juli 2010

HVORDAN JEG REDIGERER BILDENE MINE

Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne vise hvordan jeg redigerer bildene mine, og det kan jeg jo! Jeg redigerer nesten alle bildene mine på samme måte, som er veldig enkel. Jeg bruker Adobe photoshop CS3.

Først åpner du bildet i photoshop. Jeg valgte et helt random.


Det første jeg gjør er å bruke "Curves" til å endre lyset. Når jeg er fornøyd, drar jeg opp kontrasten litt (image - adjustments - brightness/contrast) og gjør bildet litt skarpere (filter - sharpen - smart sharpen / unsharp mask).


Så lager jeg en kopi av bildet ved å trykke på ctrl + j - da ser du at det kommer en bildekopi som kaller seg "Layer 1".

Dere har sikkert lagt merke til den lange boksen med masse tekst til høyre for bildet. Det er masse "actions" som jeg bruker. Det er diverse farger og effekter som jeg elsker å bruke! Jeg har så klart noen favoritter som jeg bruker på flesteparten av bildene mine. Hvordan jeg bruker de kan dere se under:

Jeg trykker på den "actionen" jeg vil bruke, og så på pilen/startknappen som er nederst. Litt vanskelig for dere å se nå men.. Dere ser den i hvert fall når dere selv har denne boksen oppe. Da får du en ny effekt på bildet ditt! Jeg pleier å dra ned opacityen, slik at fargen ikke blir like sterk. Da kan jeg legge til flere "actions også".


Som dere ser har jeg brukt tre forskjellige "actions". For hver av de måtte jeg lage en kopi av bakgrunnen (ctrl + j) og jeg dro ned opacityen på alle.

Slik ble resultatet:

Det er ikke store forskjellene, men det gjør alikevel mye med bildet.

Jeg er ikke verdensmester til å forklare, men jeg håper dere skjønte det. Hva syns dere om forklaringen?
Noen som redigerer på samme måte?


Besøk vinneren av fotokonkurransen:
- http://theaapernille.blogg.no/


- siljelouise

PHOTO - FLOWERS


Hva syns dere om bildene?
Hvilket likte dere best og HVORFOR?


Besøk vinneren av fotokonkurransen:
- http://theaapernille.blogg.no/


- siljelouise

VIL DERE HA ET KINOTIPS?

Dra og se Knight and day! Jeg så den i dag, og den var mye bedre enn forventet. Det er en action/komedie med Cameron Diaz og Tom Cruise i hovedrollene.

//bildene i dette innlegget er linket.

Filmen var spennende og samtidig morsom, selv om det var masse skyting og slossing. Jeg er egentlig ikke så glad i actionfilmer, men jeg var helt med i denne! Knight and day har ikke fått toppkarakterer, men det betyr ikke at den er dårlig fordet.. Jeg gidder egentlig ikke bry meg om anmeldelser uansett men. Uansett, dette er en film dere burde se nå i sommer! Det er jo Cameron Diaz og Tom Cruise i hovedrollene, så da må det vel bli bra?

Nå som det regner hele tiden (spesielt her i Fredrikstad), passer det bra å dra på kino. I morgen skal jeg se Inception, så jeg håper at den er like bra!

Har dere sett Knight and day?
Hvilken film så dere sist på kino?

Besøk vinneren av fotokonkurransen:
- http://theaapernille.blogg.no/


- siljelouise

DE UREDIGERTE BILDENE

Jeg fikk spørsmål i dette innlegget om jeg hadde redigert farger eller om bildene var sånn fra før. Jeg har justert litt farger, siden jeg syns det blir alt for kjedelig uten noe redigering. Det er ikke mye jeg gjør, men de små justeringene gir store forskjeller!Her er de to uredigerte bildene. Hvis dere vil se de redigerte versjonene, trykk HER.

Dere likte de redigerte best dere også eller?
Redigerer dere bildene deres?


Besøk vinneren av fotokonkurransen:
- http://theaapernille.blogg.no/


- siljelouise

HVILKET BILDE?
Hvilket bilde likte dere best og HVORFOR? (Kom gjerne med konstruktiv kritikk).

Besøk vinnerne av fotokonkurransen:
- http://theaapernille.blogg.no/
- http://vildekaulitz.blogg.no/

- siljelouise

TO FOTOKONKURRANSER

Jeg er med i denne fotokonkurransen med to temaer, "sommer" og "ditt beste bilde". Man kan delta med et bilde pr. tema og premien er et gavekort herfra. Mine bidrag er egentlig ganske random, siden jeg har så mange bilder jeg gjerne ville deltatt med.. Men, et valg må man ta!

Sommer


Ditt beste bildeDen andre fotokonkurransen til er hos Joakim hvor temaet er "Fashionfoto". Jeg har nesten ingen slike bilder, men har da noen jeg kan delta med.. Har faktisk lyst til å begynne med den type bilder! Hadde vært utrolig gøy. Uansett, premien er et av hans bilder. Konkurransen finner du her. Her er mine bidrag:Ønsk meg lykke til! Passet bildene til temaene?

Besøk vinnerne av fotokonkurransen:
- http://theaapernille.blogg.no/
- http://vildekaulitz.blogg.no/


- siljelouise

PHOTO - PINK DREAM


50mm f/1,8.

Hva syns dere om bildet?
(Konstruktiv kritikk er lov..)

Besøk vinnerne av fotokonkurransen:
- http://theaapernille.blogg.no/
- http://vildekaulitz.blogg.no/
- http://idavaag.blogg.no/
- http://linnjarvie.blogg.no/


- siljelouise

BILDER FRA DEN RØDE LØPEREN I FR.STAD (3)


Jackie Chan - en av hovedrollene i filmen.


Jaden Smith og Jackie Chan tar håndavstøpning.
Her ropte Will "HÆLLÆ" !  Haha, han er jo søt da.


Utydelig bilde, men.. Måtte croppe bildet en del. Syns det ble ganske greit uansett!

Hva syns dere om disse bildene?

Trykk HER for å se del 1, og HER for del 2.

Besøk vinnerne av fotokonkurransen:
- http://theaapernille.blogg.no/
- http://vildekaulitz.blogg.no/
- http://idavaag.blogg.no/
- http://linnjarvie.blogg.no/


- siljelouise

BILDER FRA DEN RØDE LØPEREN I FR.STAD (2)


To skuespillere fra "Lange flate ballær".


Mira Craig.


Leon Bashir og en kompis av Omer Bhatti. Ser ut som de har mafiamøte eller noe..


Omer Bhatti!


Aww.


Harald Zwart - regissøren.


Will Smith!
Er så utrolig fornøyd med dette!


De siste kommer seinere i dag, syns det er nok med 10 bilder om gangen..

Hva syns dere?


Besøk vinnerne av fotokonkurransen:
- http://theaapernille.blogg.no/
- http://vildekaulitz.blogg.no/
- http://idavaag.blogg.no/
- http://linnjarvie.blogg.no/


- siljelouise

AND THE WINNER IS...

...Thea Pernille! (bilde nr 6).

En verdig vinner syns jeg! Hva gir ikke mer feriefølelse enn korte sommerkjoler, gå barbeint, ha strandhår, sitte på brygga, kjenne solen varme og bare slappe helt av? Det gir i hvert fall meg feriefølelse! Du har vunnet en vurdering av bloggen + linking i 10 innlegg. Gratulerer!

2. plassen gikk til Vilde, som bidro med bilde nr 7. Et utrolig pent bilde! Du har vunnet linking i 6 innlegg. Gratulerer!

3. plassen ble faktisk delt. Det ble like mange stemmer på bilde nr 1 som er tatt av Ida, og bilde nr 3 som er tatt av Linn.  Kjempefine bilder begge to, som var kreative i tillegg. Gratulerer, dere har vunnet linking i 4 innlegg!

Her er vurderingen av Thea Pernilles blogg theaapernille.blogg.no:

Header og design:
Jeg elsker headeren! Selv om det er 5 bilder og to forskjellige skrifttyper er det ryddig og pent. Jeg liker at navnet ditt er skrevet i løkkeskrift og at "photography" er skrevet i en sterk, tykk font. Det gir det et kult uttrykk. Bildene i headeren er også fine, men jeg ville gjerne hatt et bilde av deg også! Mange vil nok tru at den jenta det er 3 bilder av, er deg. Så jeg trur det hadde vært kult med et bilde av deg med kamera enten i midten eller på siden. Menyen rett under headeren er også veldig fin. Det passer bra at skriften skrifter farge når man holder musen over. Det er heller ikke nødvendig med "siste kommentarer" syns jeg.

Jeg er egentlig ikke glad i mønsterbakgrunn, men her hvor den står fast funker det bra! Det er det som gjør hele designet komplett etter min mening. PS: Har du glemt å fjerne den rosa stripen helt nederst? Hehe.

Innhold:
Thea Pernille skriver både om mote, hverdag og foto. Hun legger ut egne bilder av god kvalitet, fine outfit bilder og ryddig og fin tekst. Det er veldig bra at du har variasjon i innholdet! Det er mest en fotoblogg, og det hun tar flest bilder av er personer. Altså, hun driver med portrettfoto. Hun er veldig flink til å fotografere, så det må dere sjekke ut! Hun legger i tillegg ut mange fine antrekk og innkjøp.

Til slutt:

Jeg liker denne bloggen veldig godt. Kjempepent design, mange fine bilder, ryddig og fin tekst og et godt førsteinntrykk. Sjekk den ut på theaapernille.blogg.no.

- siljelouise

BILDER FRA DEN RØDE LØPEREN I FR.STAD (1)

Nå har jeg fått redigert alle bildene og slettet de dårligste bildene fra Karate - Kid premieren i Fredrikstad i går. Det er ikke lett å få et bra bilde når man ikke ser hva man tar bilde av.. Jeg var ganske nærme, men siden det var så mange høye folk foran meg, var det nesten umulig å se noe. I tillegg kom det to menn rett foran oss som begynte å veive med store flagg.. De var litt i veien kan du si... Men jeg fikk hånden med kameraet godt plassert så langt foran som mulig, så det ble faktisk en del bra bilder! Jeg er veldig fornøyd med bildene, selv om en del av de ble litt utydelige. Det er egentlig ikke så rart, med tanke på at jeg ikke så hva jeg fokuserte på. Her må man ta sjanser!

Det ble en del bilder, men jeg publiserer bare de beste på bloggen. Her er del 1!Litt underholdning før kjendisene kom.


To fotografer som sto rett ved siden av meg fikk en veldig bra plass til slutt.


Da var det i gang. Her blir Zahid Ali intervjuet.


A1.


Litt av Hege Schøyen og Henrik Thodesen.


Helge fra "Lange flate ballær"! Mange andre fra samme film var også der.


Aksel Hennie og Tone D. Aaberge.


Lene Alexandra Øien.

Jenny Skavlan. Lite bilde pga beskjæring. Likte det veldig godt selv om det ble så lite!

Alle bildene er tatt av meg, og all kopiering er strengt FORBUDT!

Hva syns dere om bildene da?
Noen dere likte bedre enn andre?

Siste frist for å stemme på ditt favorittbilde! Trykk HER for å gi din stemme.

- siljelouise

DET LØNNER SEG Å VÆRE DESPERAT..

...når dette blir resultatet:

Det er Karate-kid premiere i Fredrikstad i dag, og såklart var jeg der. Det kom masse kjendiser ned den røde løperen, men da Smith familien kom tok det av! Herregud, jeg har sett WILL SMITH!!!! Jeg er superfornøyd med bildene jeg tok i dag, spesielt det over! Siden jeg tok alle bildene i RAW format, må jeg åpne alle i photoshop. Skal komme med flere bilder seinere! Ble ikke bildet bra eller?

- siljelouise

FINALE - STEM PÅ DIN FAVORITT!

Nå har jeg etter mye tenking bestemt meg for hvilke 7 bilder jeg vil sende til finalen.. Det var veldig mange fine bidrag, så ikke bli skuffet om du ikke kom videre! Takk for alle som deltok. Uansett - her er finalistene:

1- idavaag.blogg.no


2 - jmlilleskog.blogg.no


3 - linnjarvie.blogg.no


4 - lukkeleg-puffle.blogspot.com


5 - synneofcourse.blogg.no


6 - theaapernille.blogg.no


7 - vildekaulitz.blogg.no

Da er det bare å stemme i vei! Én stemme per person. Bildet med flest stemmer vinner, men 2. og 3. plassen får også en liten premie. Husk: temaet er FERIE, så stem på bildet som beskriver ferie best. LYKKE TIL!

DERE KAN STEMME FREM TIL LØRDAG KVELD!

- siljelouise

AVSLUTTET!

FARGER ELLER SVART/HVITT?
Jeg likte uten tvil det bildet i farger best. Likte den fine grønnfargen så godt! Men jeg måtte så klart teste ut svart/hvitt også. Hvilket likte dere best og HVORFOR?

Aller siste frist for fotokonkurransen i dag!
Innlegg med finalistene kommer seinere i dag.

- siljelouise

FOTO - LYS
Alle bildene er uredigerte og tatt med 50mm f/1,8.

Hva syns dere om bildene?
Hvilket likte dere best?


Siste frist for fotokonkurransen i dag!


- siljelouise

A BEAUTIFUL SUNSET

Nå er jeg hjemme igjen. Har ikke vært hjemme siden 29.juni, så det er litt rart.. Veldig deilig med internett igjen da.. Er ikke så mye å finne på når det er så dårlig vær! Menmen, skal snart ut på farten igjen, så får nyte nettene i min egen seng igjen.

Jeg har masse bilder å vise dere både fra Rogaland, og fra den andre hytteturen jeg nettopp kom tilbake fra. Her er noen bilder av en nydelig solnedgang i Rogaland.Hva syns dere om bildene? (alle er uredigerte)

Jeg avslutter fotokonkurransen i morgen eller på torsdag, så meld dere på! Trykk HER, HER, eller HER (og HER).

- siljelouise

INTERNETT!!!

Haha, trur jeg aldri har vært så glad for å ha internett. Sitter på et hotell like i nærheten hvor jeg og mamma skal ta spa i morgen. Gleder meg! Har aldri tatt spa før, så det skal bli kjempedeilig. Ellers har jeg badet en del (faktisk ganske varmt vann her), padla i kano, vært i Bø sommerland osv. Har det veldig fint her, selv om jeg skulle ønske at det var meldt bedre vær den neste uken. Menmen, man får det ikke mer moro enn det man gjør det til.

I tillegg har jeg jo fått testet ut det nye fotoutstyret mitt! For dere som ikke har fått det med dere - refleksskjerm og 50mm f/1,8. Er veldig fornøyd hittil, selv om det er uvant med bare manuell fokus. Jeg syns det er så vanskelig å se om det blir tydelig eller ikke. Men det er vel noe man venner seg til etterhvert.

Noen av de første bildene jeg tok med den nye linsa.

Så over til noe av det jeg har gjort de siste dagene. De to øverste er tatt med kompaktkamera.

Jeg har padlet kano...


...kost meg i Bø sommerland.


...lekt med det nye utstyret mitt....

og badet såklart. Ganske avslappende og ganske deilig!

Hva syns dere om bildene? Husk å bli med i fotokonkurransen min også!

- siljelouise

DA VAR DET OVER (MEN BARE NESTEN)

Noen bilder fra Stavanger turen vår på torsdag:Da satt (lå) man på toget tilbake fra Rogaland.. Litt trist at det er et år til neste gang, men vi har jo hatt et kjempefint opphold her i år også! Når vi kommer frem til Oslo S etterpå, drar jeg videre på en annen hyttetur. Der er det ikke nett engang.. Jeg og Kari Anita har byttet på hennes internettbrikke på denne turen, så wish me luck med å være uten nett en stund.. Haha, jeg overlever vel. Blir ikke noe blogging da.. Imens kan jo dere melde dere på fotokonkurransen min. Den avsluttes når jeg kommer hjem. Fortsatt god ferie da dere!

Hva syns dere om bildene da?

- siljelouise

PHOTO - OUR NEW BOYFRIENDSøte par? Haha.
Hva syns dere om bildene?

- siljelouise

VIL DERE GI MEG EN STEMME?

Jeg har faktisk kommet videre i fotokonkurransen til Isabella, blandt over 200 bidrag! Hadde blitt superglad om dere ga meg en stemme. Hvis dere likte bildet mitt såklart, ingen tvang. Bildet mitt er nr 8, altså dette:

(trykk på bildet for å komme til konkurransen)

Stemte du?
(takk i hvert fall)

Husk å bli med i fotokonkurransen min også! Varer en stund til, så det er bare å melde seg på.

- siljelouise

GRAFITTI PÅ VEGGEN. OG OSS.

Jeg og Kari Anita tok noen utrolige morsomme bilder i byen (Stavanger) i dag! Turister glante, og noen kom bort til oss og spurte om de kunne ta et bilde av oss (med vårt kamera, heldigvis). Jeg har ikke ledd så mye på lenge, så det har vært en herlig dag! Elsker slike dager som dette! Været har også vært ganske bra, så det er med på å løfte opp humøret mitt et par hakk. I morgen natt drar vi tilbake, noe som er litt trist. Men - nok om det. Her er noen av bildene:

Vet at jeg er utydelig der..


Har ikke fått redigert noen av bildene enda, så disse kommer rett fra kameraet. Bildene av meg er tatt av Kari Anita, og omvendt.

Morsomt eller hva?

Link til fotokonkurransen.

- siljelouise

MITT FOTOUTSTYR

Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne skrive litt om fotoutstyret mitt, og det kan jeg såklart!
Alle bildene under er linket.

Kamera

Jeg bruker Nikon D60 som jeg kjøpte rett etter konfirmasjonen min for to år siden. Det er et veldig fint nybegynnerkamera, men nå begynner jeg å lengte etter et nytt... Føler at jeg trenger å oppgradere, selv om det er ganske så dyrt å kjøpe kameraer for tiden. Derfor blir det nok en liten stund til. D60 er et kjempebra kamera altså, klarer meg jo greit nok med dette.


Objektiver

Dette fulgte med kameraet da jeg kjøpte det (AF - S NIKKOR 18 - 55 mm). Går fint an å bruke det til det meste, men jeg hadde aldri orket å bruke det hele tiden.. Hadde bare denne en god stund, og merket at jeg hadde lyst på flere objektiver å velge mellom. Objektivet er greit nok, men det hadde vært mye bedre om blenderen var lavere enn 3,5!Denne fikk jeg til 17-årsdagen min i 2010. Det er en telelinse (AF - S NIKKOR 55 - 200 mm VR), som passer til både portrett, sport og natur. Blenderen er ikke lavere enn 4, så det funker best utendørs. Det at det er VR er også veldig nyttig, fordi bildene blir klare selv om man ikke holder det heelt rolig. Hadde det vært uten VR hadde det nesten vært umulig å bruke uten stativ.. Jeg bruker det mest om sommeren, og bildene blir veldig klare og fine.AF NIKKOR 50 mm, f/1,8 - SOLGT! Kjøpte dette i fjor sommer, men jeg solgte det april 2011. Jeg taklet ikke å bare ha manuell fokus, da bildene ofte ble uklare.. Det er et kjempebra objektiv, men det at det ikke var autofokus var en ulempe for meg i hvert fall. 


AF - S NIKKOR 50mm f/1,4 G - 18 - årsgave. ELSKER DETTE! Det passer til omtrent alt, så jeg bruker det hele tiden. Bildene blir skarpe og fine, og den er fin å bruke både inne og ute pga lite blendertall. Gleder meg til å bruke dette mer fremover!

Jeg har også en vidvinkel/macro linse som jeg kjøpte i USA, San Fransisco, i fjor sommer. Det kostet egentlig veldig mye, men proffe som vi er, klarte vi å prute det ned til en veldig fin pris! (husker ikke hva). Jeg husker ikke hva det heter, siden det ikke er en helt vanlig linse man finner overalt. Er utrolig glad for at jeg kjøpte det. Siden det både er vidvinkel (som gir fisheye effekt) og macro, passer det til mye. Det er lite, så det er veldig greit å ha med seg. Man må sette det utenpå et annet objektiv, så jeg bruker som regel 18 - 55 mm objektivet mitt til det. Funker supert!

Her ser dere to eksempelbilder. Til venstre ser dere hvordan vidvinkelen blir. Digger det! Kult når man tar skikkelig nærbilder av folk også.

Diverse
- Stativ
- Refleksskjerm (trekantet, gull og sølv)
- Kameravesker (en til kameraet og en til telelinsa)
- Diverse filtere
- Fjernutløser 

Det var alt! Hvis dere lurer på noe, spør meg i kommentarfeltet.

PORTRETTFOTO


Hva syns dere om bildene?
Hvilket likte dere best?


Link til fotokonkurransen.

- siljelouise

KLESKLYPER KAN OGSÅ VÆRE SPENNENDE..


Hva syns dere om bildene?
Hvilket likte dere best?


Link til fotokonkurransen.

- siljelouise

PHOTO - BIRDS ARE FLYING

Nå er det dårlig vær her, noe som gjør at det blir kjedelig. Det frister ikke å bade, og man får heller ikke solt seg... Vi får helle ta solarium i byen. Satser på at finværet kommer snart.

Jeg har forresten er god nyhet! Jeg har nemmelig bestilt denne, så jeg gleder meg kjempemasse til å få testet den ut. Klarer nesten ikke vente til å bruke det nye objektivet + refleksskjermen!

Her er noen fuglebilder jeg tok med telelinsa for noen dager siden: (vet at de er litt utydelige, men det er ikke lett å ta bilder av fugler som flyr overalt! Spesielt ikke når man har zoomet helt inn..)Haha, snakker vi krasjlanding?


Hva syns dere om bildene?

Jeg har nettopp startet en fotokonkurranse med tema ferie, bli med da vel!

- siljelouise

JEG STARTER EN FOTOKONKURRANSE

Det er ikke lenge siden jeg hadde en fotokonkurranse, men siden jeg ikke får blogget så mye nå, starter jeg en ny en!

Tema: Ferie (wow, orginalt)
Det er et ganske åpent tema. Det kan være alle slags ferier, men jeg håper på flest sommerbilder!
Premie: Vurdering av bloggen + linking i 10 innlegg. 2. og 3. plass får også linking.
Regler:
- Lag et nytt innlegg
- Ett bilde pr. deltaker
- Last opp i 600 px (selv om bloggen er for liten)
- Link til konkurransen min (altså dette innlegget)
- Legg igjen linken til innlegget ditt i kommentarfeltet

Inspirasjon:

Håper på flere bidrag enn sist. Vet ikke når konkurransen avsluttes enda, men det sier jeg ifra om. Lykke til!!

BARE BIDRAG I DETTE INNLEGGET!

- siljelouise

MITT BESTE SOMMERBILDE


Jeg er med i denne fotokonkurransen hvor temaet er "Ditt beste sommerbilde". Premien er et stjernefilter x8 (link).

Ønsk meg lykke til da dere!

- siljelouise

FOTO - INN FOR LANDING


Hva syns dere om bildet?

- siljelouise

NYTER LIVET
Meg og den fine genseren min <3


Ja, hva kan man si...? Livet er herlig her!

Hva syns dere om bildene?
Ser det ikke herlig ut?

- siljelouise

OPPDATERING + FOTO

Et lite referat: Togturen gikk greit. Vi spilte ludo og yatzy og sov i ca 2 timer i løpet av turen. Da vi kom frem til hytta kom solen frem, så vi har brukt mesteparten av dagen til å ligge i solen. Vi klarte også å bade litt i sjøen, selv om det var kaldt. Det er kjempekoselig å se igjen folkene jeg var med her i fjor, og treffe nye! Skal bli herlig å være her til den 10.!

Her er noen bilder jeg tok med telelinsa mi i dag:

Ingen er redigerte!

Hva syns dere om bildene?
Hvilket likte dere best?


God natt, ha en herlig dag i morgen!

- siljelouise
hits