Tanker

JUST THE WAY YOU ARE

Til alle jenter der ute (gjerne gutter også)..

Vi har alle komplekser for kroppen vår..spesielt vi jenter. Lårene er store, jeg har hengearmer, jeg har masse valker på magen, leggene er for tykke, dobbelt hake... Er det ikke det ene, så er det det andre. Vi finner småfeil ved oss selv som ingen andre enn du selv tenker på. Jeg er en av de jeg også. Jeg kan stå og se meg i speilet og lage en lang liste over ting jeg er misfornøyd med. Nei, jeg veier ikke 45 kilo og har ingen supermodellkropp. Jeg har kanskje litt store lår eller kvinnelige former om du vil kalle det. Jeg er kanskje ikke den smaleste eller den peneste jenta i vennegjengen, men jeg trener, spiser sunt. Jeg er skapt slik!  Jeg er meg. Det er vel ikke meningen at jeg skal veie 45 kilo, og bruke XS i klær. Selv om jeg trener masse og spiser mindre, har jeg fortsatt den kroppen og fasongen jeg har.



begge foto//bestevenn
texture

Jeg har tenkt ganske mye på dette med kroppsbilde, og hvor viktig det er for oss.. Folk dømmer hverandre etter kropp! Ser du en ganske stor person tenker du "oi, den personen spiser nok mye og sitter foran tv'en hele dagen..". Ser du en jente gående forbi med en strøken kropp kan du tenke "wow, snakk om perfekt kropp! Lurer på hvordan hun for det til!". Av disse to personene, kan det godt hende at det er jenta med den perfekte kroppen som er i dårligst form. Hun kan ha skyhøy forbrenning og spise masse junkfood. Har du høy forbrenning kan du spise så mye dritt du vil, men selv om kroppen ser bra ut utenpå kan det være helt motsatt innvendig. Jeg vet om flere store personer som er i toppform! Poenget mitt er altså at man ikke skal dømme andre uten å faktisk vite litt om dem. Det er mye som faktisk kan komme som et sjokk.


Jeg har med årene blitt mer fornøyd med meg selv om min egen kropp. Jeg har godtatt at jeg er som jeg er, og at jeg burde like meg selv! Hver og en av oss burde ta seg en titt i speilet og heller fokusere på det som man liker med seg selv! Jeg har faktisk ganske fine øyne, magen min er egentlig ikke så ille likevel.. Vær fornøyd med deg selv! Selvtillit får deg bare til å bli enda flottere enn det du allerede er. Tenk på det.



When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

I tillegg til å ta bilder liker jeg også å skrive. Skrive ned noen av de mange tankene som surrer inni hodet mitt hele tiden. Jeg skal prøve å skrive flere slike innlegg fremover, så jeg håper dere gidder å lese de!

SLITEN.COM

Beklager for superdårlig blogging i det siste.. Jeg har vært syk siden før jul, og er skikkelig sliten for tiden. Jeg skulle egentlig starte på skolen i dag, men det måtte jeg vente med. Jeg blir sliten av alt jeg gjør, uansett hva det er. Jeg har et stort filmprosjekt på skolen nå, hvor JEG er regissør! Det kommer jo til å bli kjempegøy, men også veldig slitsomt. Jeg håper virkelig at jeg blir bedre snart, for dette orker jeg ikke i lengden. I tillegg blir jeg så deprimert av all denne snøen.. Det har snødd i hele dag, og det blir bare mer og mer snø her! Liker ikke vinteren i det hele tatt, untatt julen. Nå er jo julen over, så nå er resten av vinteren bare pain. Vinteren kom allerede i oktober og varer til mars, mens sommeren er fra juni til august. 2 mnd?! Vi er heldige om vi får en uke med skikkelig sommervær i Norge, men snøen kan vi ha i 5 mnd.. Trur jeg bor i feil land..

link

Jeg føler meg helt tom. Null inspirasjon, og lite lyst til noe. Det eneste jeg har lyst til er å dra bort. Ut av Norge, bort fra snøen, bort fra alt stresset. Jeg vil ligge på en strand og høre palmene suse, kjenne glovarm sand brenne under tærne, kjenne solen varme ansiktet mitt og det eneste jeg ser foran meg er den fine sjøen. Det hadde virkelig vært fint nå. Det er faktisk det eneste jeg ønsker akkurat nå. 

link

Håper dere er friske i hvert fall!

FREMTIDSPLANER

Etter at vi snakket om lærlingplasser osv. på skolen i dag, er jeg utrolig usikker på hva jeg vil videre! Jeg har egentlig lyst til å gå tre år på MK (medier&kommunikasjon) og ta et år på Danvik folkehøyskole året etter. Jeg begynner å bli veldig skolelei, så et år på folkehøyskole passer midt i blinken for meg. Spesielt hvis jeg går fotolinja, da jeg får drive med det jeg elsker hele tiden! Etter det vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har så klart lyst til å jobbe innen fotoyrket, men alt er så usikkert. Det er sykt vanskelig å skaffe seg jobb, lønna blir enten skyhøy eller veldig lav, og man har en generelt veldig usikker jobb. Jeg vet ikke om jeg vil lykkes, og det er ganske skummelt. Skal jeg ta sjansen eller ikke? Tør jeg å jobbe i et så usikkert yrke? Jeg vet ikke..

Det å være lærling etter 2. eller 3. året på MK hørtes veldig interressant ut, med tanke på at det er lettere å få seg jobb seinere + at man får lønn. Greit nok, man tjener ikke kjempemye, men greit nok. Hvis jeg skulle vært lærling, ville jeg jo helst vært fotolærling, men guess what:
1. Det er nesten ingen lærlingsplasser
2. Det er ekstremt lav lønn
Takk, nå ble jeg enda mer usikker. Det kan jeg nesten ikke ta sjansen på en gang.

Jeg er allerede 18 år neste år, så jeg føler at jeg har liten tid til å bestemme meg.. Det er jo folk over 20 som ikke vet hva de vil, men likevel; jeg vil ikke være en av de! Jeg vil ha planene klare når jeg er ferdig med VGS. Åh, hjernen min sprekker snart..

Det er vel sånn ca slik jeg føler meg nå; forvirret.

Hva med dere andre fotofolk? Hva vil dere?

Å LEVE BAK ET SLØR (TANKEVEKKER)

Jeg leser boka "Prinsessen" av Jean P. Sasson nå for tiden, en sann og forferdelig historie. Det er om en Saudi - Arabisk prinsesses liv basert på hennes opplevelser gjennom hele livet. Hun forteller om familien sin, hvordan hun ser på menn, hvordan menn ser på kvinner osv.. Jeg sitter seriøst med tårer i øynene når jeg leser.. Jeg sitter og er sint, og tenker på hvor jæv** godt vi jenter/kvinner her i Norge har det. Her får kvinner gå i korte skjørt, trange topper, si meninga si og jobbe med hva de vil. Vi er frie til å gjøre absolutt hva vi vil! Vi har faktisk muligheten til å nyte livet.


 //bildene er linket

I Saudi - Arabia er det vanlig at menn har 4 koner, 20 barn og får bestemme over hver og en av dem. Når jentene får mensen, må de starte å bruke slør, slik at ingen kan se deres hud i offentligheten. Da er jentene også klare til å giftes bort. De fleste blir giftet bort til menn over 50 år når de er rundt 14 år gamle. De har ingen rettigheter og må avlyde ektemannens ordre. Slik er det med tjenestepiker også. Mange av de er fra Asia, og brukes som hushjelp om dagen, mens mannen voldtar de om kvelden/natten. Dette er bare noe de må godta, fordi de skal tilfredstille mannen i huset. 

I boka står det også om en forferdelig hendelse som skjedde med venninnen til "Sultana", prinsessen. Den ene venninnen hennes har fått beskjed av faren om at hun har noen år igjen før hun giftes bort. Hun tenkte at hun skulle nyte den siste tiden med frihet, og ha det moro med menn. Det var ikke noe seksuelt, men ble med menn inn i varebiler og ting som var ulovelig for kvinner i Saudi - Arabia. Det er nemlig ulovlig at kvinner og menn er i samme bil (om de ikke er gift)... Guess what... Hun ble tatt på fersken. Noen dager seinere fikk "Sultana" beskjed om at venninnen hennes skulle druknes i familiens svømmebasseng for det hun har gjort! 


Jeg kan ikke skjønne at sånt kan være lovlig nå i 2010! Tenk at kvinner blir steinet for å ha kysset en mann de ikke er gift med! Det er helt uvirkelig for meg, selv om jeg har "sett" slike episoder på nyhetene.. Jeg velger å ikke se på. At menn kan ha SÅ lite respekt for damer skulle ikke gått ann. Det værste er at det er lovlig i landet deres at kvinner blir drept pga noe sånt. Dette folkeslaget lever i sin lille boble som bør sprekkes så snart som mulig!

Dette ble et litt langt innlegg, men det er noe jeg har veldig mye meninger om. Jeg er veldig interressert i samfunnet vårt, og om hvordan verden fungerer. Når jeg leser om slikt blir jeg utrolig sint og lei meg at jeg må dele litt med dere! Jeg anbefaler virkelig å lese denne boken... Dere kommer ikke til å angre! Dere vil få en skikkelig tankevekker.

- siljelouise

SKOLEPC SNAKK

Skolepc'en min som jeg fikk i fjor var faktisk min første egne pc. Jeg vurderte å kjøpe etter konfen, men jeg prioterte heller kamera, og ville heller vente til jeg fikk på skolen. Jeg ble fortalt at skolepc'ene skulle være kjempebra, og av utrolig god kvalitet. I starten syns jeg det, mens nå er det omvendt... Halve klassen min har fikset pc'ene sine på IT - kontoret, og i dag leverte jeg min for 2. gang. Forrige gang ryddet de bare i pc'en og fant ikke noe feil... Så da endte jeg opp med like dårlig pc og måtte installere nesten alt på nytt! Vi har HP....husker ikke navnet eksakt, men. Den lånedataen jeg har nå er en sliten DELL pc.. Haha, skikkelig kvalitet dere!

//bildet er linket

Når jeg får igjen dataen min, håper jeg batteriet holder lengre enn 15 min og at skjermen ikke blir hvit/svart/stripete... For min del kunne vi vel bare fått Mac med en gang.. Hehehe.. Hvem ville vel ikke hatt det? Det er flere mediaklasser rundt her som har fått det, så vi er litt misunnelige på de for å si det sånn..

Hvordan skolepc har du? 

Stem gjerne på meg HER, eller gå inn HER og les. Takk ♥

- siljelouise

VÆR MED OG GJØR EN FORSKJELL!

"Nesten 14 millioner mennesker er til nå berørt av flommen i Pakistan. Omfanget av katastrofen er dermed større enn tsunamien i 2004, ifølge en FN-representant."

Døde husdyr flyter rundt i vannet, 5 millioner barn går alene og leter etter rent vann og flommen sprer seg videre.. Her sitter vi på hver vår laptop med kanskje en cola i den ene hånden, og en sjokolade i den andre. Vi kan ta oss en lang dusj når vi vil, og har rent vann i springen. Jeg blir kvalm av å tenke på alt vi kan gjøre, som er helt uvirkelig for dem akkurat nå. Befolkningen i Pakistan har ikke noe valg. Naturkatastrofene herjer rundt i verden vår, og nå er Pakistan blitt rammet verst. Verre enn Haiti. Verre enn tsunamien i Thailand.

De trenger vår hjelp!!





//bildene er linket

Ring Røde Kors på 820 44 001 og gi 200 kr.
Det er det minste vi kan gjøre. 200 kr kan faktisk gjøre en stor forskjell.. Grandtanta mi arrangerte en konsert med bl.a. A1, Alexander Rybak, Didrik Solli Tangen og flere kjente fjes denne uken. De er alle engasjerte i denne saken, og det syns jeg flere burde være! Kom igjen, gjør en innsats!

- siljelouise

NOE Å TENKE PÅ

I dag har jeg jobbet fra 10 - 16 sammen med en fyr fra Jamaica. Han er utrolig pratsom, så jeg har fått en del å tenke på nå. Han snakket bl.a. om oss nordmenn, og hvordan vi oppfører oss. Han syns det var så rart at folk ikke prater med hverandre selv om de ikke kjenner hverandre. Det at man går bort en en random og sier "Hei! Hvordan har du det i dag?" er uaktuelt her i landet.. Her i Norge får man bare et dumt blikk tilbake fra de fleste. Dette er noe å tenke på dere!

Man blir ikke kjent med folk hvis man ikke starter en samtale. Når man står på en bussholdeplass og holder på å kjede vettet av seg, hvorfor ikke prate med sidemannen? Man trenger ikke være flau over å prate med noen "strangers". Selv er jeg ganske dårlig på dette, men har lyst til å bli mye bedre!

Spesielt de gangene jeg har vært i USA har jeg lagt merke til dette. Hver eneste gang man går inn i en butikk får man spørsmålet "Hello! How are you?". Det var uvant i starten, men det var veldig koselig! Ble mye gladere faktisk. Bare et "Hei!" eller et smil er nok for å glede en person. Neste gang dere går forbi noen, si noe! Eller, i hvert fall dra på smilebåndet. Dette er noe vi nordmenn må forbedre oss på! Det er nesten litt flaut.. De fra utlandet syns det bare er kjemperart..

Vi må bli flinkere, ikkesant?

Smile!

- siljelouise

LYKKE ER..

..når det er sol og over 25 grader ute
..når du har sett verdens beste band live (er fortsatt i skyene)
..når man vet at neste skoleuke bare er kos (film, Oslo, bade)
..når man har vært på jobb i 8 timer og er kjempesliten. Glad jeg har en jobb, og kan tjene egne penger!





Jeg er så glad for tiden! Humøret mitt stiger bare jeg ser solen steike ute, og at jeg slipper å dra på meg masse klær! I morgen skal jeg grille med noen venner og bare slappe helt av. Livet er herlig!

Hva er lykke for deg?

Meld deg på fotokonkurransen min her! Trenger flere deltakere.

- siljelouise

Ikke alltid lett å være toppblogger

Klarte ikke dy meg...

Å være en toppblogger innebærer en del ting:
- tusenvis er innom bloggen din hver dag
- du blir snakket om av alle
- folk skaper et bilde av deg via bloggen
- et innlegg kan få store konsekvenser ...

Det siste punktet har spesielt Ida Wulff erfare. Etter at hun postet dette innlegget, har hun laget et stort bloggkaos. Ida skrev i innlegget at hun hadde hørt et rykte, som hun ville finne ut av. Det er vel normalt det? Ida skriver at hun har hørt at det er juks med VOEs blogg, noe hun selv ikke påstår. Like etter skriver VOE et innlegg der hun skriver at Ida skriver dritt om henne for å øke lesertallene sine. Men det er jo helt feil!

Ida starter blogginnlegget sitt slik, som gjør det veldig tydelig:
* Dette blogginnlegget er basert på et rykte jeg har hørt. Jeg kan på ingen måte bevise at det er sant eller vise til mine anonyme kilder, men jeg syns likevel det var så fascinerende at jeg har lyst til å lufte det for dere. For tenk hvis det er sant!
Selv om det er dumt å spre et slik rykte, syns jeg ikke at VOE burde ta seg så nær av det. Det er slik det er å være toppblogger. Rykter kommer og går, og spres som ild i tørt gress. De opplever mye drittslenging, men dette kaller ikke jeg for drittslenging.
Hvis VOE kaller denne setningen for drittslenging: "...men jeg tror også det er begrensninger for hvor mange som faktisk gidder å lese om hår, turn og null livserfaring." , er det ikke mye hun tåler..

VOE har jo fått haugevis av kommentarer på innlegget sitt, der de fleste såklart støtter henne. Det virker som at de fleste går i mot Ida, noe jeg syns blir helt feil. Hun har faktisk ikke slengt så mye dritt til Emilie, slik hun sier. Jeg snakker bare om rent fakta! Dette blir bare for dumt...

Hva er deres mening om dette?

- siljelouise

Hurra for anonyme kommentarer

Nå er jeg ganske så sur, så må skrive for å få ut noe av sinnet. Jeg har ikke fått mange stygge kommentarer på denne bloggen (heldigvis), men nå har jeg fått noen kommentarer av en anonym person som går meg på nervene. I "bokeh" innlegget la personen igjen en kommentar om hva det på bildet skulle forestille, jeg svarte, og etterpå fikk jeg en veldig støtende kommentar. Han/hun begynte plutselig å kritisere bestevenninna mi som jeg hadde skrevet om i et innlegg. Anonym har studert alle innleggene i bloggen min, og klager på at jeg har skrevet at besteveninna mi er en av de godeste personene som finnes. Dette var anonym tydeligvis uenig med, så derfor skrev anonym at jeg var dritstygg. Liksom sånn helt ut av det blå.

Hvem er du? Vil du være så snill å si hvem du er? Skjønner ikke hvorfor du gidder å rakke ned på andre, eller studere bloggen min hvis du ikke liker meg. Hva er poenget!? Du får ingenting ut av dette, og det får ikke jeg heller. Jeg driter i om du syns jeg er stygg eller har store lepper, men det at du skriver drittkommentarer som anonym plager meg. Stå frem, eller forbi feig. For meg er du feig uansett.

Link til innlegget.

Skaff deg en annen hobby mr. anonym. Men hvis du vil ha meg og bloggen min som hobby, greit det. Men da kan du legge kommentarene på hylla, og ikke i kommentarfeltet. På forhånd: takk.

- siljelouise

Vær så snill og les dette!

Nå er jeg dritt lei dere som reklamerer over alt! Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; slutt med det! Jeg har sagt det til flere som har lagt igjen en slik kommentar, og de har heldigvis gitt seg (i hvert fall på min blogg..). Jeg skjønner at det er mange som vil ha kommentarer og mer trafikk på bloggen sin, men dette er helt feil måte å gjøre det på. Vil dere ha kommentarer skal dere i hvert fall ikke skrive noe som dette "Heei! du skriver DRIIT BRA!! Digga seriøst bloggen din. Kommentere min blogg?? :):)" eller noe som dette "Har en konkurranse på bloggen min hvor du kan vinne smykker!! Bli med da vel :D:D  Fin blogg :D". Da får dere bare irriterende bloggere tilbake. Jeg gidder i hvert fall ikke besøke bloggen til de som reklamerer en gang.. Bare hvis jeg vil skrive en kommentar om at de må slutte med det.

Jeg sier meninga mi rett ut, og jeg gidder ikke tenke på at dere vil få opp statistikken. Det er ikke bare dere som jobber dere oppover her i bloggverdenen! Den riktige måten å skaffe seg lesere osv er å lese andres innlegg og kommentere noe dere mener. Det får dere ekte lesere av.

Merker spesielt at dette skjer når jeg bloggShouter et innlegg. Da får jeg haugevis av reklameringer av folk som har vanskeligheter med å lese et helt innlegg. Blogg har jo både tekst og bilder, og teksten er ment for å leses, er den ikke?

Håper noen av dere tok hintet mitt nå. Hvis noen reklamerer dette innlegget, ler jeg.

Jeg har forresten tenkt til å bloggShoute dette innlegget for å sjekke hvor mange reklameringer jeg får! Kommer ikke til å slette de denne gangen.

- siljelouise

Give me one penny!

Da jeg var i Venice Beach (i LA) i fjor sommer, opplevde jeg noe jeg ikke likte i det hele tatt. Det satt en mann på fortauskanten som holdt en kjempesøt liten kaninunge. Jeg gikk bort for å se nærmere på den, og da jeg spurte om jeg kunne klappe den, krevde han penger. Så hvis du ville ta et bilde, klappe den, gi den mat (som du ser på bildet), så måtte du gi mannen "One penny".

Jeg syns det er ganske tragisk at han skal skaffe seg penger ved hjelp av et lite dyr. Greit nok at mannen vil ha penger, men da får han gjøre det på en annen måte.. Jeg hater at folk skal bruke dyr for å skaffe seg penger etc! Kaninen har det sikkert bra, men man vet jo aldri. Så ikke ut som at han hadde særlig med penger, så jeg lurer bare på hvordan han har råd til mat og hjem til kaninen.

Jeg måtte bare ha et bilde fordi det var den søteste kaninungen jeg noen gang har sett! Måtte ha et lite minne, som jeg er veldig glad for at jeg gjorde. Selv om jeg måtte gi mannen penger... I don't like it at all! Really...

Hva syns dere om dette?

- siljelouise

Little miss perfect?

Heihei!
Lenge siden jeg har startet et innlegg slik merker jeg. Denne helgen er jeg på besøk hos bestevenninna mi som bor i egen leilighet. I dag har vi vært ute og spist løvbiff (namm!) og tatt solarium. Veldig lenge siden jeg har tatt sol nå, så det var utrolig deilig. Vi skal ha filmmaraton i kveld/natt, så vi startet med å se "Lille Frøken Norge".

Den handler om en jente som har mistet moren sin. Faren hennes finner seg etterhvert en ny kjæreste som bare er opptatt av utseende. Hun gjør datteren sin om til en yngre utgave av henne selv, og tvinger hun til å bli med i skjønnhetskonkurranser. Også skjer det såklart veldig mye, som jeg ikke gidder å fortelle...

Jeg begynte å tenke på dette med barn og skjønnhetskonkurranser. I USA har vi jo "Little Miss Perfect" som er veldig populært. Jeg syns det er helt forferdelig at det finnes slike konkurranser i det hele tatt.. Barna mister hele barndommen sin når alt bare skal handle om sminke, kropp, hår og utseende.

Det er som regel mødrene som lever drømmen gjennom barna sine uansett..

Barn skal jo leke og ha det gøy, og ikke måtte tenke på å smile pent hele tiden. Jeg har sett noen programmer om det før, og jeg må si at det er utrolig tragisk.. Bare falske folk alle sammen.. Jeg syns synd på barn som har det sånn. Tenk så dårlig selvbilde de får når man ikke vinner og blir omtalt som stygg. Det er liksom så viktig å være mest mulig vakker. Et det virkelig så viktig å være perfekt?

//google

Hva syns dere om dette?

- siljelouise

Hvorfor skal det være så vanskelig da?

Jeg har tenkt mye på hva jeg vil bli i det siste. Hvor jeg kan se meg selv om noen år. Det er så vanskelig. Jeg får følelsen av at jeg ikke aner hva jeg vil bli, eller hva jeg vil gjøre, og det hater jeg. Jeg har alltid hatt lyst til å bli lege eller i hvert fall jobbe på et sykehus. Jeg har ikke karakterene til det, så det har jeg lagt til side. Jeg har også hatt lyst til å jobbe på en flyplass, eller i reisebransjen siden jeg er så glad i å reise. Det har jeg vel også lagt til side. Eller, jeg vet egentlig ikke.. Jeg vil også jobbe med foto, men det er så vanskelig å få jobb, og det er vanskelig å tjene mye på det. Så jeg er veldig usikker der også. Det hadde vært veldig kult å jobbe i et magasin/stor avis, og det er noe som hadde vært veldig spennende! Men man vet jo aldri.

Hva jeg vil etter VGS vet jeg heller ikke helt sikkert. Eller, jeg har noe jeg har tenkt på da. Vil ta meg et år på folkehøyskolen i Elverum på en linje som heter "foto og opplevelser". Det er noe jeg sikkert kommer til å lære mye av, og det kommer nok til å bli utrolig gøy!

Men hva vil jeg etter det da? No idea. Må jo få meg en jobb også... Jeg blir nesten gal sv å tenke på alt dette, så nå stopper jeg..

Verden er så stor, og jeg føler meg så liten...

Flere som har den følelsen?

- siljelouise

Vi lever i en kroppsfiksert verden

Noe jeg syns er synd.. Alt handler om kropp og utseende, hvordan man ser ut er utrolig viktig. Alle ungdommer ser hvordan de i bladene ser ut, alle er perfekte: perfekt hud, kjempefint hår, ikke en rynke eller celluitt og perfekt kropp. Det er hvordan de ser ut i bladene, men hvordan de egentig ser ut, hvordan de er i virkeligheten, vet de ikke. De er ikke så perfekte som man trur. Det er bare bilde redigeringen som har tatt over bildet. Det er ingen som er perfekte! Selv ikke kjendisene!

De fleste kjendiser er veldig (usunt) tynne, noe som media har vært med på å gjøre. Hvis de viser seg på stranden med en normal kropp får de masse kommentarer og får høre at de er feite. Sannheten er at de har en normal kropp, ikke en overvektig en. Jeg kan jo vise dere et eksempel:

Alle har vel sett dette bildet av Jennifer Love Hewitt.   --> 
Hun hadde endelig lagt på seg litt, og med en gang hun viste seg på stranden, kom alle klagene. Hun ble kalt overvektig og lubben, og rett etterpå var hun bare skinn og bein igjen.

Tenk det da dere! Tenk at du har slitt med vekten lenge, og endelig blitt fornøyd med kroppen din, også skal alle klage over den.

 Det er kanskje ikke så rart at kjendisene er så tynne da eller?

De tynne kroppene er ikke en kropp å se opp til. Det er ikke sunt. Det er ikke noe vits i å prøve alle mulige dietter som bare kan bestå av nøtter og vann! Det kan være farlig for kroppen din!

Hvis du absolutt skal bli tynnere, kan du heller trene og spise sunt. Gjør du dette, og har rett BMI, bør du være fornøyd med kroppen din! Det er også viktig å finne de riktige klærne som passer til din kropp. Alle har forskjellige former og størrelser, noen er naturlig store og noen er naturlig små. Klær kan få deg til å virke mindre, klær kan få deg til å virke større. Det har så mye å si!

Jeg prøver å bli fornøyd med kroppen min. Jeg er ikke kjempe tynn, men jeg er ikke tykk heller. Jeg trener, spiser lite godteri og spiser ganske sunt ellers, så hvorfor skal ikke jeg være fornøyd da?

- siljelouise

Mitt budskap til verden

Ida har et prosjekt på bloggen sin som heter "Mitt budskap til verden". Det går ut på å ta et bilde av hånden din hvor du har skrevet et budskap du vil dele. Jeg syns dette prosjektet var utrolig bra og må såklart være med! Thomas Moen hadde dette prosjektet i fjor, og videoen under her er resultatet!

Ida skal lage en slik video med alle bildene hun får inn. Bli med du også! (klikk)


Be yourself! Det er ikke noe vits i å late som at du er en annen.. Det lønner seg aldri.

- siljelouise

Hvem har hjerte til å gjøre noe sånt?!

Mange av dere har sikkert hørt historien om Peter Connely, eller Baby - P, som ble mishandlet til døde av moren, stefaren og steonkelen sin Han ble daglig slått og sparket, og faren hans lærte opp hunden deres til å angripe Peter. Han ble kastet opp i lufta uten at noen tok ham i mot, og ble løftet opp etter halsen.. Stefaren hans brukte en tang for å dra ut neglene hans.. Hvem gjør sånt?! Jeg blir så sint av å lese om slike tilfeller, som det fins for mange av! Det skulle ikke finnes i det hele tatt.
Bare sjekk denne listen over hva de fant på kroppen hans:

- Et stort antall blåmerker/sår/kutt fordelt over hele kroppen.
- 8 brukne ribbein.
- Brukket rygg.
- Venstre øre var halvveis revet av.
- En fingertupp var skåret av, og det manglet enkelte negler på både fingre og tær.
- En tann var slått ut.
- Store skader i munnen.
- En nakkeskade som man antar førte til døden.

Hvem har hjerte til å gjøre noe sånt mot ungen sin? Eller noen i det hele tatt..

På bildet til venstre skal han ha brukket rygg og 8 brukne ribbein.. Han var da ett år. Moren hans har smørt sjokoladen rundt munnen hans for å skjule sår og blåmerker.
Bildet til høyre er tatt noen få dager før han døde.

Han ble funnet død i sengen sin 03.08.07. Han ble bare 17 mnd gammel, etter å ha lidd lenge.

De som gjorde dette mot Peter Connelly, stefar, mor og steonkel ble dømt til henholdsvis 12, 5 og 3 års fengselsstraff, som et minimum av hva de må sone (udefinert tid). Ingen av de tre gjerningsmennene ble dømt for drap, da det i rettssaken ikke kunne avgjøres hvem av de som ga Peter det siste, dødelige slaget. Stefar ble også dømt for å ha voldtatt et 2 år gammelt barn.

Jeg syns denne straffen er i det minste laget. De skulle fått dødsstraff om det fortsatt hadde fantes! De fortjener ikke å leve etter å ha gjort dette. Det burde de ikke klare heller. Man kan ikke bare glemme mishandling.. Det er noe helt forferdelig, som ikke burde eksistert! Jeg blir så sur. Irritert. Lei meg.. Håper aldri jeg får lese noe slikt igjen.

Trykk her for å lese mer.

- siljelouise

Lengter etter sommeren jeg..

Nå syns jeg vinteren har vært her lenge. Ikke det at jeg ikke liker vinteren, men jeg savner å kunne gå ut i shorts og singlett. Jeg savner å gå ut uten å fryse, jeg savner å bade i sjøen, jeg savner å sole meg!
Jeg er uten tvil et sommermenneske. Er liksom altid glad om sommeren! Vinteren er så dyster. Det er mørkt når jeg går til skolen, det er mørkt når jeg kommer hjem. Jeg er nesten alltid inne, utenom når jeg går på ski osv. Det er da ikke så mye å gjøre ute i snøen når man snart er 17? Da jeg var mindre var jeg ute og baset i snøen og koste meg i akebakken. Det er ikke gøy lenger..
Derfor vil jeg ha sommer hvor jeg kan være ute og kose meg i sol og varme! Legge meg på solsengen, høre på musikk, og bare slappe av. Kjenne solen varme huden mens jeg tenker på hvor brun jeg vil bli. Åh, sommeren er så herlig!
Her er litt sommerbilder for å toppe det hele!









Flere enn meg som lengter etter sommeren eller?

- siljelouise

Hvis alle skulle levd som meg, hadde vi trengt 2,6 jordkloder




Vi har om bærekraftig utvikling i naturfagen, så vi tok en test på nettet hvor man kunne vite hvordan forbruk man har. Det var spørsmål om alt mulig; hvor mye du reiser i året, hvor stort hus du har, ting du gjør for å redusere forbruket, inntekt osv.. Tok litt tid, men det var gøy å se hva resultatet ble til slutt. I resultatet sto det bl.a hvor mange jordkloder man måtte ha trengt hvis alle skulle gjort som deg. Jeg fikk 2,6 jordkloder, som var lite i forhold til resten av klassen.

Det er ganske sykt egentlig.. Tenk at man trenger 2,6 jordkloder for å leve som en helt normal person, med tomannshus, sparedusj, resirkulerer alt osv. Tenk hvor mange jordkloder man måtte ha trengt hvis man lever som kjendisene da! Det blir jo kjempemange! Det er jo veldig mange her i verden som lever slik også. Selv om man lever "normalt" trenger man flere jordkloder.
Vi har jo bare én, så vi kan ikke fortsette sånn som vi gjør i dag!

Lurer på hvordan jorden vil se ut om 20 år jeg... Med tanke på hvor mye vi forurenser.
Har dere tenkt noe på dette? Det er sykt!

- siljelouise

Lykken er å være rik og berømt!

Eller bare ikke. Etter min mening er lykken å være seg selv. Jeg skjønner ikke å leve et liv hvor man er noe annet, og oppfører seg anderledes enn det man egentlig vil. Det er ikke noe vits i å følge strømmen, og gjøre noe man vil angre på. Jeg ser ikke vitsen i det.

Tiden på ungdomsskolen handler mye om dette. Der vil alle bli likt, så da tenker man bare på det som er populært. Er det populært med tupert hår, går man med tupert hår. Er det kult å ha masse strikker på nederst på buksene, gjør man det. Det har vel alle opplevd? Jeg husker at jeg syntes at buksa i sokkene var skikkelig teit, men hva trur du jeg gjorde etter noen uker? Haha, det er sånn det er å gå på ungdomsskolen.
// weheartit
Mange jenter har et idol som bor i Hollywood, og syns at de er såå heldige. De har masse penger, stort og flott hus, rik mann, har garderober på størrelse med en stue, og er kjente og populære.
Men er lykken å være rik og berømt?
Som jeg sa i stad, mener jeg at lykken er å være seg selv. Jeg prøver å være med selv fullt ut, og liker det slik. Jeg har mange gode venner, familie som er glade i meg, og går i en kjempefin klasse. Kan man klage da? Hvis jeg bare hadde gjort som vennene mine, og ikke hørt på meg selv, hadde jeg ikke havnet i mediaklassen på Hvam. Da hadde jeg sikkert havnet på studiespesialisering hvor jeg hadde kjedet meg i hjel! Det handler om å ta egne valg.

Hvis du ikke har forstått poenget mitt; VÆR DEG SELV!

- siljelouise
hits