januar 2011

STUDIOPORTRETTER AV MEG!På torsdag hadde vi åpen kveld på skolen, og da var jeg bl.a. i fotostudioet sammen med noen andre i klassen. Vi syns det er kjedelig å ta vanlige portrettbilder, så vi ville finne på noe annet. Så Cecilie sminket meg og fikset håret mitt, også tok vi noen fancy bilder! Det er ikke ofte jeg er foran kameraet, men det er gøy en gang i blant det og. Jeg ble veldig fornøyd med bildene egentlig! Likte lyset vi satt opp!

Hva syns dere? 
Hvordan assosiasjoner får dere av de?

Jeg får litt sigøyner følelse, spesielt av de nederste bildet.. Det kan også være fra en artikkel om en muslimsk kvinne eller noe, kanskje.

FLERE OSLOBILDER
foto//mamma
Hadde glemt at jeg hadde flere bilder fra Oslo som jeg kunne vise dere. Følte også for å legge ut et bilde innlegg igjen! Merker at jeg savner det etter denne blogg tørken.. Bildene er veldig enkle, men jeg liker de! Hva syns dere?

Nå er forresten fotoutstillingen (link) i Stavanger, Byparken. Ta dere gjerne en tur innom!

SMILEFJES

Som dere sikkert har skjønt, er foto - og blogglysten på bånn hos meg også. Når jeg kommer hjem fra skolen er jeg så sliten at jeg ikke orker å tenke på blogg, og det er vanskelig å ta bilder når det er så mørkt når jeg er hjemme. Jeg har jo helgene, men inspirasjonen er ikke der. Jeg syns det er utrolig irriterende, så jeg håper dette endrer seg snart! 

Men noe positivt har det vært i det siste. Jeg fikk igjen karakterkortet denne uken, og jeg er superfornøyd! To 4'ere (en sterk) og resten 5'ere. Dette resulterte i et snitt på 4,7 noe som er mye bedre enn det jeg hadde i fjor da jeg fikk 4,4 (trur jeg) i snitt. I år har jeg jo ikke matte og naturfag som er mine verste fag, så da slapp jeg de firerne (heheh).. Så jeg håper virkelig at dette snittet holder seg til sommeren, om ikke blir bedre! Klassen min halveres fra to til én klasse 3.året, så jeg MÅ jobbe for å komme inn! Her snakker vi kampen for tilværelsen.

Er dere fornøyd med julekarakterene?

FOTO - OSLO

Var en tur i Oslo i dag, hovedsakelig for å se på LHL utstillingen hvor bildet mitt henger.. Jeg var veldig spent, og når jeg gikk inn lette jeg etter mitt bilde. Guess what - bildet mitt var ikke der!! Jeg ringte en av de som står bak utstillingen med en gang, og fikk vite at alle bildene ikke fikk plass på en gang. De bytter ut bildene etter hvert, så akkurat i dag da jeg var der var det veldig typisk at mitt var et av de 10 som ikke var oppe akkurat da. Ble så utrolig sur siden jeg hadde gledet meg til å se det live! Åh. Syns de skulle sagt i fra i hvert fall. Jeg har fått vite at alle bildene skulle henge der hele tiden. Menmen, da får jeg dra og se i Fredrikstad i stedet..

Hva syns dere om de tre øverste bildene da?

PHOTO - FACEMan kan ha mye gøy med ekstern blits og reflektor!

Bare for å få noen nye bilder inn på denne bloggen.. Tok dette bildet av meg selv for litt siden, men har ikke lagt de ut før. Jeg har ikke rørt kameraet på en stund, så jeg håper vi blir gjenforent i helgen. Jeg skal en tur til Oslo og se på utstillingen i morgen, så jeg håper det blir noen bilder ut av det! Gleder meg :-)

Hva syns dere om bildet?
Farger eller svart/hvitt? Jeg foretrekker svart/hvitt..

FILMINNSPILLINGDont mind den dårlige kvaliteten. Bildene over er print screen fra VLC media player.


Fra kl 09 til ca kl 20 (!) i går drev jeg med filminnspilling. Jeg og filmgruppa mi bestemte oss for å filme alt på en dag ettersom vi kun hadde tre timer til rådighet i dag. Dette er et skoleprosjekt, og vi har fått låne skuespillere fra en dramalinje. Jeg har skrevet manuset til denne filmen, så jeg er altså regissøren. Produksjonsdagen i går var veldig morsom, men mot slutten ble vi ekstremt slitne.. Vi holdt jo på fra morgen til kveld, og jeg var jo fortsatt syk i tillegg, så det var veeldig godt å legge seg for å si det sånn.. Men det er verdt det! Jeg er veldig fornøyd, både med filmingen og ikke minst skuespillerne! Nå står bare redigeringen igjen, som jeg både gleder og gruer meg til. Det er ikke lett å klippe ned over 1 times opptak til maks fem minutter..

Vil dere se filmen når jeg er ferdig med å redigere?

IKKE GLEM...

Jeg er ikke frisk enda, men jeg er heldigvis på bedringens vei! Jippi.

Ikke glem at bildet mitt fortsatt henger på LHL utstillingen i Oslo! Les mer om det HER. Jeg har selv ikke fått vært der og sett enda, men jeg skal dra ned og se på utstillingen til helgen. Gleder meg! Slik ser det ut på utstillingen. Som det står i teksten under kan dere kjøpe bildet for en god sak. Bestill fotografiet og få det i posten (format: 210x420mm): Send HJ mellomrom 39 til 1900. Kr. 500,-

Har dere vært på utstillingen enda? Hvis ikke, vil dere?

Forresten, her er en oversikt over hvor og når utstillingen kommer til ditt hjemsted:

 • Oslo: 12. - 25. januar.
 • Stavanger: 27. januar - 7. februar.
 • Bergen: 10. - 21. februar.
 • Trondheim: 24. februar - 7. mars.
 • Kristiansand: 10. - 21. mars.
 • Fredrikstad: 25. mars - 4. april.
 • Hamar: 7. - 18. april.
 • Kristiansund: 28. april - 18. mai.
 • Bodø: 20. - 30. mai.
 • Tromsø: 2. - 6. juni.
 • Alta: 16. - 26. juni.
 • STILL SICK

  Da jeg våknet i går holdt jeg på å koke over. Jeg hadde skikkelig hodepine i tillegg til 39 i feber og sterk hoste.. Trodde jeg var på vei til å frisk, men neida. Tydeligvis ikke. Jeg er dårlig i dag også, så jeg måtte droppe alle planene jeg hadde for denne helgen.. I går skulle jeg på fotomessen i Lillestrøm med bestevenninnen min, og i dag skulle jeg ta meg en tur til Oslo og se på utstillingen hvor bildet mitt er, og nå i kveld skulle jeg ut og spise og se "Kongen av Bastøy" med gode venner. Jeg hater virkelig å måtte avlyse alt!! I hele går lå jeg på sofaen og halvsov, og fikk vondt i hodet bare jeg reiste meg opp. Håper virkelig at jeg blir frisk til onsdag, da jeg skal i gang med filmproduksjon på skolen. Jeg er regissør, så jeg være frisk! Kryss alle fingre og tær for meg..


  Fra en selvportrett shoot. Haha, alle bildene kan ikke være like seriøse..

  Det ble forresten til at jeg valgte bilde nr 1 i dette innlegget til UKM. Takk for hjelpen! Blir veldig spennende å se hvordan det går, gleder meg veldig :)

  Ønsk meg god bedring! Håper dere er friske og raske.

  STEM PÅ UKM BILDE

  Jeg har kanskje ikke nevnt det for dere enda - jeg har meldt meg på UKM! Jeg har allerede meldt på meg med med to bilder, men de kan jeg endre helt til fristen (som er veeldig snart).. Jeg deltar foreløpig med dette og dette bildet, men jeg vil delta med et til. Men hvilket?!

  1.

  2.

  3.

  4.

  5.

  6.

  Hvilket bilde syns dere jeg skal delta med? Kanskje det er noen andre dere liker bedre?

  THINK DIFFERENT  Jeg er med i denne fotokonkurransen med bildene over. Jeg har tatt begge bildene fra før av (det øverste tok jeg jo denne uken), men meningen med begge var jo å tenke annerledes, så derfor syns jeg de passet inn i konkurransen! Wish me luck da folkens!

  Hvilket av bildene over liker dere best?

  NÅ HENGER BILDET MITT I OSLO!


  I dag ble fotoutstillingen "Finn formen av et hjerte" lansert av Fabian Stang! Bildet over, som jeg har tatt, henger nå i Folketeaterpassasjen, Youngstorget i Oslo. Så hvis du bor i nærheten, ta deg gjerne en tur innom! Jeg skal prøve å komme meg dit på fredag, så jeg gleder meg masse! Utstillingen i Oslo varer frem til mandag 24.januar.

  Info om utstillingen:

  Den 12. januar lanseres Hjertelig hilsens landsomfattende fotoustilling? ?hjertelig tilstede?.
  Et samlende element i Hjertelig hilsen kampanjens mobilisering for kvinnehjertet er den store fotokonkurransen med tema ?Formen av et hjerte?. Konkurransen er gjennomført med deltakelse av mange fremragende fotografer fra hele Norge.

  Juryen, bestående av Anne Lise Flavik, Marie Sjøvold, Bård Ek, Mia Gundersen og Anne Henriksen (LHL), har kåret de 39 beste bildene som ble sendt inn i løpet av konkurransen. I tillegg har vi folkets favoritt, som er stemt frem på kampanjens nettsider. Disse bildene settes opp i en utstilling som sendes rundt til 11 byer i Norge.

  Utstillingen skal også holdes i Stavanger, Bergen, Trondheim, Kristiandsand, Fredrikstad, Hamar, Kristiandsund, Bodø, Tromsø og Alta. Den varer i 2 uker per plass. Jeg vet ikke hvilke datoer de skal de de forskjellige stedene, men det skal jeg prøve å minne dere på! Man kan også kjøpe bildene gjennom SMS - det kan dere sikkert lese mer om på hjemmesiden deres.

  Håper dere tar dere en tur innom utstillingen!

  MILITARY LOOK 2
  Hva syns dere om disse?
  Hvilket likte dere best? 

  Jeg lagde meg en facebookside i går, så hvis dere vil, kan dere "like" meg HER!

  AMANDUSBILDET - KONTRAST


  Her er resultatet av ideen min! Jeg føler ikke at bildet er helt ferdig redigert enda, men dette er slik det ser ut nå i hvert fall. Jeg vet ikke om jeg er 100 % fornøyd, men jeg er jo ganske fornøyd da. 

  Her er forklaringen av bildet: gutten som står foran bildet lever i en avslappet verden og har lite bekymringer. Jeg ville ha med iPod og headset fordi det er ganske standard for gutter i 15- års alderen å ha på seg. I speilbildet ser vi inn i fremtiden - en jobb i militæreret, en veldig viktig jobb. Det er heller ikke en jobb som veldig mange har, og derfor blir det kontrast mellom denne jobben i forhold til de mer vanlige yrkene, som butikkmedarbeider, innenfor helsepersonell, lærer osv. Jeg ville også bruke svart/hvitt effekt for å skape en passende stemning i bildet, og for å få svart/hvit kontraster. Jeg har alt i alt flere kontraster i bildet! Fargene, nåtid-fremtid, ung-voksen.. 

  Og ja, det kan være litt vanskelig å oppdage speilbildet med en gang. Men det er det jeg faktisk liker med bildet - det at man ikke skjønner med en gang hva som er så spesielt med bildet, også får man øye på at det er et annet speilbilde. Jeg liker det i hvert fall :) 

  Hva syns dere?

  Forresten, nå kan dere følge meg på facebook også! Trykk "liker" HER hvis dere vil :)

  NYTT BILDE - MILITARY LOOK  Da har jeg vært ute i snøværet og tatt bilder til Amandus. Bildet over tok jeg da jeg var ferdig med hovedbildene, men jeg ble kjempefornøyd med det! Skal prøve å redigere hovedbildet nå, så jeg håper det blir bra. 

  Kom med deres meninger om bildet over! Jeg liker bildet både i svart/hvitt og i farger, selv om favoritten er sv.

  THIS IS ME - SMÅ ENDRINGER


  Uten texture.


  Første versjon med texture (som jeg la ut i forrige innlegg).


  2. versjon med texture. Jeg fikk flere kommentarer om at texturen var for sterk, og det var jeg enig i selv, så jeg gjorde den litt svakere. Tok litt sterkere farger på motivet også.. Ikke lett å se forskjellene da, siden de er så små. Men jeg likte dette bedre faktisk! Det er bra at dere kommer med konstruktiv kritikk folkens, det er det jeg lærer av!

  Ble 3. versjonen bedre syns dere?

  PHOTO - THIS IS ME


  Dette bildet er tatt i forbindelse med en oppgave på skolen; ta et bilde som beskriver deg. Jeg ville gjøre litt ut av det, og skrev opp en liste med hva jeg ville ha med på bildet. Jeg ville ha med diverse ting som beskriver meg, og det jeg endte opp med var; Converse, solbriller (fordi jeg elsker sommer), objektiver, fotoblad, CD'er (My chemical romance og Green Day), Green Day genser, neglelakk, iPod (musikk), data, kamera, lypsyler og ikke minst norskeflagg! Jeg ble ganske fornøyd, spesielt med redigeringen. Jeg brukte denne texturen. Det gikk dårlig når jeg skulle sette på selvutløseren (siden det bare er ti sekunder), og fjernkontrollen ville ikke funke.. Så jeg måtte få pappa til å trykke på utløserknappen. 

  Hva syns dere?

  BLACK AND WHITE
  Jeg har fått helt dilla på svart/hvitt bilder i det siste! Syns det er utrolig fint, og jeg blir aldri lei.. hihi. Disse bildene tok jeg for et par dager siden, og det i midten la jeg vel ut i går. Hva syns dere om bildene?

  Jeg har by the way fått en g-e-n-i-a-l idé på hvordan bilde jeg skal ta til Amandus (les mer her) ! Skal prøve å ta bildet i helgen, så jeg håper det blir slik jeg ser for meg. Gleder meg til å vise dere resultatet!

  1 BILDE - 3 VERSJONER


  Uredigert.


  Svart/hvitt.


  Svart/hvitt + denne redigeringen.

  Hvilken versjon likte dere best? Svart/hvitt ble min favoritt.

  CONTRAST?

  Jeg føler meg mye bedre i dag! Jeg har både vært på skolen og hatt kjøretime i dag, så nå er jeg i gang igjen. Jeg var inne på Amandus festivalen sin hjemmeside i stad og sjekket om de hadde lagt ut tema for fotokonkurransen, og det hadde de! Temaet er kontrast, noe jeg liker veldig godt! Det er et veldig morsomt tema som kan være så utrolig mye. Noe som er litt gøy er at jeg tenkte litt på konkurransen i går, og da håpet jeg på at temaet skulle være kontrast siden allerede jeg hadde noen ideer. Det var jo litt gøy! Føler at jeg har fått litt inspirasjon igjen, og det er jeg så glad for! :)

  Nå skal jeg søke på "contrast" på flickr og se hva som kommer opp. Ikke noe er bedre enn å surfe rundt på flickr! Finner alltid så mye fint og spennende innpå der. Jeg har også sett igjennom litt av mine egne bilder som kan passe til temaet kontrast, her er noen av de:


  De fleste av disse er jo ganske standard, men har kontrast i seg. Jeg skal prøve å være så kreativ som mulig, siden det hadde vært kjempegøy å komme videre i år også. Jeg har planer om en photoshoot med broren min i militærutstyr (nederste bildet er fra forrige shoot) snart, så jeg skal prøve å få de til å passe inn i konkurransen.

  Så hvis dere vet om noen bra kontrastbilder, uansett om det er deres eller ikke, legg gjerne ved link i dette innlegget!

  Hva syns dere om bildene over?

  SLITEN.COM

  Beklager for superdårlig blogging i det siste.. Jeg har vært syk siden før jul, og er skikkelig sliten for tiden. Jeg skulle egentlig starte på skolen i dag, men det måtte jeg vente med. Jeg blir sliten av alt jeg gjør, uansett hva det er. Jeg har et stort filmprosjekt på skolen nå, hvor JEG er regissør! Det kommer jo til å bli kjempegøy, men også veldig slitsomt. Jeg håper virkelig at jeg blir bedre snart, for dette orker jeg ikke i lengden. I tillegg blir jeg så deprimert av all denne snøen.. Det har snødd i hele dag, og det blir bare mer og mer snø her! Liker ikke vinteren i det hele tatt, untatt julen. Nå er jo julen over, så nå er resten av vinteren bare pain. Vinteren kom allerede i oktober og varer til mars, mens sommeren er fra juni til august. 2 mnd?! Vi er heldige om vi får en uke med skikkelig sommervær i Norge, men snøen kan vi ha i 5 mnd.. Trur jeg bor i feil land..

  link

  Jeg føler meg helt tom. Null inspirasjon, og lite lyst til noe. Det eneste jeg har lyst til er å dra bort. Ut av Norge, bort fra snøen, bort fra alt stresset. Jeg vil ligge på en strand og høre palmene suse, kjenne glovarm sand brenne under tærne, kjenne solen varme ansiktet mitt og det eneste jeg ser foran meg er den fine sjøen. Det hadde virkelig vært fint nå. Det er faktisk det eneste jeg ønsker akkurat nå. 

  link

  Håper dere er friske i hvert fall!

  LANG LUKKERTID  Skulle egentlig legge ut disse bildene for over en time siden, men blogg.no ville ikke la meg legge ut bilder så.. Uansett, tok disse to på nyttårsaften, og syns de ble ganske kule egentlig! Forresten, tusen takk for de fine kommentarene på det forrige innlegget! Blir så glad av å se at dere liker bildene, når jeg ikke er 100 % fornøyd selv :) Nå er snart ferien over for denne gang, og det er litt kjedelig.. Døgnrytmen er totalt snudd, så det jeg gruer meg mest til er å stå opp.. Heldigvis har jeg fri i morgen, og den siste feriedagen skal nytes! 

  Hva syns dere om bildene?
  Når starter dere på skolen?

  FOTO - HAPPY NEW YEAR!  Jeg hadde en kjempefin kveld i går og håper dere hadde det samme! Sleit litt med rakettbildene i går, så jeg ble ikke så fornøyd.. Menmen, det kommer flere sjanser. GODT NYTTÅR!

  hits