januar 2010

Jeg vil også ut og reise!

Denne helgen har jeg vært i Fredrikstad, som var kjempekoselig. Føler meg så hjemme, men det er kanskje ikke så rart når all familien min bor i der.  Var en kjapp tur i Sverige i dag, men handlet overraskende lite. Kjøpte to bh'er og to neglelakker fra depend. Skulle gjerne kjøpt mye mer, men jeg klarte heldigvis å la være! Var tilbud over alt, i tillegg er det blligere siden det er svenske priser.

Uansett, jeg tok flybussen hjem og som alltid blir jeg utrolig reisesyk når jeg er på Gardemoen. Jeg titter inn og ser stressende folk med kofferter, som sikkert skal til varmere strøk. Jeg vil også ut og reise! Selv om det bare er 5 mnd siden jeg var ute og reiste i det store utland selv, vil jeg reise igjen.. Føles ut som at det er kjempelenge siden sist, selv om det ikke er det. I tillegg er jeg ganske lei vinteren, så det gjør det enda verre.

Jeg savner å se dette:Møkkete vindu..

Flere enn meg som vil ut å reise eller?
Hva syns dere forresten om bildene? De er tatt med vanlig kompaktkamera sommeren 2008
da jeg var i Spania.

Jeg vant en blogg VS blogg og premien var en vurdering! Trykk her for å lese den. Tusen takk til dere som stemte på meg! Blir utrolig glad for det.

- siljelouise

Ikke reklamer på bloggen min!

Nå er jeg dritt lei at enkelte skriver en kommentar på alle bloggene de er innom! At folk kan være så opptatt av å få kommentarer skjønner jeg bare ikke. En gang fikk jeg en kommentar hvor det sto at jeg skrev bra og hadde en kjempefin blogg. Da jeg jeg såklart glad! Da jeg sjekket ut bloggen og så i kommentarfeltet ble jeg utrolig irritert. Det var sikkert 100 kommentarer med de to ordene "tusen takk!  :D". Jeg sjekket i kommentarfeltet til de andre bloggerne, og fant den samme kommentaren på alle. Skjer med at enkelte er så desperate? Det er en helt feil måte å skaffe lesere på!

Her om dagen fikk jeg en kommentar som så sånn ut:

jeg har ett spørsmål på bloggen min. Jeg har veldig lyst til å høre din mening om saken. kunne du vært så snill og sagt meningen din i komentarfeltet mitt :D

Denne kommentaren fant jeg også på utrolig mange andre blogger. Mange av de har sagt ifra i kommentarfeltet om at det er utrolig irriterende. Men - stopper bloggeren med å reklamere? Nei! Burde kanskje skjønne at reklameringen ikke er så populær..
Det er spesielt én blogger jeg sikter mot nå, men jeg nevner ingen navn. Tviler ikke på at dere vet hvem jeg mener heller.

Hva syns dere om reklamering?
Irriterende ikkesant?


//weheartit
Hvis noen reklamerer i kommentarfeltet mitt nå, er de dumme...

- siljelouise

Jeg har kommet videre i en fotokonkurranse!

Jeg har kommet videre i fotokonkurransen hos June! I avstemningsinnlegget skrev hun:

Jeg er veldig kresen, og litt streng nå, så bare 5 kom til finalen.
Jeg vurderte etter motiv, om bildet passet til tema (mystisk) og fotograf ferdigheter/bilde komposisjon.


Derfor er jeg utrolig glad for at jeg kom videre! En seier i seg selv syns nå jeg. Bildet jeg kom videre med, er dette:

Mystisk?

Hadde vært kjempegøy om dere som likte bildet stemmer på meg! Hvis dere vil, kan dere gjøre det her. La meg gjerne vite om dere har stemt. På forhånd, takk! Og takk til June som valgte bildet mitt!

- siljelouise

OnePiece og blogg VS blogg

Jeg er med i en konkurranse hvor man kan vinne en OnePiece her! De hadde kjøpt en blå og en rosa OnePiece, men de var for store. Hvis jeg hadde vunnet, ville jeg valgt den blå som er på bildet under.

Grunnen til at jeg vil vinne en slik en, er ganske enkel:
Rett og slett fordi jeg syns de ser utrolig deilige ut! Det hadde vært utrolig deilig å hoppe rett inn i en OnePiece etter treningen, i steden for å finne frem noe annet. Hadde også vært deilig å bruke om sommeren, på teltturer osv. Jeg er en person som fryser veldig lett, og dette plagget ser jo veldig godt og varmt ut med tanke på at man kan dra glidelåsen helt over hodet! Har vært med i utrolig mange like konkurranser, og jeg kommer til å fortsette! De er så dyre, så det er derfor jeg ikke har kjøpt en selv. Hadde det vært mye billigere, hadde jeg sikkert hatt flere stk! Hadde vært utrolig gøy om jeg vant.

Jeg er også med i blogg VS blogg her. Hadde vært gøy om dere hadde stemt på meg!

- siljelouise

Bilder fra en gammel photoshoot

I høst en gang tok jeg og broren min litt bilder ute. Jeg tok en del bilder av han, og jeg tenkte at jeg kunne vise tre av de til dere. Det øverste bildet var et av de første bildene jeg redigerte i photoshop, som er litt morsomt å tenke på. Digger bakgrunnen vi brukte!

Hva syns dere om bildene?
Hvilket likte dere best?


- siljelouise

Portrettbilder

Jeg er ganske sliten nå, siden jeg har stresset til naturfagprøve, hatt naturfagprøve (følte at det gikk bra) og filmet etter skolen. Kom hjem i 18 tiden, og kastet meg over middagen. Hadde ikke spist på 6 timer, så holdte på å dø av sult! Haha, jeg må ha mat regelmessig har jeg merket.

Tenkte jeg skulle legge ut litt portrettbilder som jeg har tatt før. Har ingen nye bilder på lager, så da får jeg legge ut noen gamle. Fant ut at jeg ikke hadde lagt ut nesten noen portrettbilder før, så da får dere se det også! Selv syns jeg det er kjempegøy å ta bilder av mennesker! I såfall, her er litt bilder til dere! Modellene er broren min, tanta og kusina mi. Alle bildene er tatt for 1-2 år siden forresten..Hva syns dere om bildene?
Hvilket likte dere best?

- siljelouise

En skoledag utenom det vanlige + sesongslutt

Dagen i dag har vært utrolig morsom og ikke minst stressende! Som jeg sa i går, så spilte vi inn film i dag. Altså, ingen skole! Ganske deilig å slippe nerdingen på pc'en hele dagen, og gjøre noe helt annet.
Først spilte vi inn på Årnes, før vi dro til Oslo. Fikk en del blikk der vi gikk med stativ, bagger, 3 fisker i norgesglass/poser og ikke minst "bikkja" vår. Bikkja er zeppelinen/mikrofonen forresten.

Vi fikk spilt inn det vi skulle, alt gikk bra, og vi hadde det utrolig gøy! Da mangler vi bare å spille inn litt etter skolen i morgen og på fredag, så er vi forhåpentligvis ferdig med å filme. Håper filmen blir like bra som jeg ser for meg! Med tanke på at det ble en lang og kald dag i dag (dro kl 09.30 og kom hjem ca 18.30..), så håper virkelig at det ble bra!

Over til noe helt annet: Det var sesongslutt av Grey's Anatomy i går! Det var en utrolig trist og overraskende slutt.. Tårene kommer alltid fram når jeg ser på Grey's, men det er ikke så rart med tanke på alle de rørende øyeblikkende som er der. I tillegg er det den triste musikken i bakgrunnen også.
Det er en utrolig bra serie, med kjempesøte skuespillere!  Åå, måtte det være sesongslutt i går? Jaja, neste uke starter Frustrerte Fruer, gjør det ikke?  Det er en kjempefestlig serie, så det må jeg se på.//weheartit

Så dere på Grey's Anatomy?
Trist slutt ikkesant?

- siljelouise

Mystisk tema..

Jeg så at June hadde en fotokonkurranse med temaet "mystisk". Det er et tema jeg aldri har sett før, så det blir spennende å se hva andre bidrar med! Jeg hadde ikke så mange bilder som passet til temaet, men noen fant jeg da. Man kan delta med to bilder, og jeg har valgt å delta med disse:

Ja, dette er meg. Utrolig creepy!

Passet de til tema?
Hva syns dere om bildene?


Jeg er med i en konkurranse hvor man kan vinne en kosedress eller Whooga Boots (UGGs)! Man kan selv velge hva man vil ha hvis man vinner, og da ville jeg helt klart valgt kosedress! Jeg har vært med i utrolig mange konkurranser om å vinne kosedresser, og håper fortsatt på å være den heldige som vinner. Man må jo prøve, eller så vinner man ikke! Hvis du også vil delta, kan du trykke her. Har så utrolig lyst på en kosedress!

- siljelouise

Det er ikke bare bare..

Vi har et stort filmprosjekt på skolen nå, så gruppa mi skulle starte å filme i dag. Det var ikke like lett som vi trudde, så vi fikk visst ikke startet i dag alikevel.. Det er jo ikke så enkelt når vi ikke har hatt så mye tid til å planlegge! Vi 1.klassinger har heller ikke så mye erfaring med å rigge opp alt filmutstyret heller, med tanke på at det både er lys, lyd, kamera, stativer osv. Ikke lett nei!

I morgen reiser vi først til Årnes for å filme, også tar vi turen til Oslo etterpå. Det kommer nok til å bli en morsom dag! Blir nok litt komisk å spille inn noen av scenene ute blant folk, men det blir bare gøy! I tillegg skal jeg være kameradame, så det kan bli spennende. Har ikke akkurat så mye erfaring fra å filme fra før, men øvelse gjør mester ikkesant?
Har dere forresten sett den nye TV-serien Trauma? Da jeg var i San Francisco i sommer gikk jeg nemlig forbi der hvor innspillingen foregikk! De hadde pause da jeg gikk forbi, men det var gøy å se alikevel! Det var utrolig mange folk som hjalp til, og mange skuespillere som var sminket som "skadet". Fikk nesten litt sjokk da jeg gikk forbi en hau med blodige folk, siden jeg ikke ante hva som foregikk. Da noen sa at de spilte inn en dramaserie, skjønte jeg det jo..

 "Behind the scenes of Trauma!"

Har dere spilt inn film før?
Eller har dere kanskje sett på en stor filminnspilling?

- siljelouise

Lengter etter sommeren jeg..

Nå syns jeg vinteren har vært her lenge. Ikke det at jeg ikke liker vinteren, men jeg savner å kunne gå ut i shorts og singlett. Jeg savner å gå ut uten å fryse, jeg savner å bade i sjøen, jeg savner å sole meg!
Jeg er uten tvil et sommermenneske. Er liksom altid glad om sommeren! Vinteren er så dyster. Det er mørkt når jeg går til skolen, det er mørkt når jeg kommer hjem. Jeg er nesten alltid inne, utenom når jeg går på ski osv. Det er da ikke så mye å gjøre ute i snøen når man snart er 17? Da jeg var mindre var jeg ute og baset i snøen og koste meg i akebakken. Det er ikke gøy lenger..
Derfor vil jeg ha sommer hvor jeg kan være ute og kose meg i sol og varme! Legge meg på solsengen, høre på musikk, og bare slappe av. Kjenne solen varme huden mens jeg tenker på hvor brun jeg vil bli. Åh, sommeren er så herlig!
Her er litt sommerbilder for å toppe det hele!

Flere enn meg som lengter etter sommeren eller?

- siljelouise

Bidrag til fotokonkurranser

Jeg tenkte jeg skulle melde meg på to fotokonkurranser. Den første er hos Ida, med temaet vann. Premien er ett Pop-up Flash diffusor som er sponset av tvspelsweb.se. Man kan delta med et bilde, og det kan være redigert. Dette er mitt bidrag:

Kunne valgt mange andre bilder, men jeg liker dette så godt! Trykk på bildet for å komme til konkurransen.

Den andre fotokonken er hos stillwaters.blogg.no. Temaet er "vakkert" som jeg syns var et morsomt tema! Premien er link i sidemenyen og en vurdering! Hvis du vil delta, trykk her.

Jeg valgte å delta med dette bildet fordi jeg syns naturen her i Norge er utrolig vakker. Spesielt om vinteren!

Ønsk meg lykke til da! 

- siljelouise

Vannbilder del 2

Her er flere av vannbildene jeg tok i går. Fikk veldig mye god respons på de forrige, så håper dere liker disse også!

Likte dere de?
Hva syns dere om bildene?


- siljelouise

Vannbilder del 1

Da jeg skulle legge meg i badekaret i stad, fikk jeg plutselig et skikkelig fotokick. Hentet kameraet, satte meg ved badekaret og knipset i vei. Brukte ikke stativ denne gangen, men jeg brukte blits. Syns det blir en mye kulere effekt når du stiller ekstrablitsen som jeg brukte, oppover. Altså at blitslyset går opp. Digger effekten det blir. Jeg ble i hvert fall veldig fornøyd med bildene! Tok en del anderledes bilder også, men det blir del 2 som kommer i morgen.Hva syns dere?
Hvilket/hvilke likte dere best?


- siljelouise

Bilder + vurdering

Jeg har blitt vurdert av myphotoblog! Tenkte jeg kunne vise den til dere.


http://siljelouiseh.blogg.no/


Det jeg liker veldig godt på bloggen din, er at du tar så utrolig mange fine bilder. Og da passer jo headeren fint inn i designet ditt! Jeg syntes du skriver veldig bra, med mange fine bilder i de fleste innleggene. Ikke mye skrivefeil som jeg legger merke til heller!
Terningkast; 6-


Tusen takk fotobloggen!

Over til noe annet: siden jeg har stått på slalom i dag (der det bare ble bilder av oss), så blir det bare litt random bilder til dere.. Dere skal få nye bilder snart! Trur jeg skal ta noen senere i dag eller i morgen. Så det er bare å vente og se!
Her er noen bilder fra en telttur forrige sommer:

Ser ut som at verden detter fra hverandre! En jordskorpe eller noe. Jeg digger bildet i hvert fall.

Hva syns dere om bildene?
Hvilket likte dere best?


- siljelouise

NYTT DESIGN!

Nå har jeg jobbet lenge med et nytt design, så håper dere likte det! Jeg er i hvert fall kjempefornøyd. Brukte evigheter på å finne ut av HTML-koder, header størrelse osv, men det gikk til slutt! Åh, er bare så glad jeg er ferdig. Haha.

Den nye headeren ble ganske enkel, men jeg likte den slik. Det er de boksene på høyre siden jeg er mest fornøyd med.
Hva syns dere?

Men nå skal jeg sove. Skal stå på slalom i morgen, så må litt tidligere opp.. God natt!

- siljelouise

Hvorfor er jeg ikke glad?

Jeg har vært i dårlig humør i hele dag, men da vi fikk karakterkortet, rant det over for meg. Alt som kan kalles glede forlat meg, og den har enda ikke kommet tilbake.
Jeg gledet meg nesten litt til å få karakterkortet, men da jeg så en hau med firere ble jeg bare skuffa og lei meg. Det var tre 5'ere der da, ihvertfall (matte, engelsk og naturfag, haha)..
Det som jeg har fått 4 i, har vi ikke fått igjen vurdering før etter jul en gang.. Hvordan skal vi forbedre oss når vi ikke får tilbakemelding på det vi leverer?
Trur jeg aldri har vært så skuffa for et karakterkort før!

Men - etter å ha hørt hva andre fikk, var ikke et snitt på 4,3 så ille alikevel. Jeg har jo begynt på VGS, med fag jeg aldri har vært borti før! Det er et helt nytt miljø, nye lærere og mye nytt å lære seg. Jeg har bare gått her et halvt år. Det er normalt å gå ned i karakterer på vidregående. Jeg prøver å være fornøyd, men jeg får det liksom ikke til. Jeg vil være fornøyd. Det er HELG, og jeg er alikevel i dårlig humør.
Da må det være noe galt med meg..

I går var jeg i lykkerus etter å ha fått 6/5 på en stor naturfag innlevering, men i dag... Rart hvor mye humøret kan endre seg på to dager.


Snow Patrol - Run
Måtte bare ha med denne sangen. Elsker den.


Sorry for litt uinterressant innlegg. Jeg måtte bare få det ut her, det er jo derfor jeg har blogg. Kan skrive alt her. Alt jeg vil. Men jeg vil ikke kjede dere for mye heller.
Må forresten si tusen takk til dere!
Jeg får mye mer tilbakemelding enn før, og det er utrolig gøy. Håper dere fortsetter! Jeg skal snart ta flere bilder til dere også. Kanskje det også blir vurderingsrunder og konkurranser etterhvert? En ting til; dere kan følge meg på bloglovin hvis dere vil. Det er bare å trykke på ikonet til høyre.

Jeg ble faktisk i bedre humør da jeg skrev dette innlegget. Kanskje jeg fikk ut sinnet mitt for dagen?
Deilig var det i hvert fall.

Får ønske dere alle en god helg da :)

- siljelouise

Morsomme photoshop triks

Jeg søkte på "photoshop" på weheartit og fant bl.a. disse bildene. De er synnsykt bra laget! Fant utrolig mange creepy bilder, men legger ikke ut de verste her, haha! Det var bare ekkelt. Dere burde prøve å søke på det selv, og sjekke ut alle bildene som kommer opp. Finner utrolig mye rart og kult ikke minst.
Jeg blir i hvert fall veldig fasinert! Alle bildene nedenfor er altså fra weheartit.com.

Kule eller hva?
Har du photoshop?


- siljelouise

Redigering kan gjøre mye med et bilde!

Som overskriften sier, så kan redigering gjøre utrolig mye med et bilde. Jeg redigerer i photoshop som jeg fikk av skolen, og det er kjempebra. Jeg pleier å redigere kontrasten, fargetoner også bruker jeg veldig mye "curves". Jeg må også ha navnelogoen min i hjørnet da, såklart. Det syns jeg er ganske viktig, med tanke på at enkelte stjeler bilder andre legger ut. Ikke kopier bilder uten å spørre den som har tatt bildet, folkens! Viktigviktig.

Under her har jeg lagt ut 4 bilder, som egentlig er det samme. Jeg har redigert de på forskjellige måter ved å beskjære (ta bort deler av bildet), bruke "curves", endre kontraster, fargetoner, og sette på tekst. Ganske enkle grep. Det øverste er ikke redigert i det hele tatt (untatt navnelogoen). Tok det med et vanlig kompaktkamera da jeg var i Beitostølen nå i helgen. Vakker natur vi har her i Norge, eller hva?
1.

2.

3.

4.
Hvilken versjon likte du best?
Hva syns dere om bildene egentlig?Forresten så har jeg blitt anbefalt av Maja! Jeg ble utrolig glad da jeg så det på bloggen hennes. Du kan komme til innlegget her. Legger ut det hun skrev jeg.

Silje Louise har en kjempefin fotoblogg og tar knallfine bilder! Hun har også konkurranser pågående. Bildene hennes er for det meste tatt på grunn av Media og Kommunikasjon-linja hun går - men samtidig ser det ut som om hun elsker å ta bilder! Flink fotoentusiast. Anbefales!

Tusen takk! Håper jeg blir anbefalt flere ganger, og jeg tar gjerne i mot vurderinger også.


- siljelouise

Foto: Hyttetur

Hytteturer er noe av det koseligste som finnes. Her ser du noen grunner:Enig med meg?
Hva syns dere om bildene?


- siljelouise

Vinneren av fotokonkurransen er...


Bilde nr 1 - somethingnice.blogg.no! Tydelig at dette bildet ble en stor favoritt siden det fikk 16 stemmer.
Så, her kommer premien!

Vurdering av bildet:
Jeg skjønner godt at dette bildet vant. Var ikke i tvil om at det skulle til finalen! Bildet beskriver glede veldig godt og jeg syns det passet ypperlig med svart/hvitt. Veldig fint fokus på bildet også + at det er bra at du har fått bakgrunnen utydelig. Liker at bildet er så nære personen og at du ikke tar med hele jenta. Jo nærmere, jo bedre! Gir meg også en skikkelig sommerfølelse - det betyr i hvert fall glede for meg!
- Et kjempefint bilde!

Vurdering av blogg:
Header og design
Det første jeg tenkte da jeg så headeren, var at dette er mest sannsynlig en fotoblogg. Det var det også. Headeren er fin, men jeg syns at fargene skulle vært litt sterkere. Kanskje økt kontrasten litt? Bildene kunne også vært bedre plassert. Slik at de får en sammenheng, at de henger sammen.
"www.somethingnice.blogg.no" skriften likte jeg kjempegodt!
Ellers så liker jeg at du har en grå bakgrunn med gule fargebokser i overskriftene og at skriften skifter farge når du tar pila over. Men jeg syns ikke at fargene passer så godt til headeren. Det er vel hver sin smak.

Innhold
Siden det er en fotoblogg er det veldig mye bilder - og det liker vi! Bildene hun tar og de andre bildene hun legger ut er kjempefine. Hun skriver bra og har lite skrivefeil. En skrivefeil jeg har sett er der det står "..har sakt noe" ; det skrives sagt. Så vet du det! Jeg er ikke så stor fan av masse smilefjes i bloggtekster, så jeg syns det ble llitt for mye av det. Du kan godt bruke det, men gjerne dempe smilefjes bruken litt.
Denne uken har hun fototips! Der gir hun tips om kamerainnstillinger, og hvordan man kan ta bedre bilder med speilrefleks.  Det syns jeg er kjempebra. Det er ogtså innlegg hvor hun viser redigeringseffekter, som er nyttig for mange. Hun legger ut et eller flere bilder i nesten alle innlegg som er kjempebra.

Til slutt
Jeg liker denne bloggen kjempegodt! Man får fototips, hjelp innen redigering og får se de fine bildene hun har tatt. Designet og headeren er greie, men kunne blitt mye bedre om hun tilpasset fargene i headeren til designet og tok opp kontrasten i headeren. Ellers er det lite skrivefeil, litt mye smileys og et eller flere innlegg per innlegg. En blogg for de fotointerresserte.
Jeg er ikke noe glad i å gi karakter, så det dropper jeg.
Ta en titt på bloggen hennes ved å trykke på headeren under!

Hva syns dere om vinnerbildet og vurderingen?  (husk at det er min første vurdering!)

- siljelouise

Foto; Snø er vakkert

Snø er virkelig fasinerende å ta bilde av. Snøkrystallene har så fine detaljer, og er utrolig morsomme å ta bilder av. Her har dere noen bilder jeg tok i helgen, kommer flere i morgen!

Hva syns dere?

Avstemmingen i innlegget under avsluttes i morgen. Bare å stemme på bildet du liker best her!

- siljelouise

Finale - STEM!

Fotokonkurransen er nå avsluttet. Jeg valgte ut de 4 bildene jeg syns var best, så skal dere få lov til å stemme frem vinneren! Stem på det bildet dere likte best, og husk at det skal beskrive temaet "glede".
Måtte den beste vinne! Selv likte jeg alle bildene kjempegodt! Klarte ikke velge ut et bilde, så derfor trenger jeg hjelp av dere!

1 -  http://somethingnice.blogg.no/

2 - http://giddy.blogg.no/

3 - http://synneofcourse.blogg.no/


4 - http://daimls.blogg.no/

- siljelouise

Home sweet home

Etter en lang reise er jeg endelig hjemme.
Vi dro fra Beitostølen i 15 - tiden, men har hatt 2 stoppesteder.
Kjøreturen tok vel ca 4 timer. Føltes ikke så lang når jeg så på Twilight på iPoden <3 Har bare sett den én gang før, men jeg kan bekrefte at den er helt magisk. Lever meg skikkelig inn i filmen, også er jo Edward så kjekk!
Haha, litt fjortis må man jo være..

Jeg syns at alle i filmen spiller utrolig bra. De får alt til å bli magisk. Blir helt stum jeg..

Har faktisk ikke sett New Moon enda, venter heller til den kommer på DVD. Håper det ikke er altfor lenge til den kommer!
Har du sett New Moon på kino eller venter du på DVD'en?

- Fotokonkurransen avsluttes i morgen, så hvis du vil vinne vurdering av bilde og blogg, meld deg på!

- siljelouise

Litt uredigerte bilder fra Beitostølen

Enda en liten update her fra Beitostølen! I dag har jeg gått 3 og en halv time på langrennski! Været var ikke like fint som i går, men det ble da en fin tur selv om det ikke var strålende sol. Har fått lagt inn bildene jeg har tatt med det vanlige digitalkameraet mitt (vanntett), så kvaliteten er ikke helt på topp. Bildene blir jo helt greie, men det er stor forskjell fra speilrefleksbildene. Har ikke redigert noen av bildene, så jeg håper dere tar hensyn,og ikke kopierer noen av de. Altså; COPYRIGHT! Bildene under er både fra da jeg sto på slalom i går, og fra langrennturen i dag. Enjoy.

Hva syns dere om bildene?
Fikk dere lyst til å dra på skitur kanskje?

Forresten, ikke glem fotokonkurransen min med temaet "glede". Bare å melde deg på her!

- siljelouise

Det var visst nett her alikevel

For dere som ikke vet det, så er jeg i Beitostølen på hyttetur. Nå sitter jeg på hytta etter en hel dag i slalombakken. Det er 20 minus eller noe, så det var deilig å komme inn i varmen. Det var strålende sol og nesten ingen folk i bakken siden de fleste var på skolen. Kjempe deilig at det ikke blir "trangt" i bakken, som det var sist gang jeg sto.

Jeg har fått nytt utstyr; carvingski, briller, hjelm, staver, superundertøy, langrennski + staver og ny boblebukse! Så det var deilig å få kjørt med egne slalomski og utstyr i dag, i steden for å låne av andre. Kjempefornøyd med alt det nye! Jeg har også begynt å få teken på slalom nå, så da er det mye morsommere også!

Gleder meg til enda en dag i morgen, da skal jeg teste ut det nye langrennutstyret mitt. Håper det blir like fint vær som i dag.

Håper dere får en strålende helg!

Sitter på pappas data, så dere får nøye dere med weheartit bilder.
Har tatt noen bilder, de kommer ut på bloggen seinere!Står dere på slalomski eller twintip?
Fine bilder fra we<3it ikkesant?

- siljelouise

Nuu drar jeg

Nå drar jeg straks til Beitostølen! Det er ikke nett der, så det blir ikke noe blogging før søndag eller mandag. Da håper jeg også at det har kommet flere bidrag til fotokonkurransen, siden det bare er 5-6 stk foreløpig. Det er bare å melde seg på, så er det kanskje du som vinner to vurderinger (bilde og blogg)! Kjedelig om det ikke er flere som deltar, siden da må jeg la den gå litt lenger. Så kom igjen folkens!
Meld dere på her og gjør meg glad. 
Imens skal jeg kose meg på både langrenn og slalomski! Ha en herlig helg, det skal jeg ha!Hadde en liten og morsom photoshoot i går, forresten.

Er dere med i konken?
Skal dere noe gøy i helgen?


- siljelouise

Hvis alle skulle levd som meg, hadde vi trengt 2,6 jordkloder
Vi har om bærekraftig utvikling i naturfagen, så vi tok en test på nettet hvor man kunne vite hvordan forbruk man har. Det var spørsmål om alt mulig; hvor mye du reiser i året, hvor stort hus du har, ting du gjør for å redusere forbruket, inntekt osv.. Tok litt tid, men det var gøy å se hva resultatet ble til slutt. I resultatet sto det bl.a hvor mange jordkloder man måtte ha trengt hvis alle skulle gjort som deg. Jeg fikk 2,6 jordkloder, som var lite i forhold til resten av klassen.

Det er ganske sykt egentlig.. Tenk at man trenger 2,6 jordkloder for å leve som en helt normal person, med tomannshus, sparedusj, resirkulerer alt osv. Tenk hvor mange jordkloder man måtte ha trengt hvis man lever som kjendisene da! Det blir jo kjempemange! Det er jo veldig mange her i verden som lever slik også. Selv om man lever "normalt" trenger man flere jordkloder.
Vi har jo bare én, så vi kan ikke fortsette sånn som vi gjør i dag!

Lurer på hvordan jorden vil se ut om 20 år jeg... Med tanke på hvor mye vi forurenser.
Har dere tenkt noe på dette? Det er sykt!

- siljelouise

Jeg er videre i en fotokonkurranse

Jeg har kommet videre i en fotokonk som du kan finne her! Bildet mitt er nr 5, og jeg hadde blitt kjempeglad om du la igjen en stemme. Det var et valgritt tema, og jeg deltok med dette bildet:

Hvis du stemte, takk!

- siljelouise

Minner om..

Minner om fotokonkurransen min som du kan finne her. Jeg har bare ett bidrag til nå (startet den i går da..), så det er bare å melde seg på folkens! Temaet er glede, så hvis du har et bilde som beskriver glede, kan du melde deg på med det. Det er bedre å delta, enn å ikke delta. Jeg vet at det er mange flinke "fotografer" der ute. Så kom igjen, meld dere på her!
Litt inspirasjon fra weheartit;
Nå har Home And Away startet, så.... vi blogges ?

- siljelouise

Photo: Water

I går prøvde jeg meg på vannbilder. Jeg har aldri gjort det før, eller skjønt hvordan man får det til, men jeg gjorde et forsøk. Hadde ikke akkurat verdens beste vask å ta bilde i, så det tok litt tid før jeg begynte å få det til. Jeg gjorde alt manuelt, så jeg sleit bittelitt med fokus.. Drev og lekte litt med forskjellige innstillinger osv.. Men - jeg fikk da noen bilder jeg vil vise til dere.
Husk at dette er mine første vannbilder! Det kommer til å bli flere!Hva syns dere?
Har dere noen tips til å ta gode vannbilder?

- siljelouise

JEG holder fotokonkurranse!!

Jeg har hatt lyst lenge, så hvorfor ikke? Dette blir altså min aller første fotokonkurranse, og det hadde vært gøy om jeg fikk inn en del bidrag!

Temaet er glede, og du kan delta med ett bilde.
Det kan gjerne være redigert, det gjør meg ingenting!
Jeg vil helst at du laster opp bildet i 600 px.
Skriv et innlegg om konkurransen hvor du linker til bloggen min, og til konkuransen. Legg igjen linken til innlegget ditt her etterpå!
Premien er en vurdering av vinnerbildet og av bloggen til personen som vant. Jeg er ærlig!
Konkurransen avsluttes enten søndag kveld eller på mandag.

Litt inspirasjon;

LYKKE TIL! 

- siljelouise

Tips; Et sunt alternativ

Jeg tenkte jeg kunne gi et tips til dere. Det er veldig godt etter trening, men kan vel egentlig spises når som helst. I tillegg er det kjempesunt, så man kan spise med god samvittighet!

Det jeg gjør er å dele opp en banan i skiver, og legge skivene på knekkebrød (som jeg syns er best), eller vanlig brød om dere liker det bedre. Gjerne med et glass melk ved siden av, da blir du stor og sterk! Haha, det er sant da. Melk styrker både tenner og muskler. Faktisk..
Uansett - mitt tips til dere er å prøve dette, kjempegodt! Du kan også ha bananskiver i cornflakes blandingen din. Godt det også, og veldig lettvint.

Håper det smaker!


Ser det ikke godt ut?

- siljelouise

Happy mood!

Jeg er virkelig i godt humør nå. Kjempeglad! Skal jeg fortelle hvorfor? Forteller det om du vil eller ikke uansett. Jeg fikk sekser på en matteprøve og femmer på en "heldag" innlevering i engelsk! Det var en lett matteprøve, men uansett, en sekser er en sekser. Har aldri fått høyere enn 5 på matteprøver, så jeg ble kjempeglad. Gleder meg faktisk til å få igjen karakterkortet i slutten av neste uke. Jeg er også glad av flere grunner.

Fordi.....
Jeg skal på hyttetur til Beitostølen på torsdag og være der til søndag.
Jeg får se alt det nye ski utstyret mitt når jeg kommer til Beitostølen! Har bestilt det gjennom tanta mi, så de skal ha det med (skal være der med de + fler). Dvs mine første slalomski, staver, hjelm, briller, nye langrennski + at jeg får jeg teste ut den nye boblebuksa mi!
Det er bare noen uker igjen til vinterferie!
Det er heller ikke lenge til påsken - hvor jeg skal på klassetur på Amandus festivalen!
Jeg blir 17 år 31.mars! Ikke sååå lenge til da..
Som dere ser har jeg mye å glede meg til! Ikke rart jeg er i happy mood eller?

Forresten så digger jeg denne reklamen! Det er jo en perfekt beskrivelse av syden. Ler like mye hver gang den går på TV, haha. Det beste er jo; "For you good price, yea!" - mer ekte kan det ikke bli. Love it.

Flere enn meg som digger syden reklamen?
Hvilket humør er dere i nå?


- siljelouise

Fotokonkurranse

Jeg er med i en fotokonkurranse her uten tema. Syns det er veldig vanskelig å velge ut bilder med valgritt tema! Men jeg blir med alikevel. Man kan delta med to bilder og de kan være redigert.Hva syns dere om bildene?

- siljelouise

I et speil i en gåte


Jeg og Kari Anita så "I et speil i en gåte" i stad. Jeg hadde aldri sett den før, men har hatt utrolig lyst til å se den.

Den handler om en 13 år gammel jente som har kreft. Plutselig en dag da Cecilie ligger og sover, kommer det en engel (Aksel Hennie) på rommet hennes. Engelen følger Cecilie gjennom hele filmen, og hjelper henne gjennom den tunge tiden.
Gjennom hele filmen får vi se episoder fra da hun var i Spania året før. Der møtte Cecilie en gutt som hun fortsatt tenker på. Han lovet henne å sende brev, men hun har begynt å miste håpet om at brevet skal komme. Cecilie blir sykere og sykere og til slutt kommer hun "til den andre siden".

Filmen var utrolig fin. Den anbefales på det sterkeste! Jeg tenkte på Regine Stokke gjennom hele filmen. Kjempetrist å tenke på de som faktisk har kreft som må gå igjennom kurer, lange sykehusopphold og alt som følger med.

Du kan lese om filmen og se klipp og bilder her.

Har du sett "I et speil i en gåte" før?
Hva syns du om den?


Til dere som ikke har sett denne filmen; se den!

- siljelouise

Sommer og skolefri

Kari Anita er i dusjen, og jeg sitter her og drømmer meg bort. Jeg liker vinteren, men når det er så kaldt som det er nå (det var 30 minus her i går..), så blir det liksom så lite å finne på. Derfor gleder jeg meg til sommeren! Ferie, sol, shorts, stranda og turer. Love it <3 Siden jeg ikke har med harddisken hvor de fleste sommerbildene ligger, får dere nøye dere med USA bilder. Vil tilbake, jeg. Alle bildene fra stranda er i Malibu, forresten. Untatt det nest øverste, det er fra Santa Monica.

Jeg og broren min kastet en tennisball i veggen, og svømte om kapp for å hente den. Haha.

Hva syns dere om bildene?
Sommer eller vinter?


- siljelouise

Litt bilder til dere

Grunnen til at jeg ikke har blogget før nå er at jeg var på skolen til halv 4, da jeg kom hjem jobbet jeg med naturfag innlevering, pakket og tok bussen til Kari Anita. Her skal jeg være hele helgen, så det blir nok koselig! Har redigert noen bilder, siden jeg ikke hadde noen nye. Bedre enn ingenting, eller hva?
I hvertfall; her er de!
1.
2.
3.
4.
Hva syns dere? 
Hvilket likte dere best?


- siljelouise

Lykken er å være rik og berømt!

Eller bare ikke. Etter min mening er lykken å være seg selv. Jeg skjønner ikke å leve et liv hvor man er noe annet, og oppfører seg anderledes enn det man egentlig vil. Det er ikke noe vits i å følge strømmen, og gjøre noe man vil angre på. Jeg ser ikke vitsen i det.

Tiden på ungdomsskolen handler mye om dette. Der vil alle bli likt, så da tenker man bare på det som er populært. Er det populært med tupert hår, går man med tupert hår. Er det kult å ha masse strikker på nederst på buksene, gjør man det. Det har vel alle opplevd? Jeg husker at jeg syntes at buksa i sokkene var skikkelig teit, men hva trur du jeg gjorde etter noen uker? Haha, det er sånn det er å gå på ungdomsskolen.
// weheartit
Mange jenter har et idol som bor i Hollywood, og syns at de er såå heldige. De har masse penger, stort og flott hus, rik mann, har garderober på størrelse med en stue, og er kjente og populære.
Men er lykken å være rik og berømt?
Som jeg sa i stad, mener jeg at lykken er å være seg selv. Jeg prøver å være med selv fullt ut, og liker det slik. Jeg har mange gode venner, familie som er glade i meg, og går i en kjempefin klasse. Kan man klage da? Hvis jeg bare hadde gjort som vennene mine, og ikke hørt på meg selv, hadde jeg ikke havnet i mediaklassen på Hvam. Da hadde jeg sikkert havnet på studiespesialisering hvor jeg hadde kjedet meg i hjel! Det handler om å ta egne valg.

Hvis du ikke har forstått poenget mitt; VÆR DEG SELV!

- siljelouise

VINN gavekort på 1000 kr!

(klikk)
Jeg er med i en konkurranse her hvor du kan vinne et gavekort på 1000 kr! Man kan vinne et gavekort på 1000 kr til sko. Dette gavekortet kan kun brukes på www.brandos.no.
Jeg syns det er en kjempebra premie, og jeg håper på mye flaks.. igjen.

Jeg er er også med i "Månedens bilde" hos Benedikte. Temaet er "ditt beste bilde fra 2009", så det er egentlig ganske fritt. Bildet må bare være tatt i 2009. Premien er sponset av tvspelsweb.se og er hemmelig foreløpig. Spennende! Bildene må lastes opp i 600 px, og man kan ha to bidrag.
Jeg bare valgte to bilder, so here they are;Grunnen til at jeg valgte disse bildene er at jeg aldri har brukt de i en fotokonkurarnse før. Og fordi jeg er fornøyd med de da såklart! Hva syns dere?

- siljelouise

Det eneste som manglet


Dette var synet som møtte meg da jeg skulle ut i dag tidlig. Jeg gledet meg virkelig til å til skolen i over 25 minus. Det resulterte i frosne lår og hvite øyevipper.


Trenger jeg si mer? Det er i vinduskarmen, btw.

Hvor kaldt er det hos dere?
Har det fryst inne?


- siljelouise

Det er ikke en helt vanlig dag i dag..

..nemlig fordi bestevenninna mi har bursdag i dag! Hun blir 19 år! Vi har vært bestevenner siden jeg startet i 1.klasse og hun i 3. På den tiden var vi naboer. Nå har begge flyttet for lengst, og bor 1,5 time fra hverandre. Likevel er vennskapet vårt like sterkt som om vi skulle bodd rett ved hverandre.
Vi har så mange minner sammen, og jeg håper det blir mange flere! Husker Rogaland turen vår i sommer, det var en av de beste feriene jeg har hatt. Håper vi gjentar det i sommer også.

Også må jeg skryte av Kari Anita også da. Hun er ikke en helt normal person. Hun dømmer ingen og er søt og snill mot alle. Absolutt alle. Hun er alltid blid og glad. Er man trist, får hun deg i godt humør med en gang. Alltid støttende. Hun er rett og slett enestående!
Kari Anita har mange gode egenskaper. Hun er kjempeflink til å fotografere! Etter å ha testet ut mitt speilreflekskamera (Nikon D60) i fjor, kjøpte hun det samme. Etter det har det blitt en del bilder for å si det sånn.. Hun er også flink i skuespill. Var med i UKM i fjor, og kom nesten videre! //weheartit
Det er så mye mer jeg kunne skrevet her, men jeg vil ikke lage et alt for langt innlegg. Enkelte bare klikker seg ut av siden hvis de ser litt tekst.
Hun har også blogg, forresten! Det er ikke så mye aktivitet der, men du kan finne den her.
Til slutt må jeg si; Er så glad jeg har en bestevenn som deg, Kari Anita! Gratulerer med dagen <3
Jeg er forresten med i blogg VS blogg her. Hadde blitt utrolig glad om du stemte på meg, selv om jeg kommer til å tape grådig. Bloggeren jeg er i VS med, er nemlig på topplista.. Så hun har litt flere lesere enn meg kan man si.. Haha. Men blir glad for alle stemmer!

Legg igjen en gratulasjon til Kari Anita i kommentarfeltet da vel! Hun er fast leser av bloggen min, så hun hadde nok blitt enda blidere om det lå igjen noen (helst mange!) gratulasjoner. Tuuusen takk på forhånd, hun kommer til å bli kjempe glad.

- siljelouise

Pictures - we<3it


Jeg elsker seriøst bildene på we<3it! Mange av bildene er rett og slett magiske. Jeg kan sitte og se på bilder i timesvis uten å bli lei. Man kan hente masse inspirasjon derifra.

Jeg er også med i enda en OnePiece konk. Den finner du her. Håper på lykke mye flaks hver gang jeg melder meg inn i en konkurranse! Haha.

Hva syns dere om bildene fra weheartit?
Henter dere inspirasjon derifra, slik som jeg?


- siljelouise

Some photosHva synes dere om bildene?  De er tatt og redigert av meg.
Likte dere sangen? La den inn pga det nederste bildet av boka. Sangen heter "The Story" forresten.


Btw:
- Er med i en konkurranse hos http://chvideo.blogg.no/ hvor man kan vinne et 700 kroners gavekort på valgfri butikk. Konkurransen kan du finne her.
- Det foregår også en OnePiece konkurranse på  http://stinekt.blogg.no/. Hun deler ut en helt valgfri kosedress til en heldig leser! Klikk her for å lese mer.


- siljelouise

VINN heltdress!


Disse har en konkurranse hvor du kan vinne en heltdress! Lurer på hvor mange kosedress konkurranser jeg har meldt meg på nå... Jaja, wish me luck!
http://baggyy.blogg.nohttp://kaatekrek.blogg.no/.

Har dere heltdress/OnePiece?
Hva syns dere om de?


- siljelouise

Back to normal

Da var skolen i gang igjen, og det samme er hverdagen. Var lys våken da jeg skulle sove i natt, og helt død da jeg våknet i dag. Døgnrytmen er helt snudd, så håper jeg klarer å snu den så snart som mulig! Jeg har faktisk ikke vært trøtt i dag, det hadde jeg forventet med tanke på døgnrytmen. For å være ærlig var det litt deilig å starte på skolen igjen, selv om jeg gjerne ville hatt lenger ferie. Jeg skal ikke klage, siden det snart er vinterferie også. Er vel rundt 1 mnd til, og det går nok fort!

Siden jeg ikke har tatt noen nye bilder i det siste, tenkte jeg at jeg kunne legge ut noen fra we<3it. Det er så utrolig fine bilder der! Elsker å være der og få ideer og inspirasjon. 
Her er noen bilder dere kan kose dere med.
Dette er så creepy!
Jeg kunne lagt ut maaange flere, men jeg stopper her. Er ikke bildene nydelige?
Startet dere på skolen i dag eller starter dere i morgen?

- siljelouise

Bidragene til fotokonkurransen

Som jeg skrev om i forrige innlegg skal jeg melde meg på en fotokonkurranse uten tema. Vinneren får vurdering av bloggen, og bildet sitt + link til bloggen i sidemenyen.
Tusen takk for all hjelpen i forrige innlegg! Jeg valgte bilde nr 5 og nr 11. Nr 5 har jeg aldri brukt i en konkurranse før, derfor valgte jeg det. Nr 11 har jeg brukt før, men det gjør da ikke noe.
Hvis dere vil være med i konkurransen kan dere klikke her.
Det er på bloggen til siljeehesthagen forresten.
Nr 5
Nr. 11

Jeg er også med i en konkurranse på bloggen til Marita hvor du kan vinne en OnePiece! Hvis du også vil ha en slik kosedress, trykk på denne linken ->  http://maaritasin.blogg.no/1262482928_vinn_en_onepiece.html

Ønsk meg lykke til da!
Vet dere om flere OnePiece konkurranser?


- siljelouise

Fotokonkurranse uten tema - HJELP!

Jeg har tenkt til å bli med i en fotokonkurranse uten tema. Siden jeg har så mange bilder jeg kunne deltatt med, tenkte jeg at dere kunne være med å bestemme hvilke bilder jeg skal velge ut. Man får delta med 2 bilder. Setter stor pris på om dere hjalp meg litt! Bare legger ut litt bilder, så skriver dere hvilke 2 dere liker best. Ok?
Takk på forhånd!

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Nok å velge av nå vel? Vet at de fleste bildene har vært på bloggen før, men sånn blir det bare.
Hvilke to bilder skal jeg velge? Skal melde meg på i morgen, så kom igjen!

- siljelouise

Slalom i 15 minus

Heihei!
I dag har jeg stått på slalom i Kongsberg nesten hele dagen. Jeg er ikke slalomfan nr. 1, men gøy var det. Har ikke stått noe særlig før, så holdt meg til de bakkene hvor man kan øve seg. Det var ganske kaldt, tror det var rundt 15 minusgrader. Tær og fingre var som istapper, men ellers gikk det greit.

Hva liker dere best av slalom, snowboard og langrenn?
Trur jeg må velge langrenn!

- siljelouise

2010 - nyttårsbilder og forsett

Nå er vi inn i et helt nytt år - 2010! Et helt nytt år med nye muligheter. Jeg pleier ikke å lage nyttårsforsetter, men har et som jeg har tenkt til å fullføre i år. Jeg er en person som aldri leser bøker, fordi jeg ikke klarer å konsentrere meg. Jeg begynner å tenke på alt mulig annet, og hører på det folk rundt meg sier. Så hvis jeg skal lese en bok må jeg vel være innestengt i et lydtett rom eller noe.. Haha. Jeg leste veldig mye før da.
Men - nå skal jeg lese en Harry Potter bok på engelsk. Forsettet mitt blir å lese den ut, og lære mer engelsk av den. Er ikke det et fint forsett da?

Over til nyttårsbildene.

Jeg ble kjempefornøyd med nyttårsbildene i år! Har aldri fått noen bra bilder, siden kameraet ikke ville samarbeide med meg, og at det varte så kort tid. Men i år gikk det! Kameraet ville ikke samarbeide hele veien, men sånn er det vel med alle på nyttårsaften. Jeg brukte stativ og lang lukkertid, for å få med masse fyrverkeri i et bilde. Forresten; GODT NYTTÅR!Samme bilde som over, men redigert.


Hva syns dere om bildene?
Har dere laget nyttårsforsett(er)?


- siljelouise
hits