november 2010

IM NOT CRAZY, MY REALITY IS JUST DIFFERENT THAN YOURS


Jeg er med i superkonkurransen hos supermarie her! Det er to temaer: utsikt fra do og i'm not crazy, my reality is just different than yours. Jeg velger å delta med ett bilde på sistnevnte tema og håper det faller i smak! Vinneren får en CEWE fotobok fra japanphoto. Grunnen til at jeg deltar med bildet over er fordi man kommer helt inn i en annen verden når man leser bøker. Man drømmer seg bort, og kommer ofte langt bort fra virkeligheten (Harry Potter.. kremt). Så i steden for å delta med et bilde av meg, prøvde jeg en annen vri! Håper superjenta liker det.

Hva syns dere om tolkningen?

FOTOSERIE - JULESTEMNING


Litt utydelig bilde, men. Se på meeg! Haha.


Fikk dere julestemning nå eller?
Hva syns dere om bildene? (alle untatt det første er fra i fjor)

TEMA: CREATIVITY / KREATIVITETJeg er med i denne konkurransen med bildene over. Temaet er creativity/kreativitet og premien er linking og vurdering av bloggen. Bli med i konkurransen dere også da vel! 

Hva syns dere om bildene i forhold til temaet?

Husk at jeg også holder fotokonkurranse med tema "noe/noen du er glad i". Bare å melde seg på her!

FØRSTE SØNDAG I ADVENT


Wow, i dag er det allerede første søndag i advent! Tiden frem til jul kommer til å gå kjempefort, spesielt med tanke på at det er desember til uken. Heldigvis er jeg nesten ferdig med alle julegavene allerede. Det er sjelden.. 
Har dere startet med julegavehandelen enda?

Ikke glem å melde deg på fotokonkurransen min her!

DOTS SPLASH

FOTOKONK X2Konkurransen finner du HER og temaet er dyr. Premien er fotoutstyr for maks 119 kr som er sponset av egen lomme! 


Jeg deltar også i DENNE fotokonkurransen hvor det er valgfritt tema. Premien er en CEWE fotobok fra JapanPhoto.

Wish me luck!

STEM MEG FREM TIL EN FOTOBOK


Jeg har kommet videre med bilde over i fotokonkurransen til Fotomorro! Av over 550 bidrag kom bildet mitt med, så jeg er veeldig fornøyd! Temaet er ansikt og premien er en fotobok som jeg har utrolig lyst på. Hvis dere er supersnille (som jeg vet dere er), kan dere stemme på bildet mitt HER (hjemmesiden deres, husk navn på kommentaren!!) eller på facebooksiden deres HER. For å stemme på facebook må dere "like" bildet eller kommentere det. Tusen takk for alle stemmer! Jeg trenger alle jeg kan få =D

Stemte dere?

Ikke glem fotokonkurransen jeg holder her!

DOTS REKLAMEHer er de to andre bildene jeg leverte inn til PTF oppgaven med tema reklamebilder. Hvis du vil se det siste jeg leverte, se HER.
Hva syns dere om disse to?

Ikke glem å melde deg på fotokonkurransen min her!

CRAZY ORANGE
Tok disse bildene i studioet på skolen i dag. Haha, syns de ble morsomme, jeg.

Hva syns dere om bildene?
Hvilket likte dere best?

Ikke glem å melde deg på fotokonkurransen min her!

MITT FØRSTE SPLASHBILDE


Ikke 100 % fornøyd, men publiserer det likevel. Hadde ønske om et mye større splash, men det det ble ikke noe av en eller annen grunn.. Prøvde flere kastemetoder også, haha. Menmen, syns lyset ble veldig bra! Jeg skrudde kjøkkenlysene på fullt og brukte to små nattbordlamper. Funket kjempebra, så det er definitivt noe jeg skal prøve igjen.

Hva syns dere om bildet?
Har dere noen tips til hvordan man får gode splashbilder?

Ikke glem å melde deg på fotokonkurransen min her!

BILDEDAG = NYE BILDER

Ikke glem å melde deg på fotokonkurransen min her!Alle bilder tatt med Nikon D60 + 50mm f/1,8.

I dag har jeg faktisk tatt en del bilder! Først tok jeg en del på skolen (som du ser over), i forbindelse med en oppgave vi har nå. Vi skal lage en katalog for en butikk her på skolen, med mange forskjellige bilder fra butikken. Jeg ble egentlig ganske formøyd med lyset, fokuset og plasseringen, så jeg håper dere liker dem også.

I tillegg har jeg tatt noen reklamebilder (som jeg nevnte i forrige innlegg). Jeg prøvde på slike splashbilder med dots, men jeg ble ikke 100 % fornøyd.. Menmen, øvelse gjør mester! De kommer ut på bloggen seinere, hihi.

Hva syns dere om bildene over?

REKLAMEFOTO I PTF + HAPPYMOOD!Vi har en oppgave i PTF foto til torsdag hvor jeg skal ta portrettbilder (som jeg er ganske ferdig med) og reklamebilder av noe slag. Helst til mat og drikke, men vi fikk lov å bruke annet også, så jeg vurderer Converse! Det er jo mitt favorittmerke på sko! Men - det som er dumt er at jeg vil ta bilder ute, men det er jo mørkt når jeg kommer hjem fra skolen. Og i morgen, når jeg faktisk slutter tidligere (14:00) , skal jeg klippe meg etterpå.. Vi får se da vettu. Skal prøve meg på noen kreative appelsinbilder også, hvis jeg klarer.

Humøret mitt er forresten mye bedre i dag! De to store innleveringene er levert og min første kjøretime er overstått og gikk braa! Jeg fikk også en god tid på en hinderløype vi hadde i gymmen i dag, og veiledningssamtalen med kontaktlæreren min gikk også bra. Fikk vite at jeg ligger over godt an på karakterskalaen, og det beroliger meg veeldig. Jeg fortalte også om fremtidsplanene mine, og han var veldig positiv til folkehøyskole. Han har troen på meg, og det er deilig å vite!

På toppen av alt dette har jeg fått flere følgere på bloglovin! Tusen takk. Er veldig glad nå merker jeg =D

Ikke glem å melde deg på fotokonkurransen min her! Har allerede fått inn noen bidrag, så sleng dere på.

I FEEL EMPTY

Jeg er så sliten for tiden. For det første skjer det masse på skolen. I hele går kveld satt jeg og skrev ferdig en ganske viktig engelsk tekst, og i dag sitter jeg med en viktig reportasje i mediekommunikasjon som skal være ferdig i morgen. Jeg har sittet med word dokumentet foran meg over en time, og har bare fått ned noen setninger på dokumentet. Jeg merker det er så mye lettere å få ned ord her på bloggen, enn i reportasjen. Jeg VET sånn ca hva jeg skal skrive, men problemet er at jeg ikke klarer å formelere meg godt nok. Jeg er perfeksjonist, og når jeg ikke er fornøyd gir jeg nesten opp. Jeg er ganske nær ved å gi opp denne reportasjen, men det kan jeg ikke. Den MÅ være ferdig til kl 10.00 i morgen, og det skal jeg faktisk klare. Jeg får heller sitte oppe hele natten om jeg må, selv om jeg vet at det aldri skjer.. Hvorfor må det være så mye skolearbeid like før ferien? Det er nøyaktig én mnd til juleferien, og vi har igjen flere prosjekter i media, prøveeksamen i mediefag, tre heldager +++. Hvordan skal jeg være kreativ i én fuckings måned til? Jeg klarer det ikke. Alt som heter skole og lekser er jeg lei av! Jeg vil dra ut i verden og oppleve ting. Ikke sitte på rompa hele dagen foran skolepc'en. Jeg er så lei alt som heter hverdag; tvinge meg opp fra sengen - være på skolen hele dagen  - dra hjem da det begynner å bli mørkt - se på home and away - trene - TV/data - sove. Jeg er så lei! Åh. Jeg har også min første kjøretime i morgen.. Nervøs, ja.


Nå får jeg fortsette med reportasjen min.. Yes, livet er herlig.

Edit; Nå kom mamma med jordbær til meg ♥ Kan trygt si at humøret mitt steg noen hakk, hihi.

TEMA: PORTRETT


Jeg er med i en fotokonkurranse med temaet portrett her. Premien er et gavekort på 349,- på cewe fotobok, noe jeg har utrolig lyst på! Man kan delta med to bilder, og her er mine bidrag:Et selvportrett og et litt annerledes portrett.. Får håpe dette faller i smak! Wish me luck :)

Ikke glem å melde deg på fotokonkurransen min her!

NOVEMBERFROST

VIL DU HA JULESTEMNING?


Værsegod! Jeg får i hvert fall skikkelig julestemning av bildet over. Tok det i fjor av den da nye pyntegjenstanden vår. Husker at jeg fikk maange fine tilbakemeldinger på det innlegget jeg la ut bildene av den julekulen. Fikk over 20 kommentarer, noe som var veeeldig mye da jeg var i startfasen med blogging, hehe. Siden den gang har kommentartallene økt masse, og nå har jeg faktisk til sammen 6155 kommentarer! Tusen takk :D

Hva syns dere om bildet?
Fikk dere bittelitt ulestemning?

Ikke glem og meld deg på fotokonkurransen min her!

SETTER I GANG EN FOTOKONKURRANSE!

Jeg setter i gang en fotokonkurranse i samarbeid med tvspelweb.se hvor dere kan vinne en valgfri refleksskjerm til maks 199 kr! Lurer dere på hva en refleksskjerm er til, se her. Temaet er noe/noen du er glad i, som kan være alt fra personer og gjenstander til snø, bøker og mat. Her er det bare å være kreative!

Her er reglene:
- Lag et nytt innlegg.
- Dere kan delta med maks 2 bilder. Skriv gjerne litt om hvorfor dere valgte akkurat disse bildene.
- Dere må selv ha tatt bildene.
- Bildene skal lastes opp i minst 700 px, uansett om det er for stort for bloggen.
- Dere må linke til den refleksskjermen dere vil ha (trykk her for å se utvalget), og til min blogg.
- Bildene må sendes inn før 10.des, da jeg legger ut 10 eller 5 bilder til avstemming.
- Til slutt: legg igjen en kommentar i kommentarfeltet med link til konkurranseinnlegget ditt.

Her er litt inspirasjon:


Jeg er veldig glad i solnedganger i hvert fall!


LYKKE TIL! Gleder meg til å se bidragene deres :)

Bare bidrag i dette innlegget takk!

AVSLUTTET!

THE US IN BLACK AND WHITE
Trur dette var innkjørselen til Angelina Jolie og Brad Pitt i Beverly Hills! Vi kjørte først sakte forbi, og plutselig svingte bilen bak oss inn dit! Kan love dere at vi rygget fort tilbake, hehe. Selv om jeg følte meg litt slem da jeg tok bilder..
I miss this sooo much! Bildene er forresten fra San Fransisco, Seattle og L.A.
Hva syns dere om bildene? Skal jeg legge ut bildene i farger også?

NY FOTOKONK - HVILKET TEMA?

Jeg skal holde en ny fotokonkurranse her på bloggen med en bra premie i tillegg! Før har jeg bare hatt en vurdering av bloggen + linking i noen innlegg, men nå har jeg faktisk fotoutstyr som premie. Jeg har tenkt på diverse temaer, men jeg aner ikke hva som passer å ha nå. Her er noen eksempler: ansikt, vinter, jul, de fire årstidene, svart/hvitt, noe man er glad i (kan være hva som helst)... Har dere noen bedre forslag, eller likte dere ett av mine? Det er dere som skal finne bilder til temaet, så skrik ut om det er et spesielt tema dere vil ha!
Et bilde til av meg fra shooten i går.

PHOTO - WRONG FACES


Hva syns dere om dette? Jeg digger det!

PHOTOSHOOT - WRONG FACEDette er en liten smakebit på studiobildene jeg tok til en PTF oppgave i dag! Her er to bilder av meg (som jeg selvsagt ikke tok..). Det var en kjempemorsom photoshoot, hihi. Jeg fikk forresten inspirasjon herfra.

Hva syns dere om ideen?
Vil dere se flere?

Jeg er forresten videre i en fotokonkurranse her. Feel free to vote!

FOTO - HEST I VINTERLANDSKAP
Ble litt utydelig fordi jeg brukte 50mm objektivet.. Måtte løpe bakover siden jeg sto så nærme, haha.

Hva syns dere om bildene?
Hvilket likte dere best?

STRESS, STRESS, STRESS

Det blir dårlig med blogging når vi har så mye lekser på skolen! Vi har egentlig ikke så mye lekser ellers, men nå det først er lekser, er det kjempemasse.. Både i mediefag, og i vanlige fag (norsk, engelsk, samf osv.). Jeg har allerede begynt nedtelling til ferie, og vi har ikke hatt heldager enda.. Kill me.
Random.

Nå skal jeg kose meg med en engelsk tekst vi har til fredag. Og en norsk lekse når jeg tenker meg om.. Jaja, snart ferie!

Flere som har mye stress på skolen nå?

FREMTIDSPLANER

Etter at vi snakket om lærlingplasser osv. på skolen i dag, er jeg utrolig usikker på hva jeg vil videre! Jeg har egentlig lyst til å gå tre år på MK (medier&kommunikasjon) og ta et år på Danvik folkehøyskole året etter. Jeg begynner å bli veldig skolelei, så et år på folkehøyskole passer midt i blinken for meg. Spesielt hvis jeg går fotolinja, da jeg får drive med det jeg elsker hele tiden! Etter det vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har så klart lyst til å jobbe innen fotoyrket, men alt er så usikkert. Det er sykt vanskelig å skaffe seg jobb, lønna blir enten skyhøy eller veldig lav, og man har en generelt veldig usikker jobb. Jeg vet ikke om jeg vil lykkes, og det er ganske skummelt. Skal jeg ta sjansen eller ikke? Tør jeg å jobbe i et så usikkert yrke? Jeg vet ikke..

Det å være lærling etter 2. eller 3. året på MK hørtes veldig interressant ut, med tanke på at det er lettere å få seg jobb seinere + at man får lønn. Greit nok, man tjener ikke kjempemye, men greit nok. Hvis jeg skulle vært lærling, ville jeg jo helst vært fotolærling, men guess what:
1. Det er nesten ingen lærlingsplasser
2. Det er ekstremt lav lønn
Takk, nå ble jeg enda mer usikker. Det kan jeg nesten ikke ta sjansen på en gang.

Jeg er allerede 18 år neste år, så jeg føler at jeg har liten tid til å bestemme meg.. Det er jo folk over 20 som ikke vet hva de vil, men likevel; jeg vil ikke være en av de! Jeg vil ha planene klare når jeg er ferdig med VGS. Åh, hjernen min sprekker snart..

Det er vel sånn ca slik jeg føler meg nå; forvirret.

Hva med dere andre fotofolk? Hva vil dere?

MIN ØNSKELISTE TIL JUL

Dette innlegget er mest til venner og familie.

Man merker at man begynner å bli eldre når man sliter med å finne noe man ønsker seg. Eller, rettere sagt noe som folk kan kjøpe til deg som julegave. Det som står høyest på lista mi er bl.a. fisheye linse og MAC, men det er jo alt for dyrt.. Utenom det ønsker jeg meg egentlig ikke så mye, men jeg kommer alltids på noe!

- først og fremst penger
- gavekort hos h&m, bikbok, carlings, eller en skobutikk
- morgenkåpe
- ringer, smykker (gjerne kamerasmykke / ring)
- enkel militærgrønn genser
- stor skjorte
- skjerf
- veske (shoppingveske)
- ansiktsrens, kremer osv.

//bilder tatt fra google, satt sammen av meg

Hva står høyest på deres ønskeliste?

PHOTO - THE LAST PIECE OF AUTUMN


Hva syns dere om bildet?

MED OG UTEN KONTRAST

Uredigert.

Svart/hvitt + dratt opp kontrast.

Dratt opp kontrasten enda mer.

Hva syns dere om bildet?
Hvilket likte dere best?

FOTO - KALDT
Hva syns dere?
Hvilket likte dere best?

PHOTO - TWO OF ME

Prøvde å redigere dette bildet på flere måter, så jeg håper dere liker en av versjonenene i hvert fall! Det i midten er veldig spesielt, men av en eller annen grunn likte jeg det..
Hvilken versjon likte dere best?

God helg til mine herlige lesere! Hele skolen min hadde fri i dag, noe som var utrolig deilig. Kunne godt hatt flere slike fridager, hihi..

FOTOKONKURRANSE X2Jeg er med i denne fotokonkurransen hos Linn Jones hvor temaet er høst. Premien er en reflektor.


Jeg er også med i fotokonkurransen til Therese hvor temaet er portrett.

Forresten; jeg er videre i Bent Erlends fotokonkurranse! Stem på meg her hvis dere liker bidraget mitt (nr 6) best.

Wish me luck!

PHOTO - FEELINGS 2

Se del 1 her.

Disse ble litt utydelige, men det kan være fint det og.

PHOTO - FEELINGS


Sia - I'm in hereMed eller uten øyne? Var litt usikker på om jeg skulle croppe det eller ikke..

Hva syns dere? Det var ikke lett å ta bilder av seg selv med et 50mm objektiv som kun har manuell fokus..

Martine har forresten skrevet noen fine ord om bloggen min HER. Tusen takk!

STUDIOPORTRETT - MEG

Det var kjempegøy å ta bilder i fotostudioet i dag! Vi prøvde forskjellige lyssettinger og tok bilder frem til kl 12. Da fikk vi dra hjem også. Herliiiig. Deilig å slutte tidligere en gang iblandt. På vei hjem tok jeg noen selvportretter ute i skogen som dere få se seinere. Ble ganske fornøyd faktisk!

Her er et av bildene som ble tatt av meg i dag:Hva syns dere om bildene?
Hvilken versjon likte dere best?

Jeg oppdaterte forresten mobilen min (Xperia X10i) i stad, så nå er den så god som ny! Det som er så kjekt med Android mobiler, at man kan oppdatere mobilen og få masse nytt. Da blir man aldri lei telefonen heller. Nå er nesten alt forandret, så den minner meg mer om en iPhone egentlig.. Men det nye virker veldig bra i hvert fall. Det eneste som er dumt er at jeg har glemt passordet til google kontoen min.. Det var ikke noe nytt.. Menmen.

INSPIRASJON - DRAMATISK LYS

Vi skal en tur i studioet i morgen også, så jeg håper på noen bra bilder! Vi skulle finne et bilde vi ville bruke samme lyssetting som, og jeg ser for meg ganske dramatisk lys. Det øverste bildet under her er utrolig kult! Elsker når lyset skaper mye skygger, slik at det blir veldig mye liv i bildet. Håper på at vi kan teste ut det i morgen, og at resultatet blir bra. Det er ikke så lett å få til lyset som man kanskje trur..

ill find a scientist to help me..-explored-thankyou-

Acid drops
//bildene er linket

Hva syns dere om bildene over?
Noen som tar mye bilder i fotostudio?

I MISS THE SUMMER..


Trenger jeg si noe?

STUDIOFOTO - SNART RØD NESE DAGEN!Hva syns dere om bildene?
Hvilken versjon likte dere best?

STUDIOFOTO - IKKE ALLE LIKER RØD NESE DAGEN..Hva syns dere om bildene?
Hvilken versjon likte dere best?

UPS, TOMMYLIFE AVSLØRT..

Jeg fant noen interessante videoer på youtube i stad, og må bare dele de med dere! Klarte ikke dy meg..


Noen som kjenner igjen denne karen?


Hvis noen er i tvil, er det bare å høre på videoen over!


Her er han også med.

Jeg la til de to nederste linkene i kommentarfeltet hans, men han godtok det ikke.. Haha! Det kan hende dere visste dette fra før av, da men.. Morsomt er det i hvert fall!

STUDIOFOTO - DARK

Dette ble litt vel mørkt, men jeg likte det uansett.

Dette er så scary! Haha.

Hva syns dere om bildene?
Hvilket likte dere best?

Takk for musikktips i innlegget under!

STUDIEFOTO DEL 2

Se del 1 her.


Hva syns dere om dette?

STUDIEFOTO - MIN FAVORITT

Jeg likte mange av bildene, men dette er definitivt min favoritt! Håper dere liker det også, hihi.Hva syns dere om bildet?
Hvilken versjon likte dere best?

SMAKEBIT PÅ STUDIOBILDENE!

Studiofotograferinga i dag var kjempemorsom (da vi etter hvert fikk drive på selv..) ! Jeg og de 3 andre på gruppa mi testet ut forskjellige lyssettinger, og fikk til slutt et ganske bra resultat etter min mening. Det ble mange fine bilder som jeg gleder meg til å dele med dere her på bloggen. Jeg hadde egentlig tenkt til å legge ut et innlegg da jeg kom hjem fra skolen i dag, men jeg fikk ikke tak i personen på bildet. Derfor må jeg vente til jeg har fått svar på om jeg får legge ut bildet eller ikke.  Det er veldig viktig med tillatelse av personene på bildet vet dere.  :)

Jeg kan i hvert fall dele et bilde av meg da. Jeg var jo fotografen på alle bildene, så det ble dårlig med bilder av meg.. Hehe, sånn er det alltid. Jeg ble faktisk veldig fornøyd med bildet, noe jeg veldig sjelden blir.. Syns jeg alltid ser så rar ut på på bildene som andre tar av meg.. Foretrekker heller å ta selvportretter selv jeg! Jeg er sikkert ikke alene?


Hva syns dere om bildet?

INSPIRASJON FOR STUDIOFOTO I MORGEN

I PTF timen i morgen skal vi ta ta bilder i studio! Vi skal bruke inspirasjon fra andre bilder og leke oss med lys osv. Gleder meg! Vi er aldri i fotostudioet, så jeg gleder meg til å få tatt litt studiobilder.

Vi har ikke et spesielt bilde vi skal ta, med tanke på at vi har fått inspirasjon fra flere bilder:Link 1, link 2, link 3.

Jeg håper bildene blir bra slik at jeg har noe å vise frem her på bloggen.

Kule inspirasjonsbilder ikkesant?

VIDERE I FOTOKONKURRANSE!

Jeg er en av de 5 som kom videre i fotokonkurransen hos Benedikte! Trykk her og stem på ditt favorittbilde. Det er veldig bra bilder jeg konkurrerer mot, så tusen takk til dere som stemmer på meg ♥


Det var dette bildet jeg kom videre med.

Håper jeg får mange stemmer! Hadde vært gøy å vinne et kamerafilter, hihi.

CS5 REDIGERING - SMOKE PORTRAIT


Link til tutorialen.

Et bilde av meg som jeg redigerte etter en tutorial i stad. Jeg ble kjempefornøyd!

Hva syns dere?

CS5 REDIGERING - LOST IN SPACE

Åå, så gøy det er å drive i photoshop! Det er helt forferdelig når jeg ikke skjønner noe, men når jeg får det til er det kjempegøy. Denne gangen fulgte denne tutorialen, og bildet av personen på bildet er herfra. Jeg har seriøst ingen egne bilder av meg eller venner som passer inn! Men på torsdag blir det en tur i studioet, så da blir det masse bilder! Hihi.

Her er resultatet mitt:


Jeg er mye mer fornøyd med denne enn den jeg lagde i går (link) , og må få laget en slik av huet mitt en gang.
Hva syns dere om resultatet mitt? Husk at det er 2. gangen jeg gjør noe slikt.

Jeg er forresten videre i fotokonkurransen til Cathrine! Gå inn her og stem på to av deres favorittbilder.

PHOTOSHOP CS5 REDIGERING

På skolen i dag fikk vi en oppgave i å bruke en tutorial i enten illustator, indesign eller photoshop, og jeg valgte sistnevnte. Jeg lette etter tutorialer, og fant til slutt en jeg syns jeg kjempekul - nemlig DENNE! Den så ikke så vanskelig ut selv om det var mange punkter, men den var litt vanskeligere enn det jeg trudde. Ga nesten opp til slutt da jeg ikke fikk til de strekene bak.. Haha! Jaja, jeg lagde min egen versjon da, kan man si. Men jeg er egentlig ganske fornøyd med tanke på at det var første gangen! Det er ikke siste for å si det sånn.

Dette ble mitt resultat til slutt:


Jeg brukte bare samme bildet (link) som i toturialen fordi jeg ikke fant et bilde som passet inn.

Hva syns dere? Jeg har forresten laget en ny kategori; photoshop! Kommer nok mer etter hvert.

TEXTURES I BILDER


Texture herfra.


Texture herfra.

Hva syns dere?
Hvilket likte dere best?

hits