februar 2010

Photo: Golden Gate Bridge
Hva syns dere?
Hvilket likte dere best?


- siljelouise

Noe man lærer mye av!

I dag har jeg jobbet med et portrettintervju som vi skal levere på tirsdag. Det er egentlig det kuleste prosjektet vi har hatt på skolen! Vi fikk beskjed om at vi skulle intervjue en person, helst en man ikke kjente fra før. Noen nevnte kjendis, og etter det drev alle og lette etter nummere på nettet. Haha. Det var en skikkelig morsom dag, siden alle var så oppspilte! Mange ville jo intervjue en kjendis, men det var ikke så lett å få tak i de..

Jeg hadde kjempelyst til å intervjue Alex Rosén, så jeg sendte han en mail på facebook. Jeg digger han! Hadde vært utrolig gøy å intervjue han, siden han er så utrolig morsom! Har møtt Alex før faktisk (på familietreff for noen år siden), men da visste jeg ikke hvem han var... Kjipern. Men nå - nå er jeg kjempestor fan av han, og håper på flere familietreff! Jeg fikk mail tilbake (utrolig nok.. Han pleier aldri å svare...), men han var dessverre opptatt.. Ikke så rart, med tanke på at han er den nye dommeren i Norske talenter. Gleder meg til det starter neste fredag!

Så, jeg endte opp med å intervjue Hanne Krogh! Grandtanten min kjenner henne, så jeg var heldig og fikk Hannes nummer av henne. Før jeg skulle ringe til Hanne var jeg utrolig nervøs, men hun var kjempehyggelig og rolig i telefonen, så det var bare koselig. Vi snakket sammen flere ganger før intervjuet også, og hun tilbød meg å komme hjem til henne for å holde intervjuet! Jeg sa ja uten å tenke meg om, og vips så var jeg der. Utrolig rar, men morsom opplevelse.

Intervjuet gikk mye bedre enn forventet, og jeg fikk lange og fine svar. Hanne var utrolig blid og hyggelig! Bildene ble greie, selv om jeg kunne gjort det mye bedre. Litt nervepirrende å ta bilder av en som har blitt tatt bilder av så mange ganger før..

Her er et av bildene jeg tok. Veldig morsomt at hun hadde dette sverdet hjemme, siden jeg hadde sett for meg et slikt bilde før jeg dro!

Jeg er utrolig glad for at jeg intervjuet en så kjent person. Jeg hadde ikke intervjuet noen før, men jeg lærte utrolig mye. Kanskje jeg jobber som en journalist i fremtiden? Tviler på det, men man vet jo aldri..

Har dere hatt en lignende opplevelse før?

- siljelouise

Photo: kittycat

Jeg blar litt i gamle bilder og finner dette. Jeg husker at jeg var kjempefornøyd med det! Trur jeg tok det i 2008 med kompaktkameraet mitt, så det var ganske blasse farger. Etter at jeg dro opp kontrasten litt, og la på den mørke rammen rundt, ble det faktisk ikke så verst! Modellen er forresten Simba, som er katten til tanta&onkelen min. Verdens søteste!

Hva syns dere?

Jeg er forresten på topplisten til myphotoblog! 3.plass faktisk. Sjekk den ut her.

- siljelouise

Fotokonkurranse - naturens liv

Jeg er med i en fotokonkurranse hos SSfoto med temaet naturens liv. Premien er et gavekort på JapanPhoto sin CEWE fotobok (verdi kr 300,-). Trykk her for å delta! Konkurransen avsluttes i dag!
Man kan delta med to bilder, og jeg har valgt å delta med disse:

Jeg måtte bare delta med dette! Jeg syns det beskriver den norske naturen veldig godt, og viser hvor heldige vi faktisk er. En ekte norsk vinter med masse snø som resulterer i mange skiturer, som igjen resulterer i bilder!


Jeg valgte å delta med dette fordi jeg syns det passet så bra til temaet. Blomster er noe som er overalt om sommeren, og er utrolig vakre å se på! Spesielt når det har regnet, og dråpene ligger så fint på kronbladene som på dette bildet. Vakkert eller hva?

Wish me luck! Hadde vært gøy å vinne en fotobok!

- siljelouise

Nå er headeren fikset

Jeg skrev i forrige innlegg at jeg skulle gjøre om headeren litt. Og det har jeg gjort nå. Ble mye mer fornøyd med denne headeren! Denne kommer jeg nok til å ha en stund!

Likte dere denne bedre enn den forrige? (som dere kan se her)
Hva syns dere?

- siljelouise

Some new pictures

OK, de er ikke helt nye, men de har ikke vært på bloggen før. Tok de i RAW format, så jeg har ikke gått igjennom alle bildene før nå. Ikke så spesielle bilder, men.

Deres mening om de?

Nå skal jeg fikse litt på headeren, siden jeg ikke er helt fornøyd med den nye... Så hvis bloggen min er litt rar, er det fordi jeg driver og fikser litt!

- siljelouise

Vi lever i en kroppsfiksert verden

Noe jeg syns er synd.. Alt handler om kropp og utseende, hvordan man ser ut er utrolig viktig. Alle ungdommer ser hvordan de i bladene ser ut, alle er perfekte: perfekt hud, kjempefint hår, ikke en rynke eller celluitt og perfekt kropp. Det er hvordan de ser ut i bladene, men hvordan de egentig ser ut, hvordan de er i virkeligheten, vet de ikke. De er ikke så perfekte som man trur. Det er bare bilde redigeringen som har tatt over bildet. Det er ingen som er perfekte! Selv ikke kjendisene!

De fleste kjendiser er veldig (usunt) tynne, noe som media har vært med på å gjøre. Hvis de viser seg på stranden med en normal kropp får de masse kommentarer og får høre at de er feite. Sannheten er at de har en normal kropp, ikke en overvektig en. Jeg kan jo vise dere et eksempel:

Alle har vel sett dette bildet av Jennifer Love Hewitt.   --> 
Hun hadde endelig lagt på seg litt, og med en gang hun viste seg på stranden, kom alle klagene. Hun ble kalt overvektig og lubben, og rett etterpå var hun bare skinn og bein igjen.

Tenk det da dere! Tenk at du har slitt med vekten lenge, og endelig blitt fornøyd med kroppen din, også skal alle klage over den.

 Det er kanskje ikke så rart at kjendisene er så tynne da eller?

De tynne kroppene er ikke en kropp å se opp til. Det er ikke sunt. Det er ikke noe vits i å prøve alle mulige dietter som bare kan bestå av nøtter og vann! Det kan være farlig for kroppen din!

Hvis du absolutt skal bli tynnere, kan du heller trene og spise sunt. Gjør du dette, og har rett BMI, bør du være fornøyd med kroppen din! Det er også viktig å finne de riktige klærne som passer til din kropp. Alle har forskjellige former og størrelser, noen er naturlig store og noen er naturlig små. Klær kan få deg til å virke mindre, klær kan få deg til å virke større. Det har så mye å si!

Jeg prøver å bli fornøyd med kroppen min. Jeg er ikke kjempe tynn, men jeg er ikke tykk heller. Jeg trener, spiser lite godteri og spiser ganske sunt ellers, så hvorfor skal ikke jeg være fornøyd da?

- siljelouise

En solskinnsdag

Det er ikke bare jeg som savner dette eller? Sol, varme, brunfarge, reiser, sene kvelder med gode venner, ferie, godt humør... Det er utrolig å tenke på at det bare er 16 uker til sommerferie!! Det kommer til å gå sykt fort, og det er rart å tenke på at jeg er ferdig med 1.året på VGS allerede da. Tiden går så fort! Neste år er jeg 18 og myndig! Da kan jeg kjøre hvor jeg vil og kjøpe (nesten) hva jeg vil!
Ganske morsomt å tenke på.

Over til det innlegget egentlig skulle handle om; sommer.
Jeg gleder meg. Jeg kan jo gi dere noen punkter om hvorfor
- man kan gå barbeint ute
- man kan ligge ute i bikini
- man kan bade i sjøen
- man kan spise masse jordbær
- man kan dra på teltturer
++

Can't wait! Tipper jeg ikke er den eneste?

- siljelouise

NYTT DESIGN FOLKENS!

Nå har jeg laget et nytt design siden jeg var lei av det forrige. Syns det var får blått, så nå ville jeg ha noen andre farger på bloggen. er ganske likt det forrige, bare en annen vri på headeren og andre farger.

Hvis dere ikke husker hvordan det gamle så ut;


Og her er det nye!


Jeg ble faktisk ganske fornøyd, så nå håper jeg dere likte det også! Hva syns dere?

Til dere som kan litt HTML: hvordan får jeg litt mellomrom mellom teksten og rammene i boksene?
<-- Syns det er alt for tett.. Takk for hjelpen på forhånd!

Jeg er med i blogg VS blogg her! Blir glad for stemmer!

- siljelouise

Jeg er overlykkelig!!

Gjett hva jeg skal den 4.juni? Jeg skal på Green Day konsert!! Konserten er på Ullevaal, som har plass til 33.000 personer! Det kommer til å bli rått! Bestilte billetter i dag, var veldig usikker om jeg skulle velge sitte - eller ståplass. Ettersom man alltid kommer bak høye personer og blir most når man har ståplass, valgte jeg sitteplass i steden. Sitteplassene nærmest scenen var såklart opptatt, men de jeg valgte var helt greie. Sånn ca. i midten av ståplassene..  Bedre enn å bli most i hvert fall!

Jeg gleder meg allerede! Jeg digger Green Day, og har ønsket å se de live lenge, og nå får jeg oppleve det!
Noen av dere som også skal dit eller?

//google

Når jeg tenker meg om, er det ikke så lenge til heller. Noen uker etter vinterferien, er det påskeferie, og når påskeferien er ferdig, er vi allerere ute i april. Det er faktisk bare 14 uker til! Og det vil si at det er sommerferie om 16 uker! Det er egentlig ikke så lenge til.
Nå er jeg overlykkelig!

- siljelouise

Alice in Wonderland

I samarbeid med Disney gir blogg.no bort 80 billetter til storfilmen Alice in Wonderland som vi kan vinne! Verdenspremieren er 5.mars, men vi får muligheten til å se filmen før dette! Man kan vinne to billetter, så det blir spennende å se hvem som er de heldige. Jeg hadde i hvert fall blitt kjempeglad hvis jeg vant! Filmen ser utrolig bra ut. Vil dere også se den?

Klikk her for å bli med på konkurransen du også!- siljelouise

Foto: Norefjell

Her kommer flere bilder fra hytteturen på Norefjell. Vil tilbake! Se så vakkert det er! Fikk skikkelig påskefølelse, men det er vel ikke rart?(pappa tok bildet av meg)

Hva syns dere om bildene?
Likte dere disse bildene bedre enn de forrige?

- siljelouise

Bilder fra Norefjell

Nå har jeg fått lagt inn alle bildene fra Norefjell, så her kommer en liten bildeserie derfra.
Det kommer flere seinere!Hva syns dere om bildene?

- siljelouise

Home again

Da er jeg hjemme etter en kjempefin helg i Norefjell. Vi var med tremeningene våres på hytta deres, som var kjempekoselig. Det var snøstorm da vi kom, men dagen etter (søndag) var det strålende sol og knall blå himmel! Været var like fint i dag også, så der var vi heldige. Det var 20 minus, så det var veeldig kaldt. Ble en dag i slalombakken og en dag med langrenn (som resulterte i en del bilder).

Det var ikke noe nett på hytta, noe som var veldig deilig. Ikke noe blogging, facebook, osv på 3 dager! Kom hjem med over 120 innlegg på bloglovin.. Haha. Deilig er det uansett! Blir litt for mye data til vanlig.. Men nå skal jeg bli flinkere! Livet er mer enn data vet dere!

Har ikke lagt inn noen bilder enda, men det kommer i morgen! Så det er bare å følge med. Her får dere et bilde jeg tok på forrige hytteturen jeg var på - i Beitostølen.

Har dere hatt en fin helg?

- siljelouise

Nye bilder - nelliker

Jeg tok nye bilder i stad av noen fine nelliker vi hadde hjemme. Ble ganske fornøyd! Her får dere se noen av de!Hva syns dere?
Hvilket likte dere best?


FORRESTEN: Jeg reiser til Norefjell i morgen tidlig og blir der til mandag. Det er ikke nett på hytta, så det blir ikke noe blogging på meg. Blir egentlig deilig med litt datafri.. Jeg skal kose meg med langrenn, slalom og hyttekos, så det blir deilig! God helg og ikke minst; god vinterferie til dere alle!

- siljelouise

Mitt budskap til verden

Ida har et prosjekt på bloggen sin som heter "Mitt budskap til verden". Det går ut på å ta et bilde av hånden din hvor du har skrevet et budskap du vil dele. Jeg syns dette prosjektet var utrolig bra og må såklart være med! Thomas Moen hadde dette prosjektet i fjor, og videoen under her er resultatet!

Ida skal lage en slik video med alle bildene hun får inn. Bli med du også! (klikk)


Be yourself! Det er ikke noe vits i å late som at du er en annen.. Det lønner seg aldri.

- siljelouise

Jeg har fått meg..

..lesebriller! Jeg skal bruke de når jeg er på dataen, ser på TV og leser. Må altså bruke de en del. Jeg fikk de i går, og brukte brillene første gang på skolen i dag. Veldig uvant, men det går seg vel til. Jeg har aldri brukt briller før, men var på synstest forrige uke fordi jeg myste så mye når jeg leste. Fant ut at jeg var nærsynt. Merker stor forskjell nå som jeg bruker brillene når jeg leser!

Slik ser jeg ut uten briller..

..slik ser jeg ut med!

Kledde jeg de eller?
Bruker noen av dere briller/lesebriller?


Ps: Det kommer nye bilder i kveld! Så følg med!

Jeg er med på topplista til myphotoblog! Sjekk den ut her.

- siljelouise

Freia påskeegg

Jeg har spist mine første første påskeegg i år, som tydeligvis er høydepunktet i påsken for mange. Jeg syns de er gode, men litt kvalmende. Orker bare å spise én, så klarer jeg ikke spise mer.. De er jo utrolig gode, og er noe man bare ha i påsken, men jeg er ikke superglad i de. Prisen trekker også ned.

//google

Hva syns dere om disse eggene?
Er de såååå gode som alle skal ha det til?


- siljelouise

Jeg fant, jeg fant!

Jeg har funnet en kul photoshop effekt som jeg ikke visste om fra før av, og det er alltid gøy! Jeg har sett denne effekten 1000 ganger før, og har lurt lenge på hvordan man gjør det. Effekten jeg snakker om, er sånne mørke kanter rundt bildene, slik at fokuset blir på midten. Ganske enkelt, men kult syns nå jeg. Har redigert to forskjellige bilder, som dere kan se under.

orginalen

med effekt (pluss at jeg dro opp kontrasten litt..)
Hvilken versjon likte dere best?

Bildene under her er ganske like, begge har mørke kanter og er lyse i midten. Hvis dere ser nøye på det nederste, kan dere kanskje se at jeg har lagt på en fisheye effekt. Ikke så lett å se på dette bildet, men. Kan vise dere flere bilder med fisheye effekt seinere!Hva syns dere?
Klarer dere å se fisheye effekten?

- siljelouise

Fotokonkurranse: DRØM

Jeg er med i en fotokonkurranse med temaet drøm her. Premien er et valgfritt filter fra tvspelweb.se, så det er en kjempebra premie! Man kan delta med to bilder og de skal lastes opp i enten 500, 600 eller 700 px. Jeg laster de opp i 600 px, som holder akkurat på bloggen min.Dette bildet er veldig spesielt. Jeg tente lys for Regine, da hun var på sitt verste. Hun hadde en stor drøm om å bli frisk, som vi alle håpet på. Derfor syns jeg dette bildet passet her hvor temaet var drøm.

Hva syns dere?


Jeg har forresten tenkt på å endre designet litt. Bytte litt farger (syns det for blått) og gjøre om headeren litt. Hva syns dere om det? Noen forslag til bilder jeg kan ha i headeren? Takk for hjelpen på forhånd!


PS. Jeg har kommet videre i fotokonkurransen hos myphotoblog! Trykk her for å se bidragene, og stem på de 2 bildene dere liker best. Blir gøy og se om jeg får noen stemmer også! Jeg er nr 2, forresten.

- siljelouise

Hvem har hjerte til å gjøre noe sånt?!

Mange av dere har sikkert hørt historien om Peter Connely, eller Baby - P, som ble mishandlet til døde av moren, stefaren og steonkelen sin Han ble daglig slått og sparket, og faren hans lærte opp hunden deres til å angripe Peter. Han ble kastet opp i lufta uten at noen tok ham i mot, og ble løftet opp etter halsen.. Stefaren hans brukte en tang for å dra ut neglene hans.. Hvem gjør sånt?! Jeg blir så sint av å lese om slike tilfeller, som det fins for mange av! Det skulle ikke finnes i det hele tatt.
Bare sjekk denne listen over hva de fant på kroppen hans:

- Et stort antall blåmerker/sår/kutt fordelt over hele kroppen.
- 8 brukne ribbein.
- Brukket rygg.
- Venstre øre var halvveis revet av.
- En fingertupp var skåret av, og det manglet enkelte negler på både fingre og tær.
- En tann var slått ut.
- Store skader i munnen.
- En nakkeskade som man antar førte til døden.

Hvem har hjerte til å gjøre noe sånt mot ungen sin? Eller noen i det hele tatt..

På bildet til venstre skal han ha brukket rygg og 8 brukne ribbein.. Han var da ett år. Moren hans har smørt sjokoladen rundt munnen hans for å skjule sår og blåmerker.
Bildet til høyre er tatt noen få dager før han døde.

Han ble funnet død i sengen sin 03.08.07. Han ble bare 17 mnd gammel, etter å ha lidd lenge.

De som gjorde dette mot Peter Connelly, stefar, mor og steonkel ble dømt til henholdsvis 12, 5 og 3 års fengselsstraff, som et minimum av hva de må sone (udefinert tid). Ingen av de tre gjerningsmennene ble dømt for drap, da det i rettssaken ikke kunne avgjøres hvem av de som ga Peter det siste, dødelige slaget. Stefar ble også dømt for å ha voldtatt et 2 år gammelt barn.

Jeg syns denne straffen er i det minste laget. De skulle fått dødsstraff om det fortsatt hadde fantes! De fortjener ikke å leve etter å ha gjort dette. Det burde de ikke klare heller. Man kan ikke bare glemme mishandling.. Det er noe helt forferdelig, som ikke burde eksistert! Jeg blir så sur. Irritert. Lei meg.. Håper aldri jeg får lese noe slikt igjen.

Trykk her for å lese mer.

- siljelouise

Jeg begynner å bli lei av snøen nå..

Det har snødd i dag.. igjen. Jeg er utrolig lei av all snøen nå, og av vinteren i det hele tatt. Den har vært her utrolig lenge, og jeg hørte på radioen at det skulle bli en lang vinter, så det kan ta sin tid før snøen forsvinner. Wohoo... Det er ikke det at jeg hater vinteren, tvert i mot.
Bare se på disse bildene, snøen er jo vakker! Elsker gå skiturer i strålende sol når snøen glitrer rundt deg.Det er bare det at jeg stadig drømmer om sol og sommer hele tiden, og da klarer jeg nesten ikke tenke på noe annet.. Får håpe sommeren blir kjempelang og varm, slik den var i fjor! Gjør ikke noe for meg om gradestokken viser 30 grader! Jeg får kose meg med sommerbilder og sommermusikk imens, det hjelper i hvert fall litt.

Flere enn meg?
Hva syns dere om bildene?

- siljelouise

Fotokonk - vann/dyr

Jeg er med i denne fotokonken med temaene dråper/vann eller dyr. Man delta med maks to bilder, og de skal lastes opp i 400 px. Premien er en vurdering og linking i to innlegg. Her er mine bidrag:Hva syns dere?
Bra valg av bilder?


På samme bloggen er jeg med i blogg VS blogg. Trykk her for å komme til innlegget. Blir glad for stemmer! Stem hvis dere vil. Gi gjerne beskjed i kommentarfeltet hvis dere har stemt!


- siljelouise

Photos from the day

Tok noen bilder i dag da jeg var i Holmenkollen (etter at jeg hadde vært på intervju). Det ble ikke så mange, men noen få ble det. Her får dere se to av dem.

Jeg har fått dilla på neglelakk. Elsker denne rødfargen!


Himmelen var så fin her. Mye finere i virkeligheten, altså!
Hva synes dere?

- siljelouise

Jeg har gjort mitt aller første intervju i dag!

Mitt første intervjuobjekt var ikke andre enn selveste Hanne Krogh! Jeg fikk nesten ikke sove i går, var så sinnsykt nervøs.. Jeg var bekymret for hvordan jeg skulle si forskjellige ting, og veldig bekymret for at bildene skulle bli ræva..

Nervøs gikk jeg opp trappen mot inngangen og trykket på ringeklokka. Trur jeg aldri har vært så nervøs før.. Jeg ble møtt av en kjempehyggelig og smilende dame som åpnet døren. Da ble jeg rolig med en gang. Hun serverte kanelboller og var utrolig hyggelig!

Jeg fikk stilt spørsmålene mine, og fikk tatt noen bilder. Ble veldig fornøyd! Nå skal jeg jobbe hardt, slik at dette portrettintervjuet blir bra!

Ikke noe velykket bilde av meg, men. Morsomt å ha et bilde av Hanne og meg da!


Her har dere en liten smakebit!
Hva syns dere om bildet?


- siljelouise

Skitur = bilder!

I dag benyttet jeg sjansen til å ta en skitur med mamma. Det var (og er) strålende sol og knall blå himmel. Deilig! Nå skal jeg legge ut litt bilder til dere, før jeg tar meg en varmt og godt bad. En herlig lørdag med andre ord. Vi må nyte den siste snøen folkens!

Er ikke vinteren vakker?
Hva syns dere om bildene?

- siljelouise

Photo: Scary places..

Da vi var i USA i sommer, kjørte vi forbi et skummelt sted. Trur dette var litt utenfor San Francisco et sted. Under her, har jeg har valgt ut 2 bilder og redigert de på forskjellige måter. Syns de ble litt mystiske..Hva syns dere?
Hvilket likte dere best?


- siljelouise

Tom..

Jeg er så tom for tiden. Jeg er så lei. Jeg er lei av å stå opp, spise frokost, dra på skolen, være der halve dagen, dra hjem, spise, trene, dusje og legge meg. Jeg er sinnsykt lei vinteren! Det å måtte kle på seg så mye hver gang man skal ut, og likevel fryse.
Jeg er lei av skole også. Føler meg sliten og lite motivert..

Jeg drømmer meg bort hver dag. Jeg ligger på en hvit sandstrand, med et krystallblått vann foran meg. Rundt meg kan jeg se palmer i lange baner. Solen steker mot kroppen... Jeg befinner meg nå i en annet land. Jeg kaller det drømmeland. Et sted hvor jeg ikke har noen bekymringer. Et sted hvor jeg bare kan slappe helt av.

//google

Et sted som dette for eksempel. Det er forresten på øya Tioman, som tilhører Malaysia. Jeg skal kanskje dit neste sommer, btw. Can't wait!
Er det bare meg som er lei? Hvor ville dere vært akkurat nå?


- siljelouise

Hjelp meg med å velge ut bilde!

Jeg har tenkt til å sende inn et bidrag til fotokonkurransen til Amandusfestivalen. Verdt et forsøk, er det ikke? Fristen går ut i dag, så hjelp meg med å velge ut et bilde!! Temaet er reise. Jeg har redigert ett bilde i flere versjoner, så stem på det du liker best! Det er ikke lett å se forskjell på alle, så se nøye etter. Alle er nemlig forskjellige. Tuuuusen takk på forhånd.
1.

2.

3.

4.
Hva er ikke en reise uten turister?
Stem på din favoritt!

- siljelouise

EDIT: Det ble til at jeg valgte bilde nr 1. Takk for hjelpen!

Konkurranser

Dette blir et lite konkurranse innlegg..
1. Jeg er med i en konkurranse hvor man kan vinne en OnePiece. Man kan velge farge og størrelse selv. Konkurransen finner du ved å trykke på bildet under!
2. Jeg er med i en fotokonkurranse med temaet reise. Man kan delta med et bilde, og premien er ett Soft fokus filter fra tvspelsweb.se. Trykk her for å komme til konkurransen (fristen er i dag folkens). Her er mitt bidrag!

Hva syns dere om bildet? Wish me luck!

- siljelouise

Drømmer jeg eller?

Jeg har en ganske stor nyhet å dele med dere! Vi har nemlig fått en ny utfordring på skolen, hvor vi skal lage et portrettintervju. Det er et stort pluss om man tør å tøye grensene, og intervjue en man ikke kjenner. For eksempel en kjent person. Jeg har lett etter personer jeg kan intervjue i hele dag, og gjett hvem jeg endte opp med? HANNE KROGH! Hun er en av Norges største artister, og jeg skal intervjue henne! Jeg har aldri intervjuet noen før, så jeg skal forberede meg kjempemye, slik at alt skal være klart og tydelig.

Ikke nok med at jeg skal intervjue Hanne Krogh, jeg skal nemlig hjem til henne! Herregud, jeg føler at jeg drømmer. Er utrolig glad for at jeg valgte Hanne, siden hun virker som en utrolig jordnær og koselig person. Det virket i hvert fall slik da jeg snakket med henne i telefonen (jeg var dritnervøs, haha..).

Jeg er kjempeglad for at jeg skal intervjue Hanne Krogh, men jeg er utrolig nervøs.. Håper jeg ikke blir så nervøs at jeg blander alt og ikke aner hva jeg skal si.. Jeg får bare hoppe ut i det, og gjøre så godt jeg kan. Det er i hvert fall en utrolig bra erfaring å ta med seg videre! Kanskje jeg ikke blir så sjenert når det gjelder folk jeg ikke kjenner lenger heller? Må tørre å prate ukjente folk når jeg skal ut i denne bransjen. Nå får jeg testet hvordan det er å være journalist og hvordan det er å være fotograf. Vi skal nemlig ta et bilde av intervjuobjektet vårt. Et litt uvanlig bilde. Noe litt spesielt.  Hvis dere har noen forslag, kom gjerne med det! Dere som jobber i journalistbransjen, gi meg tips! Vær så snill!

//google bilde
Hun ser herlig ut, eller hva? Gleder meg jeg!

- siljelouise

Purple fantasy

Tok litt bilder i RAW-format i går, og her er to av de! Det er samme bilde, men har redigert de forskjellig.Hva syns dere om bildene og hvilken versjon likte dere best? Selv likte jeg det øverste best!

- siljelouise

Endelig sol!

Var en tur i slalombakken i dag, og det var kjempefint vær! Det har vært kjedelig vær i det siste, så jeg er glad solen tittet frem igjen. Tok noen bilder i dag, med kompaktkameraet mitt på 7,2 megapixler.. Bedre enn ingenting eller hva? Orker ikke dra meg speilrefleks i slalombakken akkurat... Var i Hurdal forresten. Syns ikke at det er særlig bra der, fordi det er så få bakker. Trur det er 4-5 stk. Menmen.Har dere stått på slalom i det siste?
Hva syns dere om bildene?

- siljelouise

Har dere fremtidsplanene klare?

Det har ikke jeg... Jeg har tenkt mye på dette i det siste. Hva jeg vil gjøre etter vgs er ikke akkurat er lett valg. En ting jeg vet ganske sikkert er at jeg vil ta et "friår". Kanskje reise til et annet land
for å oppleve spennende ting.

Her om dagen viste ei venninne av meg nettsiden til Elverum Folkehøgskole til meg. Det var mange spennende linjer der, blant annet foto/opplevelser. De er veldig opptatt av at elevene skal få ta mest mulig bilder, og derfor legger de opp til reisemuligheter slik at elevene skal få noe spennende å ta bilder av. I peri­oder av under­vis­nin­gen kan man følge med elevene på de andre lin­jene (f.eks. Friluft­sliv, Snow­board, Backpacker/ekstremsport, Afrika) på enkelte ekskursjoner/reiser.På høsten reiser de kortere turer i Skandinavia og på våren drar de rundt i Europa. Hvor spennende høres ikke det ut?

Jeg har sinnsykt lyst til å ta et år på fotolinja der etter VGS. Koster over 80 000 kr, så jeg får bare begynne å spare da... Men det er nok verdt det. Ingenting er sikkert enda, men jeg har utrooooolig lyst. Jeg vil reise og oppleve masse, og når jeg får muligheten til å kombinere det med foto, er det perfekt!

Hvem vet.. Kanskje jeg er på rundtur i Europa og fotograferer om et par år?

- siljelouise

Photo: Silence

Jeg er med i fotokonkurransen til Daniel. Temaet er stillhet, og man kan delta med 3 bilder! Bildene lastes opp i 600 px. Premien er en vurdering av bildet. Trykk her for å komme til konkurransen.

Disse bildene beskriver definitivt stillhet for meg.
Hva syns dere? Wish me luck!

- siljelouise

Tenk at dette var i april

Jeg blar gjennom litt bilder, og finner noen fra april i fjor. 30. april om jeg skal være mer nøyaktig. Det var kjempevarmt og solen skinte! Tenk om dette skjer i år også! Kanskje jeg vandrer rundt i shorts og singlet om litt over 2 mnd? Da syns jeg snøen kan smelte snart... Begynner å bli en smule lei, så nå ser jeg bare fremover mot varmere tider! Tenk om gradestokken kunne se sånn ut i april! Det hadde vært herlig.Hadde det ikke vært deilig med 25 ++ i april?

Over til noe annet.. Irlin har nettopp startet en konkurranse hvor man kan vinne en kosedress! Det er en litt anderledes vri på konkurransen som gjør at det ikke bare handler om vinnerflaks. Man må nemlig få 5 personer til å stemme på seg. Så, hvis dere vil hjelpe meg med å vinne en kosedress, eller i hvert fall sende meg videre, blir jeg kjempekjempekjempekjempe glad! Det dere trenger å gjøre er å skrive "Jeg stemmer på..." for eksempel bloggen min i kommentarfeltet (altså "jeg stemmer på siljelouiseh.blogg.no). Hvis dere vil hjelpe meg, trykk på bildet under for å komme til konkurransen!

Si gjerne fra i kommentarfeltet om dere stemte på meg! Tusen tusen tuuusen takk på forhånd.

- siljelouise

Vannbilder del 3

Samme dag som jeg tok "beauty bildene" tok jeg også noen vannbilder. Jeg vet at det veldig oppbrukt (som jeg syns er synd), menmen. Har nettopp startet med det, og syns det er kjempegøy! De andre vannbildene kan dere se ved å trykke på linkene under.
Vannbilder del 1
Vannbilder del 2
I såfall, her er tre av bildene jeg tok!

Så over til standard spørsmålene:
Hva syns dere?
Hvilket likte dere best?


- siljelouise

Spontant portrett

Jeg er med i en fotokonkurranse med temaet spontant portrett. Syns det var et morsomt tema, så jeg lette igjennom bildemappene etter to bilder jeg kunne bruke. Fant to stk som jeg har valgt å delta med. Vet at jeg har brukt det øverste en del, men når det passer til tema, hvorfor ikke?

Dette bildet tok jeg sommeren 2008. Jeg var i Fredrikstad, på en fin strand med bl.a. søskenbarnet mitt og dattera hennes som er på bildet. Det var kjempefint vær, og kjempevarmt! Trur det var 25 grader eller noe. Jeg måtte bare ta et bilde da hun smilte, og jeg er glad jeg gjorde det! Søt eller hva?


Dette bildet tok jeg også sommeren 2008. Familien min har en tradisjon om at den ene tanta mi + tantebarn drar på telttur hver sommer. Det er utrolig koselig, og gleder meg allerede til i sommer! Jenta på bildet er kusina mi, som har vært modell på flere av bildene jeg har lagt ut her på bloggen. Jeg gikk rundt med kamera, og tok dette bildet helt spontant.. Syns det ble ganske fint jeg!

Premien er et utdypende innlegg hvor du blir anbefalt. For å komme til konkurransen, trykk her!

Hva syns dere om bildene?

- siljelouise

Det gikk bra alikevel!

Som jeg har skrevet i et innlegg før, så har vi et stort filmprosjekt på skolen. Filmen vår har et utrolig bra manus/historie, og vi på gruppa hadde store forventlinger til den. Etter å ha brukt en uke på filming, både på og etter skolen, var alle utslitt. Da vi la over filmklippene på dataen, så vi at det var en del scriptfeil.. Altså, ting som ikke skal være med i bildet. Vi ble irriterte alle sammen, siden vi tenkte at alt vi hadde kastet bort all tia vår på noe som absolutt ikke kan brukes..

Men så kom det en gladnyhet! Vi har redigert filmen på skolen både i går og i dag, og det blir faktisk ikke så verst! Alle på gruppa mi (vi er 6 stk) redigerer hver sin film, så det blir seks forskjellige filmer på hver gruppe. Vi kan selv velge hvilke klipp vi vil bruke, hva slags musikk vi vil ha osv. Jeg er nesten ferdig med min, og er kjempefornøyd! Jeg klarte å unngå å få det jeg ikke ville ha i bildet, og fant musikk som passet perfekt til! Jeg tenkte at jeg kunne legge ut filmen her når jeg er ferdig. Kanskje.
Jeg har tenkt til å bruke disse to sangene i filmen; Blind Pilot - 3 rounds and a sound & Randy Newman - you've got a friend in me.
 
       

Filmen handler forresten om en fyr som har sosial angst, og har en fisk som bestevenn/følgesvenn. Utrolig rørende historie! Musikken (linken til venstre) gjør alt mye tristere. Sangen som er i linken til høyre skal jeg bruke på slutten.Skal jeg legge ut filmen når jeg er ferdig?
Har dere laget film før?

- siljelouise

Photo: Beauty

Fikk en idé i går kveld om å bruke neglelakk, smykker, og parfyme som motiv i en bildeserie. Vise litt hvordan jentenes hverdag er. Jeg syns i hvert fall at det passet veldig bra! Er ikke dette jentete, vet ikke jeg..

Hva syns dere om bildene?
Fikk dere en favoritt?


- siljelouise

Photo: Feel the music
 Hva syns dere om bildene?
Hvilket likte dere best?


- siljelouise 
hits