jobb i militæreret, en veldig viktig jobb. Det er heller ikke en jobb som veldig mange har, og derfor blir det kontrast mellom denne jobben i forhold til de mer vanlige yrkene, som butikkmedarbeider, innenfor helsepersonell, lærer osv. Jeg ville også bruke svart/hvitt effekt for å skape en passende stemning i bildet, og for å få svart/hvit kontraster. Jeg har alt i alt flere kontraster i bildet! Fargene, nåtid-fremtid, ung-voksen.. 

  Og ja, det kan være litt vanskelig å oppdage speilbildet med en gang. Men det er det jeg faktisk liker med bildet - det at man ikke skjønner med en gang hva som er så spesielt med bildet, også får man øye på at det er et annet speilbilde. Jeg liker det i hvert fall :) 

  Hva syns dere?

  Forresten, nå kan dere følge meg på facebook også! Trykk "liker" HER hvis dere vil :)

  NYTT BILDE - MILITARY LOOK  Da har jeg vært ute i snøværet og tatt bilder til Amandus. Bildet over tok jeg da jeg var ferdig med hovedbildene, men jeg ble kjempefornøyd med det! Skal prøve å redigere hovedbildet nå, så jeg håper det blir bra. 

  Kom med deres meninger om bildet over! Jeg liker bildet både i svart/hvitt og i farger, selv om favoritten er sv.

  THIS IS ME - SMÅ ENDRINGER


  Uten texture.


  Første versjon med texture (som jeg la ut i forrige innlegg).


  2. versjon med texture. Jeg fikk flere kommentarer om at texturen var for sterk, og det var jeg enig i selv, så jeg gjorde den litt svakere. Tok litt sterkere farger på motivet også.. Ikke lett å se forskjellene da, siden de er så små. Men jeg likte dette bedre faktisk! Det er bra at dere kommer med konstruktiv kritikk folkens, det er det jeg lærer av!

  Ble 3. versjonen bedre syns dere?

  PHOTO - THIS IS ME


  Dette bildet er tatt i forbindelse med en oppgave på skolen; ta et bilde som beskriver deg. Jeg ville gjøre litt ut av det, og skrev opp en liste med hva jeg ville ha med på bildet. Jeg ville ha med diverse ting som beskriver meg, og det jeg endte opp med var; Converse, solbriller (fordi jeg elsker sommer), objektiver, fotoblad, CD'er (My chemical romance og Green Day), Green Day genser, neglelakk, iPod (musikk), data, kamera, lypsyler og ikke minst norskeflagg! Jeg ble ganske fornøyd, spesielt med redigeringen. Jeg brukte denne texturen. Det gikk dårlig når jeg skulle sette på selvutløseren (siden det bare er ti sekunder), og fjernkontrollen ville ikke funke.. Så jeg måtte få pappa til å trykke på utløserknappen. 

  Hva syns dere?

  BLACK AND WHITE
  Jeg har fått helt dilla på svart/hvitt bilder i det siste! Syns det er utrolig fint, og jeg blir aldri lei.. hihi. Disse bildene tok jeg for et par dager siden, og det i midten la jeg vel ut i går. Hva syns dere om bildene?

  Jeg har by the way fått en g-e-n-i-a-l idé på hvordan bilde jeg skal ta til Amandus (les mer her) ! Skal prøve å ta bildet i helgen, så jeg håper det blir slik jeg ser for meg. Gleder meg til å vise dere resultatet!

  1 BILDE - 3 VERSJONER


  Uredigert.


  Svart/hvitt.


  Svart/hvitt + denne redigeringen.

  Hvilken versjon likte dere best? Svart/hvitt ble min favoritt.

  CONTRAST?

  Jeg føler meg mye bedre i dag! Jeg har både vært på skolen og hatt kjøretime i dag, så nå er jeg i gang igjen. Jeg var inne på Amandus festivalen sin hjemmeside i stad og sjekket om de hadde lagt ut tema for fotokonkurransen, og det hadde de! Temaet er kontrast, noe jeg liker veldig godt! Det er et veldig morsomt tema som kan være så utrolig mye. Noe som er litt gøy er at jeg tenkte litt på konkurransen i går, og da håpet jeg på at temaet skulle være kontrast siden allerede jeg hadde noen ideer. Det var jo litt gøy! Føler at jeg har fått litt inspirasjon igjen, og det er jeg så glad for! :)

  Nå skal jeg søke på "contrast" på flickr og se hva som kommer opp. Ikke noe er bedre enn å surfe rundt på flickr! Finner alltid så mye fint og spennende innpå der. Jeg har også sett igjennom litt av mine egne bilder som kan passe til temaet kontrast, her er noen av de:


  De fleste av disse er jo ganske standard, men har kontrast i seg. Jeg skal prøve å være så kreativ som mulig, siden det hadde vært kjempegøy å komme videre i år også. Jeg har planer om en photoshoot med broren min i militærutstyr (nederste bildet er fra forrige shoot) snart, så jeg skal prøve å få de til å passe inn i konkurransen.

  Så hvis dere vet om noen bra kontrastbilder, uansett om det er deres eller ikke, legg gjerne ved link i dette innlegget!

  Hva syns dere om bildene over?

  LANG LUKKERTID  Skulle egentlig legge ut disse bildene for over en time siden, men blogg.no ville ikke la meg legge ut bilder så.. Uansett, tok disse to på nyttårsaften, og syns de ble ganske kule egentlig! Forresten, tusen takk for de fine kommentarene på det forrige innlegget! Blir så glad av å se at dere liker bildene, når jeg ikke er 100 % fornøyd selv :) Nå er snart ferien over for denne gang, og det er litt kjedelig.. Døgnrytmen er totalt snudd, så det jeg gruer meg mest til er å stå opp.. Heldigvis har jeg fri i morgen, og den siste feriedagen skal nytes! 

  Hva syns dere om bildene?
  Når starter dere på skolen?

  FOTO - HAPPY NEW YEAR!  Jeg hadde en kjempefin kveld i går og håper dere hadde det samme! Sleit litt med rakettbildene i går, så jeg ble ikke så fornøyd.. Menmen, det kommer flere sjanser. GODT NYTTÅR!

  NY REDIGERING?

  Først må jeg bare si at jeg har tatt litt ferie fra bloggen i julen, noe som har vært ganske deilig egentlig. Nå er jeg hjemme fra Fredrikstad, så nå har jeg ork til å legge ut et innlegg til dere. Jeg fikk litt inspirasjon fra han her, så jeg ville prøve en ny redigering. Redigeringen er litt drømmende som jeg syns er veldig fint i noen bilder. Jeg prøvde å redigere noen bilder jeg tok i høst og her er resultatet: 
  Hva syns dere om redigeringen?

  FOTO - GOD JUL 2

  Se del 1 her.
  Da var lillejulaften her! Jeg feirer julen i Fredrikstad som jeg gjør nesten hvert år, og gleder meg veldigveldig til morgendagen. Jeg vil ønske dere alle en kjempefin feiring og en riktig god jul! ♥

  FOTO - GOD JUL


  Bildet har egentlig sterkere rødfarge, men det kom visst ikke med her av en eller annen grunn.

  Nå er det endelig juleferie folkens!!
  Fikk en morsom idé i stad og var ute og tok noen bilder i 20 minusgrader.. More to come!

  BILDET MITT VIL BLI SETT AV FLERE HUNDRE TUSEN MENNESKER


  !!!!

  Litt info, sånn at dere skjønner:
  De 30 beste bildene skal sendes ut på en landsdekkende utstilling som skal føres opp på torg eller trafikk-knutepunkt. Utstillingen vil bli sett av flere hundre tusen mennesker. I tillegg vil bildene bidra til å skape oppmerksomhet og støtte opp om en viktig sak; at en av tre kvinner rammes av hjertesykdom. Det arbeides også med en teknisk løsning som muliggjør salg av vinnerbildene fra kampanjens nettbutikk i store format. Dersom dette gjennomføres, vil en fjerdedel av inntektene fra salget tilfalle fotografen. De resterende midlene vil overføres til Hjertefondet vi bygger opp. //les mer HER!

  Herregud, jeg er så glaaaad!! Vet ikke hvilke steder i Norge det skal settes opp eller når det er enda, men det forteller jeg dere når jeg har fått svar på det. Jeg sitter her og smiler for meg selv, jeg er så glad! Vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg, hihi.

  FOTO - KALDT


  Her er noen bilder jeg tok i starten av desember. Rart at måneden og året går mot slutten nå.. Føler ikke at det er lenge siden det var 2009, og nå er det snart 2011! Og jeg blir snart 18.. Sykt.

  PRØVE EKSAMEN RESULTAT - KOLLEKTIVTRANSPORT
  Da fikk jeg vist det til dere likevel! Jeg tok bort ansiktet, så det ser litt rart ut.. Kvaliteten er også litt dårlig fordi jeg lagret det fra en pdf fil. Men det får gå, det er i hvert fall bedre enn ingenting. Temaet var kollektivtransport (jeg valgte tog - nsb), målgruppen var 20 - 50 år og jeg valgte å løse oppgaven i tabloidformat. Vi skulle lage tre forskjellige annonser, som også har en sammenheng. Jeg fikk en idé ganske fort, som jeg også fullførte. Jeg ble veldig fornøyd med resultatene og syns jeg får frem det at tog er for alle! Håper dere liker det. 


  Dette er litt av brosjyren jeg lagde på "eksamensdagen". Det skal jo brettes, så høyresiden er forsiden, midten er baksiden og venstresiden skal være på høyresiden når man åpner brosjyren. Litt vanskelig å forklare, men ja.. Jeg får ikke vist innsiden til dere, siden det er så mange bilder av personer. Blir så teit å ta bort ansiktene på alle, så da er det ikke noen vits å vise det til dere. Jeg ble veldig fornøyd i hvert fall! Spesielt med forsiden som dere ser over her. Er veldig glad for at jeg hadde så mange bilder å velge mellom! Jeg lagde forresten både annonsene og brosjyren i InDesign (til dere som går media).

  PHOTO - NO FACE  Her er et bilde jeg tok i studioet på skolen i dag. Syns de ble skikkelig ekle.. Uæh. Dumt at håret synes da, men vi tok bare bilder for moro skyld, så såpass langt tenkte jeg ikke gitt..

  Hva syns dere?

  FOTO - EN MORGEN PÅ OSLO S
  Alle bildene tok jeg i går da jeg tok bilder til en skoleoppgave (skal ikke bruke noen av disse) i går. Bildene jeg skal bruke er portretter av diverse folk vi spurte om å ta bilder av. Jeg angrer på at jeg ikke spurte om jeg kunne legge de ut her, siden jeg har såå lyst til å vise noen til dere! Da får jeg huske det til neste gang.. Har by the way vært hjemme fra skolen i dag.. Da jeg våknet i dag tidlig tenkte jeg med en gang "nei, ikke skole i dag.." , så jeg lot meg selv være hjemme. Jeg har ikke vært i form de to siste ukene, men siden det har skjedd noe hver dag, har jeg ikke fått vært hjemme en eneste dag. Det trengs innimellom kjenner jeg. Får trøste meg med at det snart er ferie ♥

  Hva syns dere om bildene?

  Jeg har forresten kommet videre i denne fotokonkurransen! Stikk innom og stem på ditt favorittbilde.

  COLORFUL BOKEH
  Det er litt gøy å se hvor mye fokus kan si i et bilde. Dette bildet er jo relativt kjedelig når alt er (nesten) i fokus, syns jeg i hvert fall..
  Hva syns dere om denne lille serien? (alle bildene er forresten uredigerte)

  Dere kan fortsatt stemme frem vinneren i fotokonkurransen her. Har kommet over 90 stemmer, og det er sykt mange! Har aldri fått så mange stemmer før. Bare fortsett og stem dere!

  FOTO - PÅ VEI HJEM
  Tok disse bildene på vei hjem fra skolen i dag. Alle bildene kommer rett fra kameraet, og er da altså ikke redigert. Syns de ble ganske stemningsfulle, spesielt det med månen. Hva syns dere?

  Siste frist for å melde seg på fotokonkurransen er i dag! Har allerede valgt ut bilder, men kanskje ditt bidrag kommer med likevel?

  BOKEH, BOKEH, BOKEH  Det er virkelig tiden for bokeh bilder nå med alle julelysene. Her har jeg tatt bilder av lysene som naboen har hengt opp ute. Det er så koselig med julelys over alt! 

  Hva syns dere om bildene? Begge er uredigerte.

  BOKEH
  Hva syns dere om disse?

  MOTLYS  Hva syns dere om bildene?
  Hvilket likte dere best?

  Fotokonkurransen min avsluttes den 10. des, så dere har 4 dager igjen! Meld dere på her. Premien er en valgfri refleksskjerm.

  STALKER CAT


  Da jeg tok disse bildene, løftet jeg blikket og så denne katten sitte der og stirre på meg.. Haha, det var så komisk fordi den satt der så lenge! Jeg ble nesten litt skremt av at den ikke rørte på seg i det hele tatt. Fikk i hvert fall god tid på å ta bilder av den, da.. Også noe helt annet: hvis noen av dere har flickr, legg meg gjerne til her! Er så glad jeg skaffet meg flickr, det er såå gøy og ikke minst inspirerende. 

  Hva syns dere om bildet?
  Har dere flickr?

  FOTO - FROST  Hva syns dere?
  Fikk dere en favoritt?

  SMAKEBIT PÅ NYE BILDER  Hva syns dere om bildet?
  Hvilken versjon likte dere best?

  FOTO - EN KALD VINTERMORGEN
  Tok disse bildene samtidig som bildene i dette innlegget. Nå har vært ute i 14 minusgrader og tatt flere bilder, så nå håper jeg at de ble bra! Kommer sikkert noen nye bilder i kveld, hihi. Og ikke minst god helg til alle mine herlige lesere ♥

  Minner om fotokonkurransen min her hvor du kan vinne en refleksskjerm! Dere kan melde dere på frem til 10.des.

  FOTO - LINJER  Var sykt pent lys da vi fotograferte i PTF timene i dag! Fikk knipset noen brukbare bilder med skolekameraet, men merker at jeg foretrekker mitt eget kamera.. 

  Hva syns dere om bildene over?
  Hvilket likte dere best?

  Hvis dere vil gjøre meg en suuuperstor tjeneste kan dere stemme på meg i DENNE og/eller DENNE konkurransen. Man kan vinne fotobok i begge to, so I need some votes from you! Husk å les stemmereglene før dere stemmer. Takk på forhånd ♥

  FOTOSERIE - JULESTEMNING


  Litt utydelig bilde, men. Se på meeg! Haha.


  Fikk dere julestemning nå eller?
  Hva syns dere om bildene? (alle untatt det første er fra i fjor)

  DOTS SPLASH

  DOTS REKLAME  Her er de to andre bildene jeg leverte inn til PTF oppgaven med tema reklamebilder. Hvis du vil se det siste jeg leverte, se HER.
  Hva syns dere om disse to?

  Ikke glem å melde deg på fotokonkurransen min her!

  CRAZY ORANGE
  Tok disse bildene i studioet på skolen i dag. Haha, syns de ble morsomme, jeg.

  Hva syns dere om bildene?
  Hvilket likte dere best?

  Ikke glem å melde deg på fotokonkurransen min her!

  MITT FØRSTE SPLASHBILDE


  Ikke 100 % fornøyd, men publiserer det likevel. Hadde ønske om et mye større splash, men det det ble ikke noe av en eller annen grunn.. Prøvde flere kastemetoder også, haha. Menmen, syns lyset ble veldig bra! Jeg skrudde kjøkkenlysene på fullt og brukte to små nattbordlamper. Funket kjempebra, så det er definitivt noe jeg skal prøve igjen.

  Hva syns dere om bildet?
  Har dere noen tips til hvordan man får gode splashbilder?

  Ikke glem å melde deg på fotokonkurransen min her!

  BILDEDAG = NYE BILDER

  Ikke glem å melde deg på fotokonkurransen min her!  Alle bilder tatt med Nikon D60 + 50mm f/1,8.

  I dag har jeg faktisk tatt en del bilder! Først tok jeg en del på skolen (som du ser over), i forbindelse med en oppgave vi har nå. Vi skal lage en katalog for en butikk her på skolen, med mange forskjellige bilder fra butikken. Jeg ble egentlig ganske formøyd med lyset, fokuset og plasseringen, så jeg håper dere liker dem også.

  I tillegg har jeg tatt noen reklamebilder (som jeg nevnte i forrige innlegg). Jeg prøvde på slike splashbilder med dots, men jeg ble ikke 100 % fornøyd.. Menmen, øvelse gjør mester! De kommer ut på bloggen seinere, hihi.

  Hva syns dere om bildene over?

  REKLAMEFOTO I PTF + HAPPYMOOD!  Vi har en oppgave i PTF foto til torsdag hvor jeg skal ta portrettbilder (som jeg er ganske ferdig med) og reklamebilder av noe slag. Helst til mat og drikke, men vi fikk lov å bruke annet også, så jeg vurderer Converse! Det er jo mitt favorittmerke på sko! Men - det som er dumt er at jeg vil ta bilder ute, men det er jo mørkt når jeg kommer hjem fra skolen. Og i morgen, når jeg faktisk slutter tidligere (14:00) , skal jeg klippe meg etterpå.. Vi får se da vettu. Skal prøve meg på noen kreative appelsinbilder også, hvis jeg klarer.

  Humøret mitt er forresten mye bedre i dag! De to store innleveringene er levert og min første kjøretime er overstått og gikk braa! Jeg fikk også en god tid på en hinderløype vi hadde i gymmen i dag, og veiledningssamtalen med kontaktlæreren min gikk også bra. Fikk vite at jeg ligger over godt an på karakterskalaen, og det beroliger meg veeldig. Jeg fortalte også om fremtidsplanene mine, og han var veldig positiv til folkehøyskole. Han har troen på meg, og det er deilig å vite!

  På toppen av alt dette har jeg fått flere følgere på bloglovin! Tusen takk. Er veldig glad nå merker jeg =D

  Ikke glem å melde deg på fotokonkurransen min her! Har allerede fått inn noen bidrag, så sleng dere på.

  NOVEMBERFROST

  VIL DU HA JULESTEMNING?


  Værsegod! Jeg får i hvert fall skikkelig julestemning av bildet over. Tok det i fjor av den da nye pyntegjenstanden vår. Husker at jeg fikk maange fine tilbakemeldinger på det innlegget jeg la ut bildene av den julekulen. Fikk over 20 kommentarer, noe som var veeeldig mye da jeg var i startfasen med blogging, hehe. Siden den gang har kommentartallene økt masse, og nå har jeg faktisk til sammen 6155 kommentarer! Tusen takk :D

  Hva syns dere om bildet?
  Fikk dere bittelitt ulestemning?

  Ikke glem og meld deg på fotokonkurransen min her!

  THE US IN BLACK AND WHITE
  Trur dette var innkjørselen til Angelina Jolie og Brad Pitt i Beverly Hills! Vi kjørte først sakte forbi, og plutselig svingte bilen bak oss inn dit! Kan love dere at vi rygget fort tilbake, hehe. Selv om jeg følte meg litt slem da jeg tok bilder..
  I miss this sooo much! Bildene er forresten fra San Fransisco, Seattle og L.A.
  Hva syns dere om bildene? Skal jeg legge ut bildene i farger også?

  PHOTO - WRONG FACES


  Hva syns dere om dette? Jeg digger det!

  PHOTOSHOOT - WRONG FACE  Dette er en liten smakebit på studiobildene jeg tok til en PTF oppgave i dag! Her er to bilder av meg (som jeg selvsagt ikke tok..). Det var en kjempemorsom photoshoot, hihi. Jeg fikk forresten inspirasjon herfra.

  Hva syns dere om ideen?
  Vil dere se flere?

  Jeg er forresten videre i en fotokonkurranse her. Feel free to vote!

  FOTO - HEST I VINTERLANDSKAP
  Ble litt utydelig fordi jeg brukte 50mm objektivet.. Måtte løpe bakover siden jeg sto så nærme, haha.

  Hva syns dere om bildene?
  Hvilket likte dere best?

  PHOTO - THE LAST PIECE OF AUTUMN


  Hva syns dere om bildet?

  MED OG UTEN KONTRAST

  Uredigert.

  Svart/hvitt + dratt opp kontrast.

  Dratt opp kontrasten enda mer.

  Hva syns dere om bildet?
  Hvilket likte dere best?

  FOTO - KALDT
  Hva syns dere?
  Hvilket likte dere best?

  PHOTO - TWO OF ME

  Prøvde å redigere dette bildet på flere måter, så jeg håper dere liker en av versjonenene i hvert fall! Det i midten er veldig spesielt, men av en eller annen grunn likte jeg det..
  Hvilken versjon likte dere best?

  God helg til mine herlige lesere! Hele skolen min hadde fri i dag, noe som var utrolig deilig. Kunne godt hatt flere slike fridager, hihi..

  PHOTO - FEELINGS 2

  Se del 1 her.

  Disse ble litt utydelige, men det kan være fint det og.

  PHOTO - FEELINGS


  Sia - I'm in here  Med eller uten øyne? Var litt usikker på om jeg skulle croppe det eller ikke..

  Hva syns dere? Det var ikke lett å ta bilder av seg selv med et 50mm objektiv som kun har manuell fokus..

  Martine har forresten skrevet noen fine ord om bloggen min HER. Tusen takk!

  STUDIOPORTRETT - MEG

  Det var kjempegøy å ta bilder i fotostudioet i dag! Vi prøvde forskjellige lyssettinger og tok bilder frem til kl 12. Da fikk vi dra hjem også. Herliiiig. Deilig å slutte tidligere en gang iblandt. På vei hjem tok jeg noen selvportretter ute i skogen som dere få se seinere. Ble ganske fornøyd faktisk!

  Her er et av bildene som ble tatt av meg i dag:  Hva syns dere om bildene?
  Hvilken versjon likte dere best?

  Jeg oppdaterte forresten mobilen min (Xperia X10i) i stad, så nå er den så god som ny! Det som er så kjekt med Android mobiler, at man kan oppdatere mobilen og få masse nytt. Da blir man aldri lei telefonen heller. Nå er nesten alt forandret, så den minner meg mer om en iPhone egentlig.. Men det nye virker veldig bra i hvert fall. Det eneste som er dumt er at jeg har glemt passordet til google kontoen min.. Det var ikke noe nytt.. Menmen.

  INSPIRASJON - DRAMATISK LYS

  Vi skal en tur i studioet i morgen også, så jeg håper på noen bra bilder! Vi skulle finne et bilde vi ville bruke samme lyssetting som, og jeg ser for meg ganske dramatisk lys. Det øverste bildet under her er utrolig kult! Elsker når lyset skaper mye skygger, slik at det blir veldig mye liv i bildet. Håper på at vi kan teste ut det i morgen, og at resultatet blir bra. Det er ikke så lett å få til lyset som man kanskje trur..

  ill find a scientist to help me..-explored-thankyou-

  Acid drops
  //bildene er linket

  Hva syns dere om bildene over?
  Noen som tar mye bilder i fotostudio?

  I MISS THE SUMMER..


  Trenger jeg si noe?

  STUDIOFOTO - SNART RØD NESE DAGEN!  Hva syns dere om bildene?
  Hvilken versjon likte dere best?

  STUDIOFOTO - IKKE ALLE LIKER RØD NESE DAGEN..  Hva syns dere om bildene?
  Hvilken versjon likte dere best?

  STUDIOFOTO - DARK

  Dette ble litt vel mørkt, men jeg likte det uansett.

  Dette er så scary! Haha.

  Hva syns dere om bildene?
  Hvilket likte dere best?

  Takk for musikktips i innlegget under!

  STUDIEFOTO DEL 2

  Se del 1 her.


  Hva syns dere om dette?

  hits