Tips

SJEKK UT DISSE FOTOBLOGGENE

Jeg tenkte jeg kunne tipse noen fine fotoblogger til dere, siden jeg ikke har noe spesielt å vise frem selv. Jeg har lagt ut et slikt innlegg for en stund siden, og det kan dere se HER.


http://fotosunniva.blogspot.com/


http://hansenphotography.blogg.no/


http://marteline.blogg.no/


http://www.reflexfoto.se/


http://hildabordahl.blogg.se/


http://blogg.lmphoto.no/


http://redneck.blogg.no/

Alle disse bloggene er fantastiske og er virkelig verdt å titte innom og beundre! De er store inspirasjonskilder alle sammen. Klarer ikke beskrive hver og en av de, dere må bare se selv! Dere vil ikke angre, jeg lover.

Noen nye?
Fantastiske ikkesant?

HVORDAN FÅ "DRØMMENDE" EFFEKT

Jeg fikk et par spørsmål om hvordan jeg lager effekten til bildene i dette innlegget, så jeg tenkte at jeg kunne svare på det i et eget innlegg. Det hele er egentlig veldig enkelt, i hvert fall den måten jeg bruker. Jeg redigerer bildene mine i Photoshop CS5, som jeg har fått gjennom skolen siden jeg går media.. Heh.


Det første jeg gjør er å lage et nytt layer. Man får et nytt layer ved å trykke på knappen som er til venstre for søppelbøtten nederst til høyre. Dere ser kanskje at det står "Create new layer" på bildet også. 


Så bruker jeg brush tool, og det får du ved å trykke på b - tasten. Du burde bruke en stor kost, det liker i hvert fall jeg best. Bruk de fargene du vil husk å bruke brushen i det nye layeret du har laget. 


For at fargene skal gli inn i bildet, trykker du der det står "normal" og gjør om til overlay (se på bildet). Etter det kan du endre opacityen og fillen slik du vil. Enkelt og greit! 

Håper det var lett å skjønne for dere som lurte! Det er bare å prøve seg frem med farger og slikt, sånn at dere blir fornøyde med sluttresultatet. Jeg gjorde forresten det svanebildet svart/hvitt med den samme effekten på, og resultatet kan dere se her. Jeg likte det mye bedre! 

Noe dere vil prøve? :)

ET LITE TIPS TIL DERE FOTOGRAFER

En av favorittkontaktene mine på Flickr er definitivt Markus Schwarze! Han er tysk og tar portrettbilder av mange forskjellige folk som han møter på gaten. Alle bildene er veldig enkle, men lyset, fokusen, dybdeskarpheten, fargene og alt er perfekt! I tillegg legger han merke til å mange spennende mennesker, som gjør alle bildene hans veldig spennende. Ta en titt på bildene hans HER.

Her er noen av mine favoritter: (får ikke gjort bildene mindre av en eller annen grunn, da får det bare se litt rart ut..)

Cooked meal #347

Icy cold #348

Snow flurry #346

Proper tool #299

Photowalk with Anne *explored*

Lady's man #290 *explored*

Hva syns dere om bildene han tar?

ET FRISKT SOMMERTIPS

Lag smoothie! Det er kjempegodt spesielt når det er skikkelig sommervær, med sol og varme. Man kan lage alle mulige typer, men jeg liker blåbærsmoothie best.

Da pleier jeg å putte oppi dette:
- Frosne blåbær
- Eple/appelsinjuice
- Vaniljesukker


Enkelt og greit! Og ikkeminst - kjempegodt.

Hvilken smoothie er din favoritt?

- siljelouise

HVORDAN JEG REDIGERER BILDENE MINE

Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne vise hvordan jeg redigerer bildene mine, og det kan jeg jo! Jeg redigerer nesten alle bildene mine på samme måte, som er veldig enkel. Jeg bruker Adobe photoshop CS3.

Først åpner du bildet i photoshop. Jeg valgte et helt random.


Det første jeg gjør er å bruke "Curves" til å endre lyset. Når jeg er fornøyd, drar jeg opp kontrasten litt (image - adjustments - brightness/contrast) og gjør bildet litt skarpere (filter - sharpen - smart sharpen / unsharp mask).


Så lager jeg en kopi av bildet ved å trykke på ctrl + j - da ser du at det kommer en bildekopi som kaller seg "Layer 1".

Dere har sikkert lagt merke til den lange boksen med masse tekst til høyre for bildet. Det er masse "actions" som jeg bruker. Det er diverse farger og effekter som jeg elsker å bruke! Jeg har så klart noen favoritter som jeg bruker på flesteparten av bildene mine. Hvordan jeg bruker de kan dere se under:

Jeg trykker på den "actionen" jeg vil bruke, og så på pilen/startknappen som er nederst. Litt vanskelig for dere å se nå men.. Dere ser den i hvert fall når dere selv har denne boksen oppe. Da får du en ny effekt på bildet ditt! Jeg pleier å dra ned opacityen, slik at fargen ikke blir like sterk. Da kan jeg legge til flere "actions også".


Som dere ser har jeg brukt tre forskjellige "actions". For hver av de måtte jeg lage en kopi av bakgrunnen (ctrl + j) og jeg dro ned opacityen på alle.

Slik ble resultatet:

Det er ikke store forskjellene, men det gjør alikevel mye med bildet.

Jeg er ikke verdensmester til å forklare, men jeg håper dere skjønte det. Hva syns dere om forklaringen?
Noen som redigerer på samme måte?


Besøk vinneren av fotokonkurransen:
- http://theaapernille.blogg.no/


- siljelouise

FOTOTIPS OG DESIGNHJELP
Enda et bilde jeg tok i går. Syns alle bilder blir mye mer spennende når man kutter bort halvparten av ansiktet. Spesielt når de er i svart/hvitt. Et tips til andre fotografer der ute! Enig? Hva syns dere om bildene generelt?

Ogsså har jeg et spm til dere som er gode på design:
kan dere hjelpe meg litt..? Jeg får ikke de menyboksene på plass i "kategoriene på bloggen" og "bla litt i arkivet". Jeg har prøvd masse, og har fått inn én boks.. Jeg gjør det samme som jeg har gjort med alle de andre, men det blir bare rart. I tillegg skal jeg ikke ha en tynn svart stroke rundt boksene heller. Aner ikke hvordan jeg får det bort. Send meg gjerne en melding her på blogg.no eller skriv i kommentarfeltet. Hadde blitt utrolig glad om noen ville hjulpet meg med det! Takk på forhånd.

Stikk innom vinneren av fotokonkurransen http://mettalie.bloggbyen.com.

- siljelouise

SILJE LOUISE TIPSER

Siden jeg ikke har noen nye bilder, eller særlig med inspirasjon, tenkte jeg at jeg kunne vise dere noen utrolig bra fotoblogger! Jeg DIGGER alle, og syns de fortjener mer oppmerksomhet. Alle bildene under er linket.


Jeg starter med daniellfoto.blogg.no - en stor kommende fotograf! Han har sin helt egen stil, som ingen andre har lik. Før tok han mer skrekkbilder, men nå har han startet med en mafiaserie. Bildet over et et av de sistnevnte.Se på dette folkens! Dette har en gutt på 17 (straks 18) fikset selv! Hvor sykt er ikke det? Han er superdyktig, og fortjener mye mer oppmerksomhet både i bloggverdenen og den vi lever i. Daniell blir 18 år i morgen, så hvorfor ikke gi han en liten bursdagsgave? Gå inn her og trykk på en av Bloglovin' knappene om du ikke allerede har gjort det fra før. Bildene hans er fantastiske!


Neste blogg på lista er Ida - blogg.idafiskaa.com. Hun har nettopp byttet plattform, så det er ikke så mye på den nye enda. Bildene hennes er nydelige. Hun holder seg som regel til portrettfoto, noe hun er ekstremt god til. Hun er 15 (!) år, og til å ha lært dette selv, er hun veldig dyktig. Hun har alltid nydelige farger, lys, fokus og alt. En blogg som er verdt å følge med på! Trykk her for å se litt på den forrige siden hennes. Den bytter rett over til den nye etter litt. Fantastiske bilder, og en utrolig dyktig fotograf. Kommer til å nå langt hvis hun fortsetter slik!


Over til min favoritt - blog.heleneee.com. Jeg slet virkelig med å velge ut et bilde jeg ville vise frem, siden jeg elsker alle! Hun har en spesiell stemning over alle bildene sine. Det er et eller annet med fargene jeg liker utrolig godt. Det er et eget preg over de. Hun tar både hverdagsbilder, portrettbilder og naturbilder. Jeg liker alle like godt. Hun har en slags rolig stemning over de, uansett hva hun tar bilde av. Helene er 16 år, så hun kommer også til å nå langt! Gjør meg en tjeneste: trykk her! Dere kommer ikke til å angre.


Mette - mettalie.bloggbyen.com har jeg nettopp vurdert da. Hun vant fotokonkurransen jeg hadde på bloggen, og vant bl.a. en vurdering. Så - hvis dere vil lese den, kan dere trykke her. Som sagt, bildene er fantastiske og verdt å se på! Trykk her for å komme til bloggen hennes. Følg henne gjerne på Bloglovin' også, sånn at dere kan få med dere alt.


(forstørret bildet, så kan være litt utydelig)
Over til natureksperten Tone - denmystiskem.blogg.no. Denne jenta er rå til naturfotografering. Hun fortjener definitivt flere lesere og ikkeminst følgere på Bloglovin' ! Hun tar for det meste bilder av blomster, planter og annet i naturen. Bildene er fargerike, veldig pene og hun har i tillegg utrolig fint lys på dem! En blogg som etter min mening bør få mer oppmerksomhet. Trykk her for å komme til Tones blogg.

Fantastiske bilder ikkesant?

- siljelouise

"Hva gjør de på media egentlig?"

Jo, det skal dere få vite nå. Jeg har fått spørsmål om å skrive litt hvordan det er å gå på medialinja. Så hvis dere har søkt eller skal søke medier&kommunikasjon kan dere gjerne fortsette å lese!

Vi jobber i prosjekter hele tiden, så vi går igjennom alle de forskjellige kategoriene første året. Med kategorier mener jeg film, foto, web, lyd, design osv.. Man lærer kjempemye, og vi lærer alle programmene fra bånn av. Det kan være vrient og vanskelig i starten, men det er det man lærer av. Vi prøver og feiler - men det er det som skal til for å bli god i noe! Vi har gjort veldig mye forskjellig siden jeg startet der i august i fjor.

Vi har laget DVD - cover. Dette gjorde vi i PTF (Prosjekt Til Fordypning). 1. året er alle innom PTF i web, lyd og design. 2. året kan man selv velge hva man vil. Da er det mer å velge mellom også; blant annet foto og film. Slik er det i hvert fall på min skole.


Vi har laget konsertplakat til Lars Vaular, forsidecover og diverse artikler.


Jeg har intervjuet Hanne Krogh. Dette var mitt første intervju!

Vi har også laget hørespill, web sider og en film (som dere kan se her). Dessverre har det blitt utrolig lite foto i år, men vi har lært litt om selve speilreflekskameraet og om fototeknikker. Jeg skal velge foto i PTF neste år, så da lærer jeg nok masse da!

Nå driver vi med web, og har fått i oppgave om å lage vår egen portfolie. Altså, et sted hvor man kan vise arbeidene sine. Jeg er faktisk ferdig, så jeg kan vise et printscreenbilde:

Det store bildet som er på forsiden, er slideshow btw. Så det er ikke bare det bildet som dere ser der!

Vi har laget alt fra bånn av, så det er ikke akkurat lett... Mye koder for å si det sånn. Men det er veldig gøy når man først får det til!

Som dere ser, så driver vi med veldig mye forskjellig på medialinja! Håper dere fikk litt mer innblikk i hvordan det er å være medieelev. Hvis det er noe dere lurer på, kan dere spørre i kommentarfeltet.

Hva syns dere om det jeg har laget forresten?

- siljelouise

Jeg vil anbefale en blogg til dere!

Jeg vil anbefale en utrolig bra blogg til dere! Det er Daniell som står bak bloggen som handler om foto. Han planlegger alle bilder nøye, og bruker utrolig mye tid på dette! Daniell er kjent for sine horror bilder, med mye blod og gørr. Han har en helt egen stil som er lett å kjenne igjen. Jeg digger bildene hans. De er sinnsykt kule, og er noe helt for seg selv!

Han bruker så utrolig mye tid og energi på bloggen og bildene, så han fortjener mye creds! Det er bare å følge han på Bloglovin' , slik at dere får med dere alle bildene han legger ut. Dette fortjener han!

- daniellfoto.blogg.no

Trykk på bildet eller linken under for å komme til bloggen. Jeg gleder meg i hvert fall til de nye bildene kommer!

Leser dere bloggen til Daniell?

- siljelouise

hits